Til hovedinnhold

Marinerte biffspyd med grillet asparges, nypoteter og crème fraîche-dressing

1 h 30 min

Tar du deg tid til marinering får du ekstra mye smak i kjøttet, marineringen kan med fordel forberedes god tid i forveien, og selve grillingen er gjort unna på få minutter. «Biffen» er marinert i en blanding av soyasaus, hvitløk og honning. De grillede potetene ved siden av er dessuten en super måte å bruke opp kalde poteter fra gårsdagen på, og aspargesen er klar på få strakser over høy varme.
Husk å legge trespydene i bløt før bruk, slik at du unngår ubehagelige overraskelser som brennende pinner underveis.

Lagret av 441 brukere
Marinerte biffspyd med grillet asparges, nypoteter og crème fraîche-dressing

Tar du deg tid til marinering får du ekstra mye smak i kjøttet, marineringen kan med fordel forberedes god tid i forveien, og selve grillingen er gjort unna på få minutter. «Biffen» er marinert i en blanding av soyasaus, hvitløk og honning. De grillede potetene ved siden av er dessuten en super måte å bruke opp kalde poteter fra gårsdagen på, og aspargesen er klar på få strakser over høy varme.
Husk å legge trespydene i bløt før bruk, slik at du unngår ubehagelige overraskelser som brennende pinner underveis.

Lagret av 441 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g oksekjøtt, mørt, gjerne biffer av ytrefilet
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss honning, flytende
  • 3 ss olje, nøytral
  • 600 g nypotet
  • 2 bunter asparges, slanke
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Dressing

  • 3 dl crème fraîche
  • friske urter, gressløk, persille, basilikum, estragon
  • 0.5 stk sitron

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g oksekjøtt, mørt, gjerne biffer av ytrefilet
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss honning, flytende
  • 3 ss olje, nøytral
  • 600 g nypotet
  • 2 bunter asparges, slanke
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Dressing

  • 3 dl crème fraîche
  • friske urter, gressløk, persille, basilikum, estragon
  • 0.5 stk sitron
Hvis du har store tykke biffer kan du dele de i to på langs. Eller del kjøttet i store biter a cirka 5 x 5 cm.
Riv hvitløken og visp den sammen med soyasaus, honning og olje. Hell marinaden over kjøttet og bland det godt sammen. La kjøttet marinere i minst en times tid før du trer det på grillspyd.
Vask potetene nøye og kok dem knapt møre i saltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Del poteten i grove biter, små poteter kan være hele.
Skjær av den nederste tørre/trevlete delen på aspargesen.
Gni aspargesen inn med litt olje og grill dem i cirka 3 minutter over høy varme til aspargesen er knapt mør. Dryss over litt salt og noen ekstra dråper olivenolje.
Grill potetene til de får fin farge og er helt møre.
Visp crème fraîchen sammen med noen gode dråper sitronsaft og hakkede urter. Smak til med salt og pepper.
Grill kjøttet over høy varme. Snu spydene flere ganger underveis slik at de blir jevnt grillet (pass godt på, de kan svi seg lett på grunn av sukkeret i marinaden). Grilltiden avhenger av tykkelsen på kjøttet, men for en rosa kjerne er det bare snakk om få minutter. Dryss til slutt over en klype salt og kvernet pepper.
Server grillspydene med grillede asparges, poteter og crème fraîche-dressing.
woman cooking

Bon appetit!

Hvis du har store tykke biffer kan du dele de i to på langs. Eller del kjøttet i store biter a cirka 5 x 5 cm.
Riv hvitløken og visp den sammen med soyasaus, honning og olje. Hell marinaden over kjøttet og bland det godt sammen. La kjøttet marinere i minst en times tid før du trer det på grillspyd.
Vask potetene nøye og kok dem knapt møre i saltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Del poteten i grove biter, små poteter kan være hele.
Skjær av den nederste tørre/trevlete delen på aspargesen.
Gni aspargesen inn med litt olje og grill dem i cirka 3 minutter over høy varme til aspargesen er knapt mør. Dryss over litt salt og noen ekstra dråper olivenolje.
Grill potetene til de får fin farge og er helt møre.
Visp crème fraîchen sammen med noen gode dråper sitronsaft og hakkede urter. Smak til med salt og pepper.
Grill kjøttet over høy varme. Snu spydene flere ganger underveis slik at de blir jevnt grillet (pass godt på, de kan svi seg lett på grunn av sukkeret i marinaden). Grilltiden avhenger av tykkelsen på kjøttet, men for en rosa kjerne er det bare snakk om få minutter. Dryss til slutt over en klype salt og kvernet pepper.
Server grillspydene med grillede asparges, poteter og crème fraîche-dressing.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?