Høyryggen er og blir et av mine favorittkjøttstykker. Langtidskokt høyrygg i en sødmefull saus med ingefær og anis smaker av akkurat det. Og kjøtt fra høyryggen som har fått putret seg skikkelig mørt og saftig blir alltid vellykket. Tips: Som ekstra tilbehør er det kjempegodt med stekt pak choy (en asiatisk kålvekst, kalorifattig, sprø og saftig). Skjær vekk det nederste stilkfeste og skyll bladene godt. Del bladene fra hverandre eller skjær den i kløfter. Bruk en stor stekepanne eller wok. Tilsett litt olje og stek bladene under omrøring. Tilsett en dæsj vann og kok til det fordamper. Tilsett en spiseskje østersaus og noen dråper sesamolje. Hell kålen ut av pannen og den er klar til servering.
Hakk løken og riv hvitløk og ingefær fint (evt. kjør hakket hvitløk og ingefær sammen til en fin mos i en liten hurtigmikser).
Varm ovnen til 150 grader.
Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje. Brun kjøttet godt på alle sider og krydre lett med salt.
Legg kjøttet over i en mellomstor tykkbunnet kasserolle. Ha løken over i pannen, senk temperaturen noe og la det frese til løken blir blank og myk. Rør jevnlig slik at det ikke fester seg i bunnen. Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese videre i cirka 5 minutter (tilsett litt mer olje hvis nødvendig og rør jevnlig). Ha i stjerneanis og sort pepper underveis.
Hell blandingen over kjøttet og tilsett kraft slik at det akkurat dekker kjøttet. Gi det hele et oppkok, legg på lokk og sett hele kasserollen inn i stekeovnen. La kjøttet stå i ovnen i ca. 3 timer, eller til det er helt mørt og nesten faller fra hverandre.
Tilsett soyasaus, sukker og tomatpure og rør alt godt sammen.
Løft kjøttet opp av kasserollen og kok sausen inn til den tykner noe. Rør ofte så det ikke fester seg i bunnen. (Ønsker du en litt tykkere saus kan du jevne den med 1-2 ss maisenna som du rører ut i en liten klunk vann.) Legg kjøttet tilbake i sausen og hold det varmt.
Skrell og skjær ingefæren i syltynne strimler. Varm et par cm solsikkeolje i en liten kasserolle og friter ingefærstrimlene gylne og sprø. La de renne av seg på kjøkkenpapir.
Rør hakket koriander inn i kjøttgryten før servering og dryss over sprøstekt ingefær.
Serveres med kokt ris.
Bon appetit!
Del kjøttet i store grove biter.
Hakk løken og riv hvitløk og ingefær fint (evt. kjør hakket hvitløk og ingefær sammen til en fin mos i en liten hurtigmikser).
Varm ovnen til 150 grader.
Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje. Brun kjøttet godt på alle sider og krydre lett med salt.
Legg kjøttet over i en mellomstor tykkbunnet kasserolle. Ha løken over i pannen, senk temperaturen noe og la det frese til løken blir blank og myk. Rør jevnlig slik at det ikke fester seg i bunnen. Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese videre i cirka 5 minutter (tilsett litt mer olje hvis nødvendig og rør jevnlig). Ha i stjerneanis og sort pepper underveis.
Hell blandingen over kjøttet og tilsett kraft slik at det akkurat dekker kjøttet. Gi det hele et oppkok, legg på lokk og sett hele kasserollen inn i stekeovnen. La kjøttet stå i ovnen i ca. 3 timer, eller til det er helt mørt og nesten faller fra hverandre.
Tilsett soyasaus, sukker og tomatpure og rør alt godt sammen.
Løft kjøttet opp av kasserollen og kok sausen inn til den tykner noe. Rør ofte så det ikke fester seg i bunnen. (Ønsker du en litt tykkere saus kan du jevne den med 1-2 ss maisenna som du rører ut i en liten klunk vann.) Legg kjøttet tilbake i sausen og hold det varmt.
Skrell og skjær ingefæren i syltynne strimler. Varm et par cm solsikkeolje i en liten kasserolle og friter ingefærstrimlene gylne og sprø. La de renne av seg på kjøkkenpapir.
Rør hakket koriander inn i kjøttgryten før servering og dryss over sprøstekt ingefær.
Serveres med kokt ris.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto