Høyrygg med ingefær og stjerneanis
Høyryggen er og blir et av mine favorittkjøttstykker. Langtidskokt høyrygg i en sødmefull saus med ingefær og anis smaker av akkurat det. Og kjøtt fra høyryggen som har fått putret seg skikkelig mørt og saftig blir alltid vellykket.
Tips: Som ekstra tilbehør er det kjempegodt med stekt pak choy (en asiatisk kålvekst, kalorifattig, sprø og saftig). Skjær vekk det nederste stilkfeste og skyll bladene godt. Del bladene fra hverandre eller skjær den i kløfter. Bruk en stor stekepanne eller wok. Tilsett litt olje og stek bladene under omrøring. Tilsett en dæsj vann og kok til det fordamper. Tilsett en spiseskje østersaus og noen dråper sesamolje. Hell kålen ut av pannen og den er klar til servering.
Høyryggen er og blir et av mine favorittkjøttstykker. Langtidskokt høyrygg i en sødmefull saus med ingefær og anis smaker av akkurat det. Og kjøtt fra høyryggen som har fått putret seg skikkelig mørt og saftig blir alltid vellykket.
Tips: Som ekstra tilbehør er det kjempegodt med stekt pak choy (en asiatisk kålvekst, kalorifattig, sprø og saftig). Skjær vekk det nederste stilkfeste og skyll bladene godt. Del bladene fra hverandre eller skjær den i kløfter. Bruk en stor stekepanne eller wok. Tilsett litt olje og stek bladene under omrøring. Tilsett en dæsj vann og kok til det fordamper. Tilsett en spiseskje østersaus og noen dråper sesamolje. Hell kålen ut av pannen og den er klar til servering.
Ingredienser
- 1.4 kg høyrygg, renskåret
- 2 stk løk
- 70 g ingefær, renset
- 5 fedd hvitløk
- 1.5 ts sort pepper, knust
- 5 stykker stjerneanis
- 50 g brunt sukker
- 1 dl soyasaus
- 2 ss tomatpuré
- 4 - 5 dl oksekraft, evt. buljong
- 1 bunt koriander, frisk
- olje, til steking
Til servering
- 1 bit ingefær, frisk
- solsikkeolje
Slik gjør du:
- 1.4 kg høyrygg, renskåret
- 2 stk løk
- 70 g ingefær, renset
- 5 fedd hvitløk
- 1.5 ts sort pepper, knust
- 5 stykker stjerneanis
- 50 g brunt sukker
- 1 dl soyasaus
- 2 ss tomatpuré
- 4 - 5 dl oksekraft, evt. buljong
- 1 bunt koriander, frisk
- olje, til steking
Til servering
- 1 bit ingefær, frisk
- solsikkeolje
La kjøttet stå i ovnen i ca. 3 timer, eller til det er helt mørt og nesten faller fra hverandre.

Bon appetit!
La kjøttet stå i ovnen i ca. 3 timer, eller til det er helt mørt og nesten faller fra hverandre.