Grillet høyrygg
Høyrygg av storfe er et rimelig stykke kjøtt med masse smak og godt med fett. Rett og slett et perfekt utgangspunkt når du har mange gjester du skal glede og er klar for et skikkelig grillprosjekt.
Du trenger god tid. I tillegg trenger du aluminiumsfolie, en aluminiumsform, røykflis og et digitalt steketermometer. Det er viktig at grillen er nokså tett, og den største utfordringen er å holde temperaturen jevn over tid. Det skal grilles over indirekte varme, så du fyrer opp den ene siden og legger kjøttet på den andre. Selv la jeg et termometer oppå kjøttet for hele tiden å ha god kontroll. Unngå å åpne grillen titt og ofte, da det vil føre til temperatursvingninger. Men vær allikevel nøye med å passe på.
Tips: Kryddermiksen passer like godt til svinekjøtt, oksekjøtt og kylling.
Høyrygg av storfe er et rimelig stykke kjøtt med masse smak og godt med fett. Rett og slett et perfekt utgangspunkt når du har mange gjester du skal glede og er klar for et skikkelig grillprosjekt.
Du trenger god tid. I tillegg trenger du aluminiumsfolie, en aluminiumsform, røykflis og et digitalt steketermometer. Det er viktig at grillen er nokså tett, og den største utfordringen er å holde temperaturen jevn over tid. Det skal grilles over indirekte varme, så du fyrer opp den ene siden og legger kjøttet på den andre. Selv la jeg et termometer oppå kjøttet for hele tiden å ha god kontroll. Unngå å åpne grillen titt og ofte, da det vil føre til temperatursvingninger. Men vær allikevel nøye med å passe på.
Tips: Kryddermiksen passer like godt til svinekjøtt, oksekjøtt og kylling.
- 2 kg høyrygg, i et stykke
- 4 ss worcestershiresaus
- 2 dl eplemost, eller øl
Kryddermiks – rub
- 1 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 1 dl paprikapulver
- 0.5 dl salt
- 0.5 dl hvitløkspulver
- 2 ss spisskummen
- 2 ss chilipulver
- 2 ss kvernet pepper, sort
- 2 ss fennikelfrø, malte
- 2 kg høyrygg, i et stykke
- 4 ss worcestershiresaus
- 2 dl eplemost, eller øl
Kryddermiks – rub
- 1 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 1 dl paprikapulver
- 0.5 dl salt
- 0.5 dl hvitløkspulver
- 2 ss spisskummen
- 2 ss chilipulver
- 2 ss kvernet pepper, sort
- 2 ss fennikelfrø, malte
