Roastbiff med kaperssalsa

45 min

Dette er en av favorittoppskriftene til Billie Ane Hvinde til 17. mai-koldtbordet. Hun er kokken bak Billies Kitchen i Oslo. Oppskriften på roastbiff med kaperssalsa holder til cirka 10-15 porsjoner.

162 har lagret denne
Roastbiff med kaperssalsa
Foto: Billie Ane Hvinden

Dette er en av favorittoppskriftene til Billie Ane Hvinde til 17. mai-koldtbordet. Hun er kokken bak Billies Kitchen i Oslo. Oppskriften på roastbiff med kaperssalsa holder til cirka 10-15 porsjoner.

162 har lagret denne
6
porsjoner
  • 1 kg oksekjøtt, indrefilet, evt. entrecote eller ytrefilet
  • 1 glass kapers
  • 1 bunt persille
  • 100 g pinjekjerner, ristet
  • 3 dl olivenolje extra virgin
  • 0.5 stk løk, hakket
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg oksekjøtt, indrefilet, evt. entrecote eller ytrefilet
  • 1 glass kapers
  • 1 bunt persille
  • 100 g pinjekjerner, ristet
  • 3 dl olivenolje extra virgin
  • 0.5 stk løk, hakket

Kjøttet:

Salte og pepre kjøttstykket. Ha i en god klatt smør og en splæsj olivenolje i en stekepanne.
Når smøret har blitt brunt, legger du kjøttstykket i pannen. Brun kjøttet godt på hver side og ha det i ovnen på 150 grader (forvarmet ovn) i 10 min.
Etter 10 min sjekker du kjøttet. Om det pipler ut saft av stykket er den klar. Om den kjennes veldig myk og ingen saft kommer ut, ha den ytterligere i 5 minutter til.
La kjøttet hvile så lenge du kan. Du kan også steke kjøttet dagen før servering, for da blir det mye lettere å kutte i tynne skiver på selve dagen. Kutt kjøttet i veldig tynne skiver og legg utover på et fat.

Kaperssalsa:

Riste pinjekjernene i ovnen på 150 grader i 15-20 min.
Sil av kapersen og grovhakk. Finhakk løk og persille og bland det sammen kapersen. Avslutt med olivenoljen.
Strø over kaperssalsaen på kjøttskivene og server.
woman cooking

Bon appetit!

Kjøttet:

Salte og pepre kjøttstykket. Ha i en god klatt smør og en splæsj olivenolje i en stekepanne.
Når smøret har blitt brunt, legger du kjøttstykket i pannen. Brun kjøttet godt på hver side og ha det i ovnen på 150 grader (forvarmet ovn) i 10 min.
Etter 10 min sjekker du kjøttet. Om det pipler ut saft av stykket er den klar. Om den kjennes veldig myk og ingen saft kommer ut, ha den ytterligere i 5 minutter til.
La kjøttet hvile så lenge du kan. Du kan også steke kjøttet dagen før servering, for da blir det mye lettere å kutte i tynne skiver på selve dagen. Kutt kjøttet i veldig tynne skiver og legg utover på et fat.

Kaperssalsa:

Riste pinjekjernene i ovnen på 150 grader i 15-20 min.
Sil av kapersen og grovhakk. Finhakk løk og persille og bland det sammen kapersen. Avslutt med olivenoljen.
Strø over kaperssalsaen på kjøttskivene og server.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?