Dette er en av favorittoppskriftene til Billie Ane Hvinde til 17. mai-koldtbordet. Hun er kokken bak Billies Kitchen i Oslo. Oppskriften på roastbiff med kaperssalsa holder til cirka 10-15 porsjoner.
Dette er en av favorittoppskriftene til Billie Ane Hvinde til 17. mai-koldtbordet. Hun er kokken bak Billies Kitchen i Oslo. Oppskriften på roastbiff med kaperssalsa holder til cirka 10-15 porsjoner.
1 kg oksekjøtt, indrefilet, evt. entrecote eller ytrefilet
1 glass kapers
1 bunt persille
100 g pinjekjerner, ristet
3 dl olivenolje extra virgin
0.5 stk løk, hakket
Kjøttet:
Salte og pepre kjøttstykket. Ha i en god klatt smør og en splæsj olivenolje i en stekepanne.
Når smøret har blitt brunt, legger du kjøttstykket i pannen. Brun kjøttet godt på hver side og ha det i ovnen på 150 grader (forvarmet ovn) i 10 min.
Etter 10 min sjekker du kjøttet. Om det pipler ut saft av stykket er den klar. Om den kjennes veldig myk og ingen saft kommer ut, ha den ytterligere i 5 minutter til.
La kjøttet hvile så lenge du kan. Du kan også steke kjøttet dagen før servering, for da blir det mye lettere å kutte i tynne skiver på selve dagen. Kutt kjøttet i veldig tynne skiver og legg utover på et fat.
Kaperssalsa:
Riste pinjekjernene i ovnen på 150 grader i 15-20 min.
Sil av kapersen og grovhakk. Finhakk løk og persille og bland det sammen kapersen. Avslutt med olivenoljen.
Strø over kaperssalsaen på kjøttskivene og server.
Bon appetit!
Kjøttet:
Salte og pepre kjøttstykket. Ha i en god klatt smør og en splæsj olivenolje i en stekepanne.
Når smøret har blitt brunt, legger du kjøttstykket i pannen. Brun kjøttet godt på hver side og ha det i ovnen på 150 grader (forvarmet ovn) i 10 min.
Etter 10 min sjekker du kjøttet. Om det pipler ut saft av stykket er den klar. Om den kjennes veldig myk og ingen saft kommer ut, ha den ytterligere i 5 minutter til.
La kjøttet hvile så lenge du kan. Du kan også steke kjøttet dagen før servering, for da blir det mye lettere å kutte i tynne skiver på selve dagen. Kutt kjøttet i veldig tynne skiver og legg utover på et fat.
Kaperssalsa:
Riste pinjekjernene i ovnen på 150 grader i 15-20 min.
Sil av kapersen og grovhakk. Finhakk løk og persille og bland det sammen kapersen. Avslutt med olivenoljen.
Strø over kaperssalsaen på kjøttskivene og server.