Helstekt entrecôte

2 timer

Et stort og saftig stykke helstekt entrecôte er lett å bli rørt av når kjøttet ligger på tallerkenen under et fløyelsmykt gyllengult sauseteppe av béarnaisesaus.

Kjøttet brunes først på høy varme i stekepanne. Stek entrecôten videre i ovn til ønsket kjernetemperatur - 55 grader for rødt og 58 for rosa. Husk å la entrecôten 15-20 minutter før servering.

Tips: Bind eventuelt opp kjøttstykket med tre-fire hyssinglengder slik at kjøttet bevarer fasongen best mulig under steking.

656 har lagret denne
Helstekt entrecôte i skiver
Foto: Sara Johannessen Meek

Et stort og saftig stykke helstekt entrecôte er lett å bli rørt av når kjøttet ligger på tallerkenen under et fløyelsmykt gyllengult sauseteppe av béarnaisesaus.

Kjøttet brunes først på høy varme i stekepanne. Stek entrecôten videre i ovn til ønsket kjernetemperatur - 55 grader for rødt og 58 for rosa. Husk å la entrecôten 15-20 minutter før servering.

Tips: Bind eventuelt opp kjøttstykket med tre-fire hyssinglengder slik at kjøttet bevarer fasongen best mulig under steking.

656 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 kg entrecôte, i ett helt stykke
  • 1 stk hvitløk
  • salt og kvernet pepper
  • smør
  • timian, frisk
  • olje, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
Sett ovnen på 150 grader. Del hvitløken i fedd og knus de uskrelte feddene lett med bredsiden av kniven.
Tørk entrecôten med kjøkkenpapir og krydre kjøttstykket godt med salt og kvernet pepper.
Bruk helst en jernpanne eller en passende støpejernsgryte, og varm den godt. Ha litt olje i pannen og brun kjøttet godt på alle sider over høy varme. Bruk god tid slik at kjøttet får en skikkelig god stekeskorpe over det hele.
Senk temperaturen noe, og ha smør, hvitløk og timian i pannen. La smøret bruse godt og øs det over kjøttet mens du vender og snur litt på kjøttstykket samtidig. La alt surre og kose seg i et par minutter.
Løft kjøttet ut av pannen og over i en passende ildfast form. Hell over alt fettet fra pannen (inkludert hvitløk og timian). Stek kjøttet videre i ovn til kjernetemperaturen er 55 (rødt) - 58 grader (rosa) avhengig av hva slags stekegrad du foretrekker. Husk at kjernetemperaturen vil stige ytterligere et par grader under hviletiden. Vend gjerne litt rundt på kjøttet underveis og øs over all den gode sjyen som danner seg i pannen.
La kjøttet hvile i 15-20 minutter før servering.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?