Til hovedinnhold

Grillspyd

45 min

Det enkle er ofte det beste, og på grillen er klassiske grillspyd en sikker vinner. Kjøtt og grønnsaker kan selvsagt varieres etter ønske. Det er heller ingenting i veien for å bytte ut kjøtt med fisk som steinbit, breiflabb og laks.

Lagret av 346 brukere
Grillspyd

Det enkle er ofte det beste, og på grillen er klassiske grillspyd en sikker vinner. Kjøtt og grønnsaker kan selvsagt varieres etter ønske. Det er heller ingenting i veien for å bytte ut kjøtt med fisk som steinbit, breiflabb og laks.

Lagret av 346 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 600 g storfekjøtt, mørt, gjerne ytrefilet
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk squash
  • 1 stk rødløk, stor
  • 8 stk aprikos, tørket
  • 4 skive(r) bacon
  • grillpølse, helst grove
  • 2 fedd hvitløk, grovhakket
  • 2 ss timian, grovhakket
  • 1 dl solsikkeolje, eller mild olivenolje
  • havsalt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g storfekjøtt, mørt, gjerne ytrefilet
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk squash
  • 1 stk rødløk, stor
  • 8 stk aprikos, tørket
  • 4 skive(r) bacon
  • grillpølse, helst grove
  • 2 fedd hvitløk, grovhakket
  • 2 ss timian, grovhakket
  • 1 dl solsikkeolje, eller mild olivenolje
  • havsalt
  • pepper
Skjær kjøttet i jevne, store terninger. Rens og skjær paprika, squash og løk i jevne biter.
Skjær kjøttet i jevne, store terninger. Rens og skjær paprika, squash og løk i jevne biter.
Kjør hvitløk, olje og timian sammen med en stavmikser.
Kjør hvitløk, olje og timian sammen med en stavmikser.
«Mariner» både kjøtt og grønnsaker i litt av hvitløkoljen og krydre med salt og kvernet pepper.
«Mariner» både kjøtt og grønnsaker i litt av hvitløkoljen og krydre med salt og kvernet pepper.
Del baconskivene i to og rull hver aprikos inn i en halv skive bacon. Del pølsene i passende biter.
Del baconskivene i to og rull hver aprikos inn i en halv skive bacon. Del pølsene i passende biter.
Tre alt vekselvis på lange grillspyd. Grill spydene over middels høy varme i ca. 15 minutter. Snu spydene ofte, pensle dem gjerne underveis med resten av hvitløkoljen. Serveres med en frisk, grønn salat.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i jevne, store terninger. Rens og skjær paprika, squash og løk i jevne biter.
Skjær kjøttet i jevne, store terninger. Rens og skjær paprika, squash og løk i jevne biter.
Kjør hvitløk, olje og timian sammen med en stavmikser.
Kjør hvitløk, olje og timian sammen med en stavmikser.
«Mariner» både kjøtt og grønnsaker i litt av hvitløkoljen og krydre med salt og kvernet pepper.
«Mariner» både kjøtt og grønnsaker i litt av hvitløkoljen og krydre med salt og kvernet pepper.
Del baconskivene i to og rull hver aprikos inn i en halv skive bacon. Del pølsene i passende biter.
Del baconskivene i to og rull hver aprikos inn i en halv skive bacon. Del pølsene i passende biter.
Tre alt vekselvis på lange grillspyd. Grill spydene over middels høy varme i ca. 15 minutter. Snu spydene ofte, pensle dem gjerne underveis med resten av hvitløkoljen. Serveres med en frisk, grønn salat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?