Entrecôte med urtesmør, quinoasalat og sitrusdressing
45 min
Slik tilbereder du entrecôte på grillen. Server med deilig tilbehør som hjemmelaget urtesmør, quinoasalat med blomkål, kikerter og mais som toppes med en sitrus- og urtedressing.
Oppskriften er det Helle Øder Valebrokk som står bak.
Slik tilbereder du entrecôte på grillen. Server med deilig tilbehør som hjemmelaget urtesmør, quinoasalat med blomkål, kikerter og mais som toppes med en sitrus- og urtedressing.
Oppskriften er det Helle Øder Valebrokk som står bak.
1 stk blomkål, skåret i skiver (fra topp til stilk)
1 stk maiskolbe
1 boks kikerter
1 ts røkt paprikapulver
1 ss olivenolje
bladpersille
Sitrus- og urtedressing
1 ss honning, flytende
1 ss sitronsaft
1 stk rød chili, finhakket
1 ts appelsinskall, finrevet
1 ss persille, finhakket
1 ss mynte, finhakket
1 ss koriander, finhakket
6 ss olivenolje
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
2 stk entrecôte, à 400 gram
salt og kvernet pepper
Urtesmør
250 g smør
2 ss persille, finhakket
2 fedd hvitløk, presset
0.5 stk sitron, saften og revet skall
1 ts flaksalt
Quinoasalat
1 dl quinoa
1 stk blomkål, skåret i skiver (fra topp til stilk)
1 stk maiskolbe
1 boks kikerter
1 ts røkt paprikapulver
1 ss olivenolje
bladpersille
Sitrus- og urtedressing
1 ss honning, flytende
1 ss sitronsaft
1 stk rød chili, finhakket
1 ts appelsinskall, finrevet
1 ss persille, finhakket
1 ss mynte, finhakket
1 ss koriander, finhakket
6 ss olivenolje
Entrecôte: Legg biffene på direkte varme og så over på indirekte varme etter at du har fått en fin stekeskorpe. Kjernetemperaturen på entrecôten skal være 56 grader når den er ferdig, hvis du liker den medium stekt.
Kryddersmør: Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller med miksmaster. Ha urtesmøret over på et stykke plastfilm eller bakepapir og form til en tykk pølse. Stram i begge ender og legg kjøling. Skjær skiver av urtesmøret ved servering. Kan oppbevares i fryseren.
Quinoasalat: Kok quinoa som anvist på pakken. Stek kikerter i pannen med olivenolje. Strø over paprikapulver og stek til kikertene begynner å poppe i pannen.
Grill skiver av blomkål til konsistensen blir myk og kantene svis lett. Grill maiskolben og skjær kjernene av kolben. Dander alle ingrediensene til salaten på et fat.
Dressingen: Bland sammen alle ingrediensene og server til salaten.
Skjær entrecôten i skiver og server med urtesmør og quinoasalat med sitrus- og urtedressing over.
Bon appetit!
Entrecôte: Legg biffene på direkte varme og så over på indirekte varme etter at du har fått en fin stekeskorpe. Kjernetemperaturen på entrecôten skal være 56 grader når den er ferdig, hvis du liker den medium stekt.
Kryddersmør: Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller med miksmaster. Ha urtesmøret over på et stykke plastfilm eller bakepapir og form til en tykk pølse. Stram i begge ender og legg kjøling. Skjær skiver av urtesmøret ved servering. Kan oppbevares i fryseren.
Quinoasalat: Kok quinoa som anvist på pakken. Stek kikerter i pannen med olivenolje. Strø over paprikapulver og stek til kikertene begynner å poppe i pannen.
Grill skiver av blomkål til konsistensen blir myk og kantene svis lett. Grill maiskolben og skjær kjernene av kolben. Dander alle ingrediensene til salaten på et fat.
Dressingen: Bland sammen alle ingrediensene og server til salaten.
Skjær entrecôten i skiver og server med urtesmør og quinoasalat med sitrus- og urtedressing over.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto