Marinerte biffspyd med grillet asparges, nypoteter og crème fraîche-dressing
Tar du deg tid til marinering får du ekstra mye smak i kjøttet, marineringen kan med fordel forberedes god tid i forveien, og selve grillingen er gjort unna på få minutter. «Biffen» er marinert i en blanding av soyasaus, hvitløk og honning. De grillede potetene ved siden av er dessuten en super måte å bruke opp kalde poteter fra gårsdagen på, og aspargesen er klar på få strakser over høy varme.
Husk å legge trespydene i bløt før bruk, slik at du unngår ubehagelige overraskelser som brennende pinner underveis.
Tar du deg tid til marinering får du ekstra mye smak i kjøttet, marineringen kan med fordel forberedes god tid i forveien, og selve grillingen er gjort unna på få minutter. «Biffen» er marinert i en blanding av soyasaus, hvitløk og honning. De grillede potetene ved siden av er dessuten en super måte å bruke opp kalde poteter fra gårsdagen på, og aspargesen er klar på få strakser over høy varme.
Husk å legge trespydene i bløt før bruk, slik at du unngår ubehagelige overraskelser som brennende pinner underveis.
Ingredienser
- 800 g oksekjøtt, mørt, gjerne biffer av ytrefilet
- 3 fedd hvitløk
- 3 ss soyasaus
- 2 ss honning, flytende
- 3 ss olje, nøytral
- 600 g nypotet
- 2 bunter asparges, slanke
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
Dressing
- 3 dl crème fraîche
- friske urter, gressløk, persille, basilikum, estragon
- 0.5 stk sitron
Slik gjør du:
- 800 g oksekjøtt, mørt, gjerne biffer av ytrefilet
- 3 fedd hvitløk
- 3 ss soyasaus
- 2 ss honning, flytende
- 3 ss olje, nøytral
- 600 g nypotet
- 2 bunter asparges, slanke
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
Dressing
- 3 dl crème fraîche
- friske urter, gressløk, persille, basilikum, estragon
- 0.5 stk sitron
