Til hovedinnhold

Bulgogi

20 min

Bulgogi er en koreansk matrett med tynne skiver av marinert storfekjøtt. Men du kan også fint bruke svinekjøtt (for eksempel fra nakke/nakkekoteletter) eller kyllling. Oppskriften er til 2-4 personer. Tiden er ikke medregnet marinering.

Lagret av 634 brukere
Bulgogi

Bulgogi er en koreansk matrett med tynne skiver av marinert storfekjøtt. Men du kan også fint bruke svinekjøtt (for eksempel fra nakke/nakkekoteletter) eller kyllling. Oppskriften er til 2-4 personer. Tiden er ikke medregnet marinering.

Lagret av 634 brukere

Ingredienser

3
porsjoner
  • 600 g oksekjøtt, mørt
  • 0.5 stk pære, eller syrlig eple
  • 2 stk hvitløksfedd, store
  • 1 ss ingefær, revet
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss chilisaus, eller paste (gochujang)
  • olje, til steking

Til servering

  • vårløk, hakket
  • ris, kokt
  • sesamfrø
  • chilipaste, Gochujang

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g oksekjøtt, mørt
  • 0.5 stk pære, eller syrlig eple
  • 2 stk hvitløksfedd, store
  • 1 ss ingefær, revet
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss chilisaus, eller paste (gochujang)
  • olje, til steking

Til servering

  • vårløk, hakket
  • ris, kokt
  • sesamfrø
  • chilipaste, Gochujang
Skjær kjøttet tynne skiver på tvers av fibrene. Riv eplet (pære) på et rivjern.
Bland alle ingrediensene sammen til en marinade og bland kjøttet sammen med marinaden. Dekk til med plastfolie og la kjøttet marinere i minst en times tid (og gjerne natten over) i kjøleskap.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek kjøttet raskt over høy varme, stek gjerne i to omganger. La kjøttet få ligge litt i ro i pannen slik at det får en karamellisert overflate (men ikke brent) før du rører i det.
Serveres straks med kokt ris og et dryss av vårløk og sesamfrø.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet tynne skiver på tvers av fibrene. Riv eplet (pære) på et rivjern.
Bland alle ingrediensene sammen til en marinade og bland kjøttet sammen med marinaden. Dekk til med plastfolie og la kjøttet marinere i minst en times tid (og gjerne natten over) i kjøleskap.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek kjøttet raskt over høy varme, stek gjerne i to omganger. La kjøttet få ligge litt i ro i pannen slik at det får en karamellisert overflate (men ikke brent) før du rører i det.
Serveres straks med kokt ris og et dryss av vårløk og sesamfrø.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?