Bulgogi er en koreansk matrett med tynne skiver av marinert storfekjøtt. Men du kan også fint bruke svinekjøtt (for eksempel fra nakke/nakkekoteletter) eller kyllling. Oppskriften er til 2-4 personer. Tiden er ikke medregnet marinering.
Bulgogi er en koreansk matrett med tynne skiver av marinert storfekjøtt. Men du kan også fint bruke svinekjøtt (for eksempel fra nakke/nakkekoteletter) eller kyllling. Oppskriften er til 2-4 personer. Tiden er ikke medregnet marinering.
Skjær kjøttet tynne skiver på tvers av fibrene. Riv eplet (pære) på et rivjern.
Bland alle ingrediensene sammen til en marinade og bland kjøttet sammen med marinaden. Dekk til med plastfolie og la kjøttet marinere i minst en times tid (og gjerne natten over) i kjøleskap.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek kjøttet raskt over høy varme, stek gjerne i to omganger. La kjøttet få ligge litt i ro i pannen slik at det får en karamellisert overflate (men ikke brent) før du rører i det.
Serveres straks med kokt ris og et dryss av vårløk og sesamfrø.
Bon appetit!
Skjær kjøttet tynne skiver på tvers av fibrene. Riv eplet (pære) på et rivjern.
Bland alle ingrediensene sammen til en marinade og bland kjøttet sammen med marinaden. Dekk til med plastfolie og la kjøttet marinere i minst en times tid (og gjerne natten over) i kjøleskap.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek kjøttet raskt over høy varme, stek gjerne i to omganger. La kjøttet få ligge litt i ro i pannen slik at det får en karamellisert overflate (men ikke brent) før du rører i det.
Serveres straks med kokt ris og et dryss av vårløk og sesamfrø.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto