Helstekt indrefilet med rødløkskompott og potetsalat
1 h 30 min
16 varer
519
Med en hel indrefilet i ovnen eller på grillen blir det alltid fest. Dette er mat for de store anledninger. Det flotteste og møreste kjøttstykket blir saftig og smakfullt med riktig behandling og godt tilbehør. Mye av hemmeligheten med et godt måltid er å skape gode kontraster i smakene. Jeg har erstattet sausen med en kremet potetsalat og en herlig rødløkskompott med aprikos.
Skjær bort de groveste hinnene på fileten, brett inn den tynneste delen og surr med bomullstråd slik at du får et kjøttstykke med lik tykkelse. Krydre godt med salt og pepper. La fileten bli romtemperert før steking.
Varm olje i stekepannen og brun oksefileten på høy varme til den får en god stekeskorpe. Ha hele hvitløksfedd og timiankvaster i pannen.
Plasser steketermometer godt inn i filten og stek i ovnen på 180 grader til kjernetemperaturen når ca. 58-60 grader. La kjøttet hvile minst 10 minutter etter stekingen og temperaturen vil stige til ca. 62-64 grader, fileten vil da være medium stekt og ha en rosa kjerne.
Del opp rødløken i tynne skiver. Stek løken blank i smør før sukker og rødvin tilsettes. Fres løken på middels varme til all vin er fordampet. Tilsett hakket tørket aprikos og la den surre med løken i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok potetene møre i vann. Behold litt vann i bunnen av kasserollen og bland inn hakket spinatblader og hakket vårløk. Rør forsiktig til spinatbladene er lett dampet.
Bland sammen lettrømme, majones og sennep. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Når potetene er litt avkjølt blandes disse med dressingen
Bon appetit!
Skjær bort de groveste hinnene på fileten, brett inn den tynneste delen og surr med bomullstråd slik at du får et kjøttstykke med lik tykkelse. Krydre godt med salt og pepper. La fileten bli romtemperert før steking.
Varm olje i stekepannen og brun oksefileten på høy varme til den får en god stekeskorpe. Ha hele hvitløksfedd og timiankvaster i pannen.
Plasser steketermometer godt inn i filten og stek i ovnen på 180 grader til kjernetemperaturen når ca. 58-60 grader. La kjøttet hvile minst 10 minutter etter stekingen og temperaturen vil stige til ca. 62-64 grader, fileten vil da være medium stekt og ha en rosa kjerne.
Del opp rødløken i tynne skiver. Stek løken blank i smør før sukker og rødvin tilsettes. Fres løken på middels varme til all vin er fordampet. Tilsett hakket tørket aprikos og la den surre med løken i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok potetene møre i vann. Behold litt vann i bunnen av kasserollen og bland inn hakket spinatblader og hakket vårløk. Rør forsiktig til spinatbladene er lett dampet.
Bland sammen lettrømme, majones og sennep. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Når potetene er litt avkjølt blandes disse med dressingen
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto