2 ss sitrongress, hakket og most, kun den myke delen
2 ss fiskesaus
1.5 ss brunt sukker
1 ss sesamolje
1 ss chilisaus, sterk
0.5 dl mynte, hakket
olje, til steking
salt
Nudler og dressing
250 g risnudler
0.75 dl vann
2 ss fiskesaus
1 ss brunt sukker
1.5 stk lime
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
topping
2 stk gulrot, i tynne strimler
0.5 stk agurk, i tynne bånd
0.5 dl mynteblader, grovt hakket
0.5 dl koriander, grovt hakket
1 dl peanøtter
1 stk lime
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
300 g ytrefilet, av okse
1 stk sjalottløk
2 ss hvitløk, finrevet
2 ss sitrongress, hakket og most, kun den myke delen
2 ss fiskesaus
1.5 ss brunt sukker
1 ss sesamolje
1 ss chilisaus, sterk
0.5 dl mynte, hakket
olje, til steking
salt
Nudler og dressing
250 g risnudler
0.75 dl vann
2 ss fiskesaus
1 ss brunt sukker
1.5 stk lime
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
topping
2 stk gulrot, i tynne strimler
0.5 stk agurk, i tynne bånd
0.5 dl mynteblader, grovt hakket
0.5 dl koriander, grovt hakket
1 dl peanøtter
1 stk lime
Skjær biffen i veldig tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet.
Finhakk sjalottløken og bland sammen sjalottløk, hvitløk, sitrongress, fiskesaus, sukker, sesamolje, chilisaus og mynte til en marinade. Bland kjøttskivene sammen med marinaden og la det marinere en times tid i kjøleskapet.
Rør sammen vann, fiskesaus, sukker, limesaft, finhakket hvitløk og finsnittet chili til dressingen.
Visp sammen 4 spiseskjeer eddik, 2 spiseskjeer sukker og 0,5 spiseskje salt og rør til alt er oppløst. Bland laken med gulrotstrimler og la det marinere i 30 minutter. Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
Varm en stor stekepanne eller wok, tilsett litt olje og stek kjøttet (med marinade og det hele) raskt over sterk varme under omrøring. Krydre med en god klype salt.
Bland nudlene med dressingen og fordel i skåler. Topp med agurkbånd, gulrotstrimler, kjøtt, mynte og peanøtter.
Serveres med litt ekstra lime til å presse over.
Bon appetit!
Skjær biffen i veldig tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet.
Finhakk sjalottløken og bland sammen sjalottløk, hvitløk, sitrongress, fiskesaus, sukker, sesamolje, chilisaus og mynte til en marinade. Bland kjøttskivene sammen med marinaden og la det marinere en times tid i kjøleskapet.
Rør sammen vann, fiskesaus, sukker, limesaft, finhakket hvitløk og finsnittet chili til dressingen.
Visp sammen 4 spiseskjeer eddik, 2 spiseskjeer sukker og 0,5 spiseskje salt og rør til alt er oppløst. Bland laken med gulrotstrimler og la det marinere i 30 minutter. Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
Varm en stor stekepanne eller wok, tilsett litt olje og stek kjøttet (med marinade og det hele) raskt over sterk varme under omrøring. Krydre med en god klype salt.
Bland nudlene med dressingen og fordel i skåler. Topp med agurkbånd, gulrotstrimler, kjøtt, mynte og peanøtter.
Serveres med litt ekstra lime til å presse over.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto