Picchiapò: Kokt kjøtt med tomat og løk
Tradisjonelt sett er picchiapò en rett som har oppstått for å bruke rester av stekt kjøtt. Dermed kan oppskriften variere fra kokk til kokk og fra dag til dag.
Denne oppskriften er inspirert av Sergio og Mara Espositos versjon hos Mordi e Vai, en av bodene på matmarkedet i bydelen Testaccio. Her selges sandwicher fylt med romerske klassikere som allesso di scottona, en kokt biffrett. De blander rester av allesso i en krydret løk- og tomatsaus, og sammen med grønnsaker blir det til retten picchiapò.
For å lage den fra bunnen av hjemme, kan du tilberede biff spesifikt for dette formålet. Eller bruk det du måtte ha av kjøttrester. Server retten som den er, eller bruk den som fyll i en ciabattina.
Tips: For å få kjøttet enda mer smaksrikt, kan du salte det med flaksalt og la det ligge i minst 4 timer, eller gjerne opptil 24 timer, før du steker det.
Oppskrift og foto er hentet fra boken Smaken av Roma av Katie Parla og Kristina Gill.
Tradisjonelt sett er picchiapò en rett som har oppstått for å bruke rester av stekt kjøtt. Dermed kan oppskriften variere fra kokk til kokk og fra dag til dag.
Denne oppskriften er inspirert av Sergio og Mara Espositos versjon hos Mordi e Vai, en av bodene på matmarkedet i bydelen Testaccio. Her selges sandwicher fylt med romerske klassikere som allesso di scottona, en kokt biffrett. De blander rester av allesso i en krydret løk- og tomatsaus, og sammen med grønnsaker blir det til retten picchiapò.
For å lage den fra bunnen av hjemme, kan du tilberede biff spesifikt for dette formålet. Eller bruk det du måtte ha av kjøttrester. Server retten som den er, eller bruk den som fyll i en ciabattina.
Tips: For å få kjøttet enda mer smaksrikt, kan du salte det med flaksalt og la det ligge i minst 4 timer, eller gjerne opptil 24 timer, før du steker det.
Oppskrift og foto er hentet fra boken Smaken av Roma av Katie Parla og Kristina Gill.
- 500 g biff, fjern slintrene og salt på forhånd
- 2.5 dl hvitvin, tørr
- 2 stk gulrøtter
- 3 stk løk
- 10 stk sorte pepperkorn
- 3 stk nellikspiker
- 2 ss olivenolje extra virgin
- havsalt
- 1 ss merian, frisk
- 1 klype chiliflak, eller peperoncino
- 1 boks hermetiske tomater, finhakket
- 500 g biff, fjern slintrene og salt på forhånd
- 2.5 dl hvitvin, tørr
- 2 stk gulrøtter
- 3 stk løk
- 10 stk sorte pepperkorn
- 3 stk nellikspiker
- 2 ss olivenolje extra virgin
- havsalt
- 1 ss merian, frisk
- 1 klype chiliflak, eller peperoncino
- 1 boks hermetiske tomater, finhakket
Grovhakk de kokte gulrøttene og sett til side.

Bon appetit!
Grovhakk de kokte gulrøttene og sett til side.