Hjemmelaget blodpudding
Denne oppskriften har gått i arv i familien til kokk Live Krangnes Edvardsen. Mormoren hennes var med tippoldemoren og så på at den ble laget da hun var liten, og etter det har nye generasjoner lært seg oppskriften de også.
Det er ikke unormalt å sy tøyposer i pølseform til blodpuddingen og deretter koke den. Da er det imidlertid viktig å øke melmengden med noen gram.
Oppskrift av Live Krangnes Edvardsen.
Denne oppskriften har gått i arv i familien til kokk Live Krangnes Edvardsen. Mormoren hennes var med tippoldemoren og så på at den ble laget da hun var liten, og etter det har nye generasjoner lært seg oppskriften de også.
Det er ikke unormalt å sy tøyposer i pølseform til blodpuddingen og deretter koke den. Da er det imidlertid viktig å øke melmengden med noen gram.
Oppskrift av Live Krangnes Edvardsen.
Ingredienser
- 1 l blod
- 2 ts salt
- 0.5 ts ingefær, raspet
- 1 g allehånde
- 1 g nellik
- 250 g spekk, hakket
- 250 g ris, kokt
- 100 g kavring, knust
- 100 g rosiner
- 100 g sukker
- 50 g rugmel
Slik gjør du:
- 1 l blod
- 2 ts salt
- 0.5 ts ingefær, raspet
- 1 g allehånde
- 1 g nellik
- 250 g spekk, hakket
- 250 g ris, kokt
- 100 g kavring, knust
- 100 g rosiner
- 100 g sukker
- 50 g rugmel
