Grillet entrecôte
Glem for en gangs skyld potetbåtene og de obligatoriske tre desiliter med fredagsbéarnaise. Får du tak i en stor entrecôte med fin marmorering, har du etter vår mening et av de mest smakfulle kjøttstykkene her til lands, og da er det jo synd å drukne smaken i grillkrydder og béarnaise i pose. «Less is more»-prinsippet gjelder for denne italienske herligheten, mener grillentusiastene Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen.
Tagliata betyr oppskåret stek på italiensk.
Husk å ta ut biffen i god tid før grilling, slik at det er romtemperert når den skal på den varme grillen.
Tips: Grill biffen på direkte varme for å få en god grillskorpe. Husk å la kjøttet hvile i noen minutter før servering.
Foto: Stian Broch
Glem for en gangs skyld potetbåtene og de obligatoriske tre desiliter med fredagsbéarnaise. Får du tak i en stor entrecôte med fin marmorering, har du etter vår mening et av de mest smakfulle kjøttstykkene her til lands, og da er det jo synd å drukne smaken i grillkrydder og béarnaise i pose. «Less is more»-prinsippet gjelder for denne italienske herligheten, mener grillentusiastene Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen.
Tagliata betyr oppskåret stek på italiensk.
Husk å ta ut biffen i god tid før grilling, slik at det er romtemperert når den skal på den varme grillen.
Tips: Grill biffen på direkte varme for å få en god grillskorpe. Husk å la kjøttet hvile i noen minutter før servering.
Foto: Stian Broch
- 2 stykker entrecôte, 300 gr per stk
- 2 ss maldonsalt
- 1 ss kvernet pepper, grovt
- 2 ss parmesan, revet
- ruccola
- 2 ss rapsolje
- 2 stykker entrecôte, 300 gr per stk
- 2 ss maldonsalt
- 1 ss kvernet pepper, grovt
- 2 ss parmesan, revet
- ruccola
- 2 ss rapsolje
