Biff tartar
Biff tartar er en deilig og klassisk rett som passer til dager man skal lage noe ekstra godt.
Tips: Lag sprø «krønsj» av brødrester. Skjær eller riv litt brød i små biter. Stek brødbitene helt sprø i en panne med smør og olje. Dryss over litt salt og la de sprø bitene få dryppe av seg på litt kjøkkenpapir. Deilig som topping på biff tartar.
Majonestips: Det aller enkleste er å lage majonesen ved hjelp av en stavmikser. Ha alle ingrediensene til majonesen over i en høy, smal beholder (viktig at beholderen ikke er for vid, stavmikseren skal akkurat få plass). Sett stavmikseren i bunnen av beholderen, miks til det begynner å tykne, løft stavmikseren rolig opp til overflaten mens du mikser - og vips så er majonesen til biff tartar-en ferdig.
Biff tartar er en deilig og klassisk rett som passer til dager man skal lage noe ekstra godt.
Tips: Lag sprø «krønsj» av brødrester. Skjær eller riv litt brød i små biter. Stek brødbitene helt sprø i en panne med smør og olje. Dryss over litt salt og la de sprø bitene få dryppe av seg på litt kjøkkenpapir. Deilig som topping på biff tartar.
Majonestips: Det aller enkleste er å lage majonesen ved hjelp av en stavmikser. Ha alle ingrediensene til majonesen over i en høy, smal beholder (viktig at beholderen ikke er for vid, stavmikseren skal akkurat få plass). Sett stavmikseren i bunnen av beholderen, miks til det begynner å tykne, løft stavmikseren rolig opp til overflaten mens du mikser - og vips så er majonesen til biff tartar-en ferdig.
Ingredienser
- 400 g biff, magert, gjerne indre- eller ytrefilet
- 1 ss olivenolje
- 2 ts dijonsennep
- 4 stk eggeplomme
- 2 ss kapers, hakket
- 4 ss rødløk, finhakket
- 4 ss rødbeter, syltede
- 2 ss gressløk, hakket
- 2 ss persille, hakket
- salt og kvernet pepper
- sitronsaft
- brød, sprøstekte biter til å drysse over
- brød, og/eller frisk salat til servering
estragonmajones
- 2 stk eggeplomme
- 1 stk hvitløksfedd, finhakket
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss sitronsaft, eller hvitvinseddik
- 3 ss estragon, frisk, hakket
- 2.5 dl solsikkeolje, eller rapsolje
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
- 400 g biff, magert, gjerne indre- eller ytrefilet
- 1 ss olivenolje
- 2 ts dijonsennep
- 4 stk eggeplomme
- 2 ss kapers, hakket
- 4 ss rødløk, finhakket
- 4 ss rødbeter, syltede
- 2 ss gressløk, hakket
- 2 ss persille, hakket
- salt og kvernet pepper
- sitronsaft
- brød, sprøstekte biter til å drysse over
- brød, og/eller frisk salat til servering
estragonmajones
- 2 stk eggeplomme
- 1 stk hvitløksfedd, finhakket
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss sitronsaft, eller hvitvinseddik
- 3 ss estragon, frisk, hakket
- 2.5 dl solsikkeolje, eller rapsolje
- salt og kvernet pepper
Estragonmajones
