Helstekt entrecôte
Et stort og saftig stykke helstekt entrecôte er lett å bli rørt av når kjøttet ligger på tallerkenen under et fløyelsmykt gyllengult sauseteppe av béarnaisesaus.
Kjøttet brunes først på høy varme i stekepanne. Stek entrecôten videre i ovn til ønsket kjernetemperatur - 55 grader for rødt og 58 for rosa. Husk å la entrecôten 15-20 minutter før servering.
Tips: Bind eventuelt opp kjøttstykket med tre-fire hyssinglengder slik at kjøttet bevarer fasongen best mulig under steking.
Et stort og saftig stykke helstekt entrecôte er lett å bli rørt av når kjøttet ligger på tallerkenen under et fløyelsmykt gyllengult sauseteppe av béarnaisesaus.
Kjøttet brunes først på høy varme i stekepanne. Stek entrecôten videre i ovn til ønsket kjernetemperatur - 55 grader for rødt og 58 for rosa. Husk å la entrecôten 15-20 minutter før servering.
Tips: Bind eventuelt opp kjøttstykket med tre-fire hyssinglengder slik at kjøttet bevarer fasongen best mulig under steking.
- 1 kg entrecôte, i ett helt stykke
- 1 stk hvitløk
- salt og kvernet pepper
- smør
- timian, frisk
- olje, til steking
- 1 kg entrecôte, i ett helt stykke
- 1 stk hvitløk
- salt og kvernet pepper
- smør
- timian, frisk
- olje, til steking
