Pannestekt biff med rosenkål, potetkrem og ølsaus
Her er det brukt flatbiff, mørbrad og plomme fra et helt lammelår, men du kan bruke den biffen du vil.
Lag sausen rett i pannen med den gode smaken fra stekesjyen.
Denne sausen med mørk ale, sennep og estragon er basert på kraft laget av lammelåret. På den måten får du brukt hele råvaren.
Oppskrift av: Kristian Rønnestad, kokk og matfaglig rådgiver hos Kulinarisk Akademi i Oslo. Foto: Eivind Griffith Brænde
Her er det brukt flatbiff, mørbrad og plomme fra et helt lammelår, men du kan bruke den biffen du vil.
Lag sausen rett i pannen med den gode smaken fra stekesjyen.
Denne sausen med mørk ale, sennep og estragon er basert på kraft laget av lammelåret. På den måten får du brukt hele råvaren.
Oppskrift av: Kristian Rønnestad, kokk og matfaglig rådgiver hos Kulinarisk Akademi i Oslo. Foto: Eivind Griffith Brænde
- 600 g flatbiff, gjerne av lam
- 3 ss smør
- 2 fedd hvitløk
- 5 stilker timian
- solsikkeolje
- salt og kvernet pepper
- sitron
Ølsaus
- smør, fra steking av kjøttet
- 2 dl mørkt øl
- 1 ss grov sennep
- 2 dl lammekraft, ferdigredusert
- 2 ss estragon, finhakket
- salt og kvernet pepper
- sitron
rosenkål
- 500 g rosenkål
- 2 ss smør
- 2 fedd hvitløk
- solsikkeolje, til steking
- olivenolje
- salt
- sitron
potetkrem
- 1 kg mandelpotet
- 2 dl fløte
- 1 dl melk
- 2 - 3 ss smør, tilpass etter ønsket konsistens
- 600 g flatbiff, gjerne av lam
- 3 ss smør
- 2 fedd hvitløk
- 5 stilker timian
- solsikkeolje
- salt og kvernet pepper
- sitron
Ølsaus
- smør, fra steking av kjøttet
- 2 dl mørkt øl
- 1 ss grov sennep
- 2 dl lammekraft, ferdigredusert
- 2 ss estragon, finhakket
- salt og kvernet pepper
- sitron
rosenkål
- 500 g rosenkål
- 2 ss smør
- 2 fedd hvitløk
- solsikkeolje, til steking
- olivenolje
- salt
- sitron
potetkrem
- 1 kg mandelpotet
- 2 dl fløte
- 1 dl melk
- 2 - 3 ss smør, tilpass etter ønsket konsistens
Biff
Ølsaus med sennep og estragon
Rosenkål
Potetkrem
