Helstekt indrefilet med rødløkskompott og potetsalat
Med en hel indrefilet i ovnen eller på grillen blir det alltid fest. Dette er mat for de store anledninger. Det flotteste og møreste kjøttstykket blir saftig og smakfullt med riktig behandling og godt tilbehør. Mye av hemmeligheten med et godt måltid er å skape gode kontraster i smakene. Jeg har erstattet sausen med en kremet potetsalat og en herlig rødløkskompott med aprikos.
Med en hel indrefilet i ovnen eller på grillen blir det alltid fest. Dette er mat for de store anledninger. Det flotteste og møreste kjøttstykket blir saftig og smakfullt med riktig behandling og godt tilbehør. Mye av hemmeligheten med et godt måltid er å skape gode kontraster i smakene. Jeg har erstattet sausen med en kremet potetsalat og en herlig rødløkskompott med aprikos.
- 1.2 - 1.4 kg indrefilet
- flaksalt, til steking
- pepper, til steking
- 3 - 4 fedd hvitløk, til steking
- timian, til pynt/krydder
- vårløk, til pynt/krydder
Rødløk med aprikos
- 3 stk rødløk
- 150 g aprikos, tørket
- 2 dl rødvin
- 0.5 ts sukker
- flaksalt
- pepper
- smør, til steking
potetsalat
- 1 kg nypotet
- 3 ss lettrømme
- 3 ss majones
- 1 - 2 ss dijonsennep
- 1 ss sitronsaft
- 1.2 - 1.4 kg indrefilet
- flaksalt, til steking
- pepper, til steking
- 3 - 4 fedd hvitløk, til steking
- timian, til pynt/krydder
- vårløk, til pynt/krydder
Rødløk med aprikos
- 3 stk rødløk
- 150 g aprikos, tørket
- 2 dl rødvin
- 0.5 ts sukker
- flaksalt
- pepper
- smør, til steking
potetsalat
- 1 kg nypotet
- 3 ss lettrømme
- 3 ss majones
- 1 - 2 ss dijonsennep
- 1 ss sitronsaft
