Til hovedinnhold

Tagliata med ruccola og parmesan

25 min

En nydelig, men enkel italiensk rett: Stekt, rødt biffkjøtt med smak av parmesan, olivenolje og sitron.

Lagret av 792 brukere
Tagliata med ruccola og parmesan

En nydelig, men enkel italiensk rett: Stekt, rødt biffkjøtt med smak av parmesan, olivenolje og sitron.

Lagret av 792 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk biff, ytrefilet eller entrecote, store og tykke
  • salt og kvernet pepper
  • 4 fedd hvitløk, uskrelte
  • 3 stilker rosmarin, frisk
  • 1 bit parmesan
  • 1 pose ruccola
  • 1 stk sitron
  • olivenolje extra virgin, til å dryppe over
  • olivenolje, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk biff, ytrefilet eller entrecote, store og tykke
  • salt og kvernet pepper
  • 4 fedd hvitløk, uskrelte
  • 3 stilker rosmarin, frisk
  • 1 bit parmesan
  • 1 pose ruccola
  • 1 stk sitron
  • olivenolje extra virgin, til å dryppe over
  • olivenolje, til steking
Temperer kjøttet før steking. Krydre kjøttet lett med salt og pepper. Varm en tykkbunnet panne og ha i en klunk olje til steking. La det bli rykende varmt før du legger i kjøttet.
La biffene steke i ca. 3-4 minutter på hver side (litt avhengig av tykkelsen på biffene). Biffene skal være godt brunet på begge sider og røde inni. La kjøttet hvile på en tallerken så lenge.
Slå ut stekefettet fra pannen, men ikke vask pannen. Senk temperaturen, hell i en ny god klunk med olje og legg i sitronen delt i to med snittflaten ned, knuste hvitløkfedd og rosmarin. La det få surre over middels varme i cirka 5 minutter. Løft ut sitronene og slå alt fettet fra pannen over biffene som ligger til hviling.
Vend salaten sammen med noen dråper olivenolje og en liten skvis av sitronen. Dryss salaten utover et passende fat. Spar litt som du legger på toppen.
Skjær kjøttet i jevne skiver på tvers av fibrene. Legg kjøttet over på fatet. Krydre med litt ekstra flaksalt og kvernet pepper og drypp over all kjøttsaft og olje som har samlet seg på tallerkenen og fjøla du skar kjøttet på. Riv eller høvle over parmesan og server den stekte sitronen ved siden av til å presse over.

Tips

Som ekstra tilbehør er det godt med stekte poteter eller en enkel tomatsalat.
woman cooking

Bon appetit!

Temperer kjøttet før steking. Krydre kjøttet lett med salt og pepper. Varm en tykkbunnet panne og ha i en klunk olje til steking. La det bli rykende varmt før du legger i kjøttet.
La biffene steke i ca. 3-4 minutter på hver side (litt avhengig av tykkelsen på biffene). Biffene skal være godt brunet på begge sider og røde inni. La kjøttet hvile på en tallerken så lenge.
Slå ut stekefettet fra pannen, men ikke vask pannen. Senk temperaturen, hell i en ny god klunk med olje og legg i sitronen delt i to med snittflaten ned, knuste hvitløkfedd og rosmarin. La det få surre over middels varme i cirka 5 minutter. Løft ut sitronene og slå alt fettet fra pannen over biffene som ligger til hviling.
Vend salaten sammen med noen dråper olivenolje og en liten skvis av sitronen. Dryss salaten utover et passende fat. Spar litt som du legger på toppen.
Skjær kjøttet i jevne skiver på tvers av fibrene. Legg kjøttet over på fatet. Krydre med litt ekstra flaksalt og kvernet pepper og drypp over all kjøttsaft og olje som har samlet seg på tallerkenen og fjøla du skar kjøttet på. Riv eller høvle over parmesan og server den stekte sitronen ved siden av til å presse over.

Tips

Som ekstra tilbehør er det godt med stekte poteter eller en enkel tomatsalat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?