Til hovedinnhold

Roastbiff med kaperssalsa

45 min

Dette er en av favorittoppskriftene til Billie Ane Hvinde til 17. mai-koldtbordet. Hun er kokken bak Billies Kitchen i Oslo. Oppskriften på roastbiff med kaperssalsa holder til cirka 10-15 porsjoner.

Lagret av 153 brukere
Roastbiff med kaperssalsa
Foto: Billie Ane Hvinden

Dette er en av favorittoppskriftene til Billie Ane Hvinde til 17. mai-koldtbordet. Hun er kokken bak Billies Kitchen i Oslo. Oppskriften på roastbiff med kaperssalsa holder til cirka 10-15 porsjoner.

Lagret av 153 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 kg oksekjøtt, indrefilet, evt. entrecote eller ytrefilet
  • 1 glass kapers
  • 1 bunt persille
  • 100 g pinjekjerner, ristet
  • 3 dl olivenolje extra virgin
  • 0.5 stk løk, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg oksekjøtt, indrefilet, evt. entrecote eller ytrefilet
  • 1 glass kapers
  • 1 bunt persille
  • 100 g pinjekjerner, ristet
  • 3 dl olivenolje extra virgin
  • 0.5 stk løk, hakket

Kjøttet:

Salte og pepre kjøttstykket. Ha i en god klatt smør og en splæsj olivenolje i en stekepanne.
Når smøret har blitt brunt, legger du kjøttstykket i pannen. Brun kjøttet godt på hver side og ha det i ovnen på 150 grader (forvarmet ovn) i 10 min.
Etter 10 min sjekker du kjøttet. Om det pipler ut saft av stykket er den klar. Om den kjennes veldig myk og ingen saft kommer ut, ha den ytterligere i 5 minutter til.
La kjøttet hvile så lenge du kan. Du kan også steke kjøttet dagen før servering, for da blir det mye lettere å kutte i tynne skiver på selve dagen. Kutt kjøttet i veldig tynne skiver og legg utover på et fat.

Kaperssalsa:

Riste pinjekjernene i ovnen på 150 grader i 15-20 min.
Sil av kapersen og grovhakk. Finhakk løk og persille og bland det sammen kapersen. Avslutt med olivenoljen.
Strø over kaperssalsaen på kjøttskivene og server.
woman cooking

Bon appetit!

Kjøttet:

Salte og pepre kjøttstykket. Ha i en god klatt smør og en splæsj olivenolje i en stekepanne.
Når smøret har blitt brunt, legger du kjøttstykket i pannen. Brun kjøttet godt på hver side og ha det i ovnen på 150 grader (forvarmet ovn) i 10 min.
Etter 10 min sjekker du kjøttet. Om det pipler ut saft av stykket er den klar. Om den kjennes veldig myk og ingen saft kommer ut, ha den ytterligere i 5 minutter til.
La kjøttet hvile så lenge du kan. Du kan også steke kjøttet dagen før servering, for da blir det mye lettere å kutte i tynne skiver på selve dagen. Kutt kjøttet i veldig tynne skiver og legg utover på et fat.

Kaperssalsa:

Riste pinjekjernene i ovnen på 150 grader i 15-20 min.
Sil av kapersen og grovhakk. Finhakk løk og persille og bland det sammen kapersen. Avslutt med olivenoljen.
Strø over kaperssalsaen på kjøttskivene og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?