Til hovedinnhold
rask

Biff tartar

30 min

Biff tartar er en deilig og klassisk rett som passer til dager man skal lage noe ekstra godt.
Tips: Lag sprø «krønsj» av brødrester. Skjær eller riv litt brød i små biter. Stek brødbitene helt sprø i en panne med smør og olje. Dryss over litt salt og la de sprø bitene få dryppe av seg på litt kjøkkenpapir. Deilig som topping på biff tartar.
Majonestips: Det aller enkleste er å lage majonesen ved hjelp av en stavmikser. Ha alle ingrediensene til majonesen over i en høy, smal beholder (viktig at beholderen ikke er for vid, stavmikseren skal akkurat få plass). Sett stavmikseren i bunnen av beholderen, miks til det begynner å tykne, løft stavmikseren rolig opp til overflaten mens du mikser - og vips så er majonesen til biff tartar-en ferdig.

Lagret av 215 brukere
Tartar av storfe med eggeplomme og hjemmelaget majones på svart tallerken

Biff tartar er en deilig og klassisk rett som passer til dager man skal lage noe ekstra godt.
Tips: Lag sprø «krønsj» av brødrester. Skjær eller riv litt brød i små biter. Stek brødbitene helt sprø i en panne med smør og olje. Dryss over litt salt og la de sprø bitene få dryppe av seg på litt kjøkkenpapir. Deilig som topping på biff tartar.
Majonestips: Det aller enkleste er å lage majonesen ved hjelp av en stavmikser. Ha alle ingrediensene til majonesen over i en høy, smal beholder (viktig at beholderen ikke er for vid, stavmikseren skal akkurat få plass). Sett stavmikseren i bunnen av beholderen, miks til det begynner å tykne, løft stavmikseren rolig opp til overflaten mens du mikser - og vips så er majonesen til biff tartar-en ferdig.

Lagret av 215 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g biff, magert, gjerne indre- eller ytrefilet
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts dijonsennep
  • 4 stk eggeplomme
  • 2 ss kapers, hakket
  • 4 ss rødløk, finhakket
  • 4 ss rødbeter, syltede
  • 2 ss gressløk, hakket
  • 2 ss persille, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • sitronsaft
  • brød, sprøstekte biter til å drysse over
  • brød, og/eller frisk salat til servering

estragonmajones

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft, eller hvitvinseddik
  • 3 ss estragon, frisk, hakket
  • 2.5 dl solsikkeolje, eller rapsolje
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g biff, magert, gjerne indre- eller ytrefilet
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts dijonsennep
  • 4 stk eggeplomme
  • 2 ss kapers, hakket
  • 4 ss rødløk, finhakket
  • 4 ss rødbeter, syltede
  • 2 ss gressløk, hakket
  • 2 ss persille, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • sitronsaft
  • brød, sprøstekte biter til å drysse over
  • brød, og/eller frisk salat til servering

estragonmajones

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft, eller hvitvinseddik
  • 3 ss estragon, frisk, hakket
  • 2.5 dl solsikkeolje, eller rapsolje
  • salt og kvernet pepper
Finhakk eller skrap kjøttet med en kniv.
Bland raskt sammen hakket/skrapet kjøtt, olivenolje og sennep. Bland inn halvparten av kapers, løk, rødbete og urter. Smak tartaren til med salt, kvernet pepper og noen dråper sitronsaft.
Fordel tartaren på tallerkener, dryss over resten av grønnsakene og urtene, og topp med en rå eggeplomme. Server estragonmajones ved siden av. (Eventuelt kan du blande 2 ss estragonmajones sammen med kjøttet fra begynnelsen av.)

Estragonmajones

Visp sammen eggeplommer, hvitløk, sennep, sitronsaft/eddik og estragon i en bolle (bruk helst en stålbolle eller glassbolle). Visp inn oljen, litt etter litt (begynn først med noen dråper og øk oljemengden etterhvert), til en fyldig konsistens. Smak majonesen til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk eller skrap kjøttet med en kniv.
Bland raskt sammen hakket/skrapet kjøtt, olivenolje og sennep. Bland inn halvparten av kapers, løk, rødbete og urter. Smak tartaren til med salt, kvernet pepper og noen dråper sitronsaft.
Fordel tartaren på tallerkener, dryss over resten av grønnsakene og urtene, og topp med en rå eggeplomme. Server estragonmajones ved siden av. (Eventuelt kan du blande 2 ss estragonmajones sammen med kjøttet fra begynnelsen av.)

Estragonmajones

Visp sammen eggeplommer, hvitløk, sennep, sitronsaft/eddik og estragon i en bolle (bruk helst en stålbolle eller glassbolle). Visp inn oljen, litt etter litt (begynn først med noen dråper og øk oljemengden etterhvert), til en fyldig konsistens. Smak majonesen til med salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?