Til hovedinnhold

Dansk hakkebøff med sjampinjonger

25 min
10 varer
151
Dansk hakkebøff med sjampinjonger

Å spise dansk mat i Norge er nesten like deilig som å være norsk i Danmark. Spesielt når man kan servere dansk hakkebøff, saftige og med originaltilbehør.
Vi har valgt

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g karbonadedeig
  • 2 stk sjalottløk, hakkede
  • 1 ss soyasaus
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 bunt gressløk, hakket
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak

Saus

  • 300 g sjampinjong, ferske i skiver

tilbehør

  • 600 g poteter
  • ruccolasalat, etter ønske

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g karbonadedeig
  • 2 stk sjalottløk, hakkede
  • 1 ss soyasaus
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 bunt gressløk, hakket
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak

Saus

  • 300 g sjampinjong, ferske i skiver

tilbehør

  • 600 g poteter
  • ruccolasalat, etter ønske
Sett ovnen på 200 grader. Skjær potetene i terninger og legg dem i en langpanne. Bland dem med 1 ss olje og dryss timian over. Sett i ovnen i 15 - 20 minutter.
Form 4 biffer av karbonadedeigen og krydre dem med salt og pepper. Stek sjalottløk og sjampinjonger i olje til de blir fint brune.
Smak til med soyasaus, salt og pepper. Dryss rikelig med gressløk over.
Stek biffene i 5 minutter på hver side og server dem med sjampinjongene og potetene blandet med ruccola.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 200 grader. Skjær potetene i terninger og legg dem i en langpanne. Bland dem med 1 ss olje og dryss timian over. Sett i ovnen i 15 - 20 minutter.
Form 4 biffer av karbonadedeigen og krydre dem med salt og pepper. Stek sjalottløk og sjampinjonger i olje til de blir fint brune.
Smak til med soyasaus, salt og pepper. Dryss rikelig med gressløk over.
Stek biffene i 5 minutter på hver side og server dem med sjampinjongene og potetene blandet med ruccola.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?