rask

Soya- og honningmarinerte biffspyd med chilimayo

30 min
1485 har lagret denne
Soya- og honningmarinerte biffspyd med chilimayo
1485 har lagret denne
4
porsjoner
  • 700 g biff, mørt biffkjøtt
  • 1 stk rødløk, stor
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss ingefær, frisk, finrevet
  • 1 ss hvitløk, finrevet, most
  • 1 ss sriracha, eller chilipaste
  • olje, nøytral
  • 2 stk vårløk
  • sesamfrø
  • grillspyd

Chilimajones

  • 1 stk egg
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 fedd hvitløk, lite
  • 2.5 dl solsikkeolje
  • 0.5 stk lime
  • 1.5 ss sriracha
  • salt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g biff, mørt biffkjøtt
  • 1 stk rødløk, stor
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss ingefær, frisk, finrevet
  • 1 ss hvitløk, finrevet, most
  • 1 ss sriracha, eller chilipaste
  • olje, nøytral
  • 2 stk vårløk
  • sesamfrø
  • grillspyd

Chilimajones

  • 1 stk egg
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 fedd hvitløk, lite
  • 2.5 dl solsikkeolje
  • 0.5 stk lime
  • 1.5 ss sriracha
  • salt
Skjær kjøttet i jevne biter, cirka 3 x 3 cm. Rør sammen honning, soyasaus, ingefær, hvitløk og chilisaus. Bland marinaden godt sammen med kjøttet. La kjøttet marinere fra 30 minutter til over natten. Rens og del løken i grove biter. Træ kjøtt og løk på grillspyd. Hvis du bruker trepinner må du huske å bløtlegge pinnene en halvtimes tid før bruk.
Lag chilimajonesen. Ha alle ingrediensene i en høy beholder som akkurat passer stavmikseren (det er viktig at den ikke er for stor/vid). Sett stavmikseren i bunnen av beholderen og kjør til du ser at ingrediensene samler seg (10 sekunder). Dra stavmikseren forsiktig opp mot overflaten - og vips så har du laget en fyldig chilimajones.
Pensle spydene lett med litt olje og grill dem over høy varme i et par minutter på hver side. Kjøttet skal fortsatt være rosa i midten. Dryss over finsnittet vårløk og sesamfrø før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i jevne biter, cirka 3 x 3 cm. Rør sammen honning, soyasaus, ingefær, hvitløk og chilisaus. Bland marinaden godt sammen med kjøttet. La kjøttet marinere fra 30 minutter til over natten. Rens og del løken i grove biter. Træ kjøtt og løk på grillspyd. Hvis du bruker trepinner må du huske å bløtlegge pinnene en halvtimes tid før bruk.
Lag chilimajonesen. Ha alle ingrediensene i en høy beholder som akkurat passer stavmikseren (det er viktig at den ikke er for stor/vid). Sett stavmikseren i bunnen av beholderen og kjør til du ser at ingrediensene samler seg (10 sekunder). Dra stavmikseren forsiktig opp mot overflaten - og vips så har du laget en fyldig chilimajones.
Pensle spydene lett med litt olje og grill dem over høy varme i et par minutter på hver side. Kjøttet skal fortsatt være rosa i midten. Dryss over finsnittet vårløk og sesamfrø før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?