Vitello tonnato er en nydelig italiensk klassiker. Server den gode salaten til lunsj eller som forrett.
Smørstekte krutonger er godt å drysse over den ferdige retten, men lag dem selv for da blir de best. Stek krutongene gylne og sprø i olivenolje, tilsett smør og finhakket hvitløk mot slutten av steketiden.
Vitello tonnato er en nydelig italiensk klassiker. Server den gode salaten til lunsj eller som forrett.
Smørstekte krutonger er godt å drysse over den ferdige retten, men lag dem selv for da blir de best. Stek krutongene gylne og sprø i olivenolje, tilsett smør og finhakket hvitløk mot slutten av steketiden.
Klapp kjøttet tørt og fjern eventuelle sener eller tydelige hinner. Krydre kjøttet godt med salt og pepper.
Varm opp en panne, ha i olje og brun kalvekjøttet sammen med de uskrelte hvitløkfeddene. Senk temperaturen når kjøttet er pent brunet over det hele og ha i smøret. La kjøttet steke i smøret et par-tre minutter.
Sett pannen inn i ovnen og la kjøttet ettersteke til kjernetemperaturen er 55 grader. Bruk et steketermometer. Kjøttet skal være rosa.
La steken avkjøles. Skjær kjøttet i tynne skiver, 2-3 millimeter i tykkelse, og legg skivene utover et passende serveringsfat.
Hell oljen av tunfisken, men ta vare på den. Mos tunfisken med en gaffel.
Ha majonesen i en bolle, visp inn oljen fra tunfisken og sitronsaften. Tilsett tunfisk, kapers, persille og estragon og bland godt til en jevn røre.
Legg tunfiskrøren oppå kalvekjøttet. Pynt med salatblader, basilikum, pinjekjerner og høvlet eller revet parmesan.
Bon appetit!
Varm stekeovnen til 150 grader.
Klapp kjøttet tørt og fjern eventuelle sener eller tydelige hinner. Krydre kjøttet godt med salt og pepper.
Varm opp en panne, ha i olje og brun kalvekjøttet sammen med de uskrelte hvitløkfeddene. Senk temperaturen når kjøttet er pent brunet over det hele og ha i smøret. La kjøttet steke i smøret et par-tre minutter.
Sett pannen inn i ovnen og la kjøttet ettersteke til kjernetemperaturen er 55 grader. Bruk et steketermometer. Kjøttet skal være rosa.
La steken avkjøles. Skjær kjøttet i tynne skiver, 2-3 millimeter i tykkelse, og legg skivene utover et passende serveringsfat.
Hell oljen av tunfisken, men ta vare på den. Mos tunfisken med en gaffel.
Ha majonesen i en bolle, visp inn oljen fra tunfisken og sitronsaften. Tilsett tunfisk, kapers, persille og estragon og bland godt til en jevn røre.
Legg tunfiskrøren oppå kalvekjøttet. Pynt med salatblader, basilikum, pinjekjerner og høvlet eller revet parmesan.