Til hovedinnhold
rask

Revens tagliata: Grillet entrecôte

15 min

Glem for en gangs skyld potetbåtene og de obligatoriske tre desiliter med fredagsbéarnaise. Får du tak i en stor entrecôte med fin marmorering, har du etter vår mening et av de mest smakfulle kjøttstykkene her til lands, og da er det jo synd å drukne smaken i grillkrydder og béarnaise i pose.  «Less is more»-prinsippet gjelder for denne italienske herligheten, mener grillentusiastene Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen.

Tagliata betyr oppskåret stek på italiensk.

Husk å ta ut biffen i god tid før grilling, slik at det er romtemperert når den skal på den varme grillen.

Tips: Grill biffen på direkte varme for å få en god grillskorpe. Husk å la kjøttet hvile i noen minutter før servering.
Foto: Stian Broch

Lagret av 215 brukere
Revens tagliata: Grillet entrecôte

Glem for en gangs skyld potetbåtene og de obligatoriske tre desiliter med fredagsbéarnaise. Får du tak i en stor entrecôte med fin marmorering, har du etter vår mening et av de mest smakfulle kjøttstykkene her til lands, og da er det jo synd å drukne smaken i grillkrydder og béarnaise i pose.  «Less is more»-prinsippet gjelder for denne italienske herligheten, mener grillentusiastene Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen.

Tagliata betyr oppskåret stek på italiensk.

Husk å ta ut biffen i god tid før grilling, slik at det er romtemperert når den skal på den varme grillen.

Tips: Grill biffen på direkte varme for å få en god grillskorpe. Husk å la kjøttet hvile i noen minutter før servering.
Foto: Stian Broch

Lagret av 215 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 2 stykker entrecôte, 300 gr per stk
  • 2 ss maldonsalt
  • 1 ss kvernet pepper, grovt
  • 2 ss parmesan, revet
  • ruccola
  • 2 ss rapsolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker entrecôte, 300 gr per stk
  • 2 ss maldonsalt
  • 1 ss kvernet pepper, grovt
  • 2 ss parmesan, revet
  • ruccola
  • 2 ss rapsolje
Start med å pensle entrecôten med rapsolje på begge sider. Ha på godt med kvernet pepper og maldonsalt før du legger kjøttet på direkte varme på grillen.
Grill direkte i tre–fire minutter på hver side og legg deretter entrecôten fem–ti minutter i aluminiumsfolie før du skjærer den opp i passe store skiver og legger skivene på ruccolasalaten.
Dryss over revet parmesan og en klype salt og server.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å pensle entrecôten med rapsolje på begge sider. Ha på godt med kvernet pepper og maldonsalt før du legger kjøttet på direkte varme på grillen.
Grill direkte i tre–fire minutter på hver side og legg deretter entrecôten fem–ti minutter i aluminiumsfolie før du skjærer den opp i passe store skiver og legger skivene på ruccolasalaten.
Dryss over revet parmesan og en klype salt og server.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?