Kjøttpudding med bacon
Et av barndommens middagshøydepunkter var mammas hjemmelagde kjøttpudding. Den skulle være surret eller pakket i bacon, og ble servert i tykke skiver med en raus mengde fløtesaus og blomkål. Poteter var selvsagt også med i bildet, enten kokte, eller som en grov potetstappe.
Krydre kjøttpuddingen litt ekstra hvis du ønsker det. Bytt ut bacon med spekeskinke eller smør den ferdigstekte puddingen med tomatsaus eller bbq-saus. I tillegg til persille kan du tilsett andre friske urter som 1-2 ss hakket salvie, timian eller rosmarinblader. Litt finhakket hvitløk er også godt.
Et av barndommens middagshøydepunkter var mammas hjemmelagde kjøttpudding. Den skulle være surret eller pakket i bacon, og ble servert i tykke skiver med en raus mengde fløtesaus og blomkål. Poteter var selvsagt også med i bildet, enten kokte, eller som en grov potetstappe.
Krydre kjøttpuddingen litt ekstra hvis du ønsker det. Bytt ut bacon med spekeskinke eller smør den ferdigstekte puddingen med tomatsaus eller bbq-saus. I tillegg til persille kan du tilsett andre friske urter som 1-2 ss hakket salvie, timian eller rosmarinblader. Litt finhakket hvitløk er også godt.
Ingredienser
- 1 kg kjøttdeig, gjerne blanding av storfe og svin
- 1 ts salt
- kvernet pepper
- 1 ts revet muskatnøtt
- 1 ts allehånde, knust
- 1 ts paprikapulver
- 1 klype chiliflak
- 2 ss potetmel
- 2 stykker egg
- 0.5 stk løk, finhakket
- 2 stykker vårløk, finsnittet
- 1 dl persille, hakket
- 2 dl melk
- 200 g tørrsaltet bacon, i tynne skiver
Slik gjør du:
- 1 kg kjøttdeig, gjerne blanding av storfe og svin
- 1 ts salt
- kvernet pepper
- 1 ts revet muskatnøtt
- 1 ts allehånde, knust
- 1 ts paprikapulver
- 1 klype chiliflak
- 2 ss potetmel
- 2 stykker egg
- 0.5 stk løk, finhakket
- 2 stykker vårløk, finsnittet
- 1 dl persille, hakket
- 2 dl melk
- 200 g tørrsaltet bacon, i tynne skiver
