Lag rødvinssjy. Ha sjalottløk, timian og rødvin i en gryte, og la dette koke til det gjenstår ⅔ mengde.
Tilsett oksekraften og la dette koke videre til det gjenstår ⅔ mengde. Smak til med salt og pepper, og du visper inn smøret i sausen.
Skrell potetene. Skjær dem i 1 x 1 cm terninger, og skyll dem i rennende vann (for å få bort stivelsen). Finhakk løken.
Poteter og løk stekes hver for seg, i to stekepanner. Avslutt med en klatt smør. Smak til med salt og pepper.
Skjær indrefileten i 1 x 1 cm terninger. Stekes hardt og raskt i en glovarm panne med olje. Avslutt med en klatt smør. Smakes til med salt og pepper.
Finhakk bladpersillen.
Legg opp poteter, løk og kjøtt ved siden av hverandre på tallerkenen. Hell saus over kjøttet og anrett med persille, én rå eggeplomme og masse finrevet pepperrot.
Bland alt sammen når du skal spise, slik at eggeplommen fordeles utover. Serveres gjerne med knekkebrød.
Bon appetit!
Finhakk sjalottløk.
Lag rødvinssjy. Ha sjalottløk, timian og rødvin i en gryte, og la dette koke til det gjenstår ⅔ mengde.
Tilsett oksekraften og la dette koke videre til det gjenstår ⅔ mengde. Smak til med salt og pepper, og du visper inn smøret i sausen.
Skrell potetene. Skjær dem i 1 x 1 cm terninger, og skyll dem i rennende vann (for å få bort stivelsen). Finhakk løken.
Poteter og løk stekes hver for seg, i to stekepanner. Avslutt med en klatt smør. Smak til med salt og pepper.
Skjær indrefileten i 1 x 1 cm terninger. Stekes hardt og raskt i en glovarm panne med olje. Avslutt med en klatt smør. Smakes til med salt og pepper.
Finhakk bladpersillen.
Legg opp poteter, løk og kjøtt ved siden av hverandre på tallerkenen. Hell saus over kjøttet og anrett med persille, én rå eggeplomme og masse finrevet pepperrot.
Bland alt sammen når du skal spise, slik at eggeplommen fordeles utover. Serveres gjerne med knekkebrød.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto