Til hovedinnhold
rask

Biffstrimler med aspargesbønner, ingefær og sesam

20 min

Rask middag for travle dager er lynstekte biffstrimler med masse god smak av ingefær og sesam.

Lagret av 3917 brukere
Biffstrimler med aspargesbønner, ingefær og sesam
Foto: Sara Johannessen Meek

Rask middag for travle dager er lynstekte biffstrimler med masse god smak av ingefær og sesam.

Lagret av 3917 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g biffstrimler
  • 3 ss maisenna
  • 3 fedd hvitløk
  • 1.5 ss ingefær, revet
  • 1 ss eddik 7%
  • 0.5 dl soyasaus
  • 3 ss sukker
  • 1 ts sesamolje
  • 250 g aspargesbønner
  • 1 ts sesamfrø
  • salt
  • pepper
  • 1 dæsj olje, nøytral til steking

Til servering

  • koriander, eller vårløk
  • 4 porsjon nudler, eller ris

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

  • 600 g biffstrimler
  • 3 ss maisenna
  • 3 fedd hvitløk
  • 1.5 ss ingefær, revet
  • 1 ss eddik 7%
  • 0.5 dl soyasaus
  • 3 ss sukker
  • 1 ts sesamolje
  • 250 g aspargesbønner
  • 1 ts sesamfrø
  • salt
  • pepper
  • 1 dæsj olje, nøytral til steking

Til servering

  • koriander, eller vårløk
  • 4 porsjon nudler, eller ris
Krydre kjøttet med salt og pepper. Tilsett maisenna og bland det godt sammen.
Finhakk hvitløk og ingefær. Bland sammen eddik, soyasaus, sukker og sesamolje.
Skyll aspargesbønnene i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Fjern stilkfestet og del aspargesbønnene i to (gjerne litt på skrå).
Varm en stor stekepanne eller wok. Tilsett litt olje og fres aspargesbønnene over høy varme i ca 1 minutt. Tilsett en liten klunk med vann og damp aspargesbønnene knapt møre. Hell dem over på en tallerken så lenge.
Tørk pannen og varm den på nytt. Stek kjøttet raskt (i to omganger) over høy varme med litt olje i pannen til kjøttet er skikkelig brunet.
Ha alt kjøttet tilbake i pannen og tilsett hvitløk og ingefær. La det frese sammen i noen sekunder før du tilsetter soyablandingen og aspargesbønnene. Gi alt et skikkelig oppkok under omrøring og dryss over sesamfrø før servering.
Serveres gjerne med kokte nudler eller ris, strimlet vårløk og grovhakket frisk koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre kjøttet med salt og pepper. Tilsett maisenna og bland det godt sammen.
Finhakk hvitløk og ingefær. Bland sammen eddik, soyasaus, sukker og sesamolje.
Skyll aspargesbønnene i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Fjern stilkfestet og del aspargesbønnene i to (gjerne litt på skrå).
Varm en stor stekepanne eller wok. Tilsett litt olje og fres aspargesbønnene over høy varme i ca 1 minutt. Tilsett en liten klunk med vann og damp aspargesbønnene knapt møre. Hell dem over på en tallerken så lenge.
Tørk pannen og varm den på nytt. Stek kjøttet raskt (i to omganger) over høy varme med litt olje i pannen til kjøttet er skikkelig brunet.
Ha alt kjøttet tilbake i pannen og tilsett hvitløk og ingefær. La det frese sammen i noen sekunder før du tilsetter soyablandingen og aspargesbønnene. Gi alt et skikkelig oppkok under omrøring og dryss over sesamfrø før servering.
Serveres gjerne med kokte nudler eller ris, strimlet vårløk og grovhakket frisk koriander.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?