Bibimbap: Koreansk pytt i panne
Bibimbap høres mest ut som en artig trylleformel, men det er altså navnet (eller et av navnene) på koreanernes variant av pytt i panne.
Her er det risen som er i sentrum, og da gjerne reste-ris. Så fyller man på med grønnsaker og kjøtt, varmt eller kaldt. Alt tilberedes hver for seg, legges pent og ryddig på tallerkenen slik at det ligner et lykkehjul - og toppes gjerne med et speilegg, solsiden opp! Det er opp til mottakeren å krydre med en passende mengde chilisaus før alt blandes sammen og nytes.
Bibimbap høres mest ut som en artig trylleformel, men det er altså navnet (eller et av navnene) på koreanernes variant av pytt i panne.
Her er det risen som er i sentrum, og da gjerne reste-ris. Så fyller man på med grønnsaker og kjøtt, varmt eller kaldt. Alt tilberedes hver for seg, legges pent og ryddig på tallerkenen slik at det ligner et lykkehjul - og toppes gjerne med et speilegg, solsiden opp! Det er opp til mottakeren å krydre med en passende mengde chilisaus før alt blandes sammen og nytes.
- 400 g oksekjøtt, mørt
- 1 ss soyasaus
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- 2 ts sesamolje
- 1 ts riseddik
- 4 fedd hvitløk
- 2 stk vårløk
- 1 stk agurk
- 2 stk gulrøtter, mellomstore
- 100 g bønnespirer
- 150 g babyspinat
- 200 g shiitakesopp
- 2 ts søt soyasaus
- 4 ss kimchi, grovhakket
- 5 dl ris, kokt
- 1 ss sesamolje
- 1 ss sesamfrø, gjerne blonde og sorte
- 4 stk egg
- sriracha, eller koreansk chilisaus
- salt og kvernet pepper
- olje, nøytral, til steking
Chilisaus
- 2 ss chilisaus, sriracha eller gochujang
- 1 ss sesamolje
- 1 ss sukker
- 1 ss vann
- 1 ss sesamfrø, ristede
- 1 ts hvitløk, revet
- 1 ts riseddik, eller hvitvinseddik
- 400 g oksekjøtt, mørt
- 1 ss soyasaus
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- 2 ts sesamolje
- 1 ts riseddik
- 4 fedd hvitløk
- 2 stk vårløk
- 1 stk agurk
- 2 stk gulrøtter, mellomstore
- 100 g bønnespirer
- 150 g babyspinat
- 200 g shiitakesopp
- 2 ts søt soyasaus
- 4 ss kimchi, grovhakket
- 5 dl ris, kokt
- 1 ss sesamolje
- 1 ss sesamfrø, gjerne blonde og sorte
- 4 stk egg
- sriracha, eller koreansk chilisaus
- salt og kvernet pepper
- olje, nøytral, til steking
Chilisaus
- 2 ss chilisaus, sriracha eller gochujang
- 1 ss sesamolje
- 1 ss sukker
- 1 ss vann
- 1 ss sesamfrø, ristede
- 1 ts hvitløk, revet
- 1 ts riseddik, eller hvitvinseddik
Stek kjøttet raskt over sterk varm i litt olje. Rør underveis så sukkeret i marinaden ikke svir seg i pannen.

Bon appetit!
Stek kjøttet raskt over sterk varm i litt olje. Rør underveis så sukkeret i marinaden ikke svir seg i pannen.