Biff med pommes frites og bearnaise

45 min

T-bone steak er den mest maskuline og saftige biffen du kan tenke deg. Serverer du den med hjemmelaget pommes frites og bearnaise blir retten ekstra imponerende. 

300 har lagret denne
Biff med pommes frites og bearnaise

T-bone steak er den mest maskuline og saftige biffen du kan tenke deg. Serverer du den med hjemmelaget pommes frites og bearnaise blir retten ekstra imponerende. 

300 har lagret denne

Ingredienser

2
porsjoner
  • salt og kvernet pepper

Hjemmelaget pommes frites

  • 800 g poteter, Store poteter
  • 2 l solsikkeolje, til fritering
  • fingersalt

Bearnaisesaus

  • 300 g smør
  • 3 ss sjalottløk, finhakket
  • 0.5 dl hvitvinseddik
  • 0.5 dl vann
  • 8 stk sorte pepperkorn, knuste
  • 3 stk eggeplomme
  • 2 ss estragon, hakket frisk
  • 2 ss kjørvel, hakket

Biff

  • 500 - 700 stk T-benstek, 3-5 cm tykk
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • salt og kvernet pepper

Hjemmelaget pommes frites

  • 800 g poteter, Store poteter
  • 2 l solsikkeolje, til fritering
  • fingersalt

Bearnaisesaus

  • 300 g smør
  • 3 ss sjalottløk, finhakket
  • 0.5 dl hvitvinseddik
  • 0.5 dl vann
  • 8 stk sorte pepperkorn, knuste
  • 3 stk eggeplomme
  • 2 ss estragon, hakket frisk
  • 2 ss kjørvel, hakket

Biff

  • 500 - 700 stk T-benstek, 3-5 cm tykk
  • salt og kvernet pepper

Pommes frites

Pommes frites: Skjær potetene i ca. 1 cm tykke staver. Legg alle potetstavene over i en bolle og la de ligge under rennende kaldt vann i 5 minutter. Hell av vannet, fordel potetene utover et kjøkkenklede og klapp dem helt tørre med kjøkkenpapir. Er det vann igjen på potetene vil det sprute veldig under friteringen, og det må vi for all del unngå. Varm oljen til 160 grader i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Friter potetene knapt møre og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Du må nok gjøre det i flere omganger for ikke å avkjøle oljen. Varm oljen opp til 180 grader og friter potetene gylne og sprø rett før servering. La de få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt med det samme. Serveres nystekte og gjerne toppet med noen dråper trøffel olje, revet parmesan og hakket persille.
Pommes frites: Skjær potetene i ca. 1 cm tykke staver. Legg alle potetstavene over i en bolle og la de ligge under rennende kaldt vann i 5 minutter. Hell av vannet, fordel potetene utover et kjøkkenklede og klapp dem helt tørre med kjøkkenpapir. Er det vann igjen på potetene vil det sprute veldig under friteringen, og det må vi for all del unngå. Varm oljen til 160 grader i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Friter potetene knapt møre og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Du må nok gjøre det i flere omganger for ikke å avkjøle oljen. Varm oljen opp til 180 grader og friter potetene gylne og sprø rett før servering. La de få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt med det samme. Serveres nystekte og gjerne toppet med noen dråper trøffel olje, revet parmesan og hakket persille.

Bearnaisesaus

Bearnaisesaus: Smelt smøret over svak varme til det skiller seg i fett og hvitt melkestoff. Skum av fettet og hold det varmt, ca. 60 grader. Bland vann, eddik, løk og pepper i en liten kasserolle og kok det inn til 1/2 dl (la gjerne et par estragonstilker få koke med også). Ha det over i en glass- eller stålbolle (ta ut ev. estragonstilker). Tilsett eggeplommer og hakket estragon og pisk kraftig til det skummer. Sett bollen over en kjele med (nesten) kokende vann (ikke la bollen være ned i vannet). Pisk til skummet blir varmt og tykner. Ta kjelen av platen og spe forsiktig med det varme fettet under stadig pisking. Start med noen dråper og øk mengden etter hvert. Løft bollen vekk fra kjelen når alt fettet er pisket inn og sausen er tykk og deilig. Smak til med salt og eventuelt mere pepper hvis nødvendig. Rør inn hakkede urter og server sausen med det samme. Hvis bearnaisen sprekker fordi den er blitt litt for varm, kan du redde den ved å piske sammen en eggeplomme og litt vann i en bolle og spe forsiktig med den skilte sausen. Har den derimot kokt må du nok begynne på nytt...
Bearnaisesaus: Smelt smøret over svak varme til det skiller seg i fett og hvitt melkestoff. Skum av fettet og hold det varmt, ca. 60 grader. Bland vann, eddik, løk og pepper i en liten kasserolle og kok det inn til 1/2 dl (la gjerne et par estragonstilker få koke med også). Ha det over i en glass- eller stålbolle (ta ut ev. estragonstilker). Tilsett eggeplommer og hakket estragon og pisk kraftig til det skummer. Sett bollen over en kjele med (nesten) kokende vann (ikke la bollen være ned i vannet). Pisk til skummet blir varmt og tykner. Ta kjelen av platen og spe forsiktig med det varme fettet under stadig pisking. Start med noen dråper og øk mengden etter hvert. Løft bollen vekk fra kjelen når alt fettet er pisket inn og sausen er tykk og deilig. Smak til med salt og eventuelt mere pepper hvis nødvendig. Rør inn hakkede urter og server sausen med det samme. Hvis bearnaisen sprekker fordi den er blitt litt for varm, kan du redde den ved å piske sammen en eggeplomme og litt vann i en bolle og spe forsiktig med den skilte sausen. Har den derimot kokt må du nok begynne på nytt...

T-bone steak

T-bone steak: Gni kjøttet godt inn med salt og kvernet pepper, ev også litt olje. Varm en grillpanne og stek/grill kjøttet over høy varme i 3-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på kjøttstykket. Husk at en t-bone steak skal ha en rød kjerne (i hvert fall hvis du spør meg). La kjøttet hvile i 10-15 minutter før servering.
T-bone steak: Gni kjøttet godt inn med salt og kvernet pepper, ev også litt olje. Varm en grillpanne og stek/grill kjøttet over høy varme i 3-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på kjøttstykket. Husk at en t-bone steak skal ha en rød kjerne (i hvert fall hvis du spør meg). La kjøttet hvile i 10-15 minutter før servering.
Slik steker du biffen:
woman cooking

Bon appetit!

Pommes frites

Pommes frites: Skjær potetene i ca. 1 cm tykke staver. Legg alle potetstavene over i en bolle og la de ligge under rennende kaldt vann i 5 minutter. Hell av vannet, fordel potetene utover et kjøkkenklede og klapp dem helt tørre med kjøkkenpapir. Er det vann igjen på potetene vil det sprute veldig under friteringen, og det må vi for all del unngå. Varm oljen til 160 grader i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Friter potetene knapt møre og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Du må nok gjøre det i flere omganger for ikke å avkjøle oljen. Varm oljen opp til 180 grader og friter potetene gylne og sprø rett før servering. La de få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt med det samme. Serveres nystekte og gjerne toppet med noen dråper trøffel olje, revet parmesan og hakket persille.
Pommes frites: Skjær potetene i ca. 1 cm tykke staver. Legg alle potetstavene over i en bolle og la de ligge under rennende kaldt vann i 5 minutter. Hell av vannet, fordel potetene utover et kjøkkenklede og klapp dem helt tørre med kjøkkenpapir. Er det vann igjen på potetene vil det sprute veldig under friteringen, og det må vi for all del unngå. Varm oljen til 160 grader i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Friter potetene knapt møre og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Du må nok gjøre det i flere omganger for ikke å avkjøle oljen. Varm oljen opp til 180 grader og friter potetene gylne og sprø rett før servering. La de få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt med det samme. Serveres nystekte og gjerne toppet med noen dråper trøffel olje, revet parmesan og hakket persille.

Bearnaisesaus

Bearnaisesaus: Smelt smøret over svak varme til det skiller seg i fett og hvitt melkestoff. Skum av fettet og hold det varmt, ca. 60 grader. Bland vann, eddik, løk og pepper i en liten kasserolle og kok det inn til 1/2 dl (la gjerne et par estragonstilker få koke med også). Ha det over i en glass- eller stålbolle (ta ut ev. estragonstilker). Tilsett eggeplommer og hakket estragon og pisk kraftig til det skummer. Sett bollen over en kjele med (nesten) kokende vann (ikke la bollen være ned i vannet). Pisk til skummet blir varmt og tykner. Ta kjelen av platen og spe forsiktig med det varme fettet under stadig pisking. Start med noen dråper og øk mengden etter hvert. Løft bollen vekk fra kjelen når alt fettet er pisket inn og sausen er tykk og deilig. Smak til med salt og eventuelt mere pepper hvis nødvendig. Rør inn hakkede urter og server sausen med det samme. Hvis bearnaisen sprekker fordi den er blitt litt for varm, kan du redde den ved å piske sammen en eggeplomme og litt vann i en bolle og spe forsiktig med den skilte sausen. Har den derimot kokt må du nok begynne på nytt...
Bearnaisesaus: Smelt smøret over svak varme til det skiller seg i fett og hvitt melkestoff. Skum av fettet og hold det varmt, ca. 60 grader. Bland vann, eddik, løk og pepper i en liten kasserolle og kok det inn til 1/2 dl (la gjerne et par estragonstilker få koke med også). Ha det over i en glass- eller stålbolle (ta ut ev. estragonstilker). Tilsett eggeplommer og hakket estragon og pisk kraftig til det skummer. Sett bollen over en kjele med (nesten) kokende vann (ikke la bollen være ned i vannet). Pisk til skummet blir varmt og tykner. Ta kjelen av platen og spe forsiktig med det varme fettet under stadig pisking. Start med noen dråper og øk mengden etter hvert. Løft bollen vekk fra kjelen når alt fettet er pisket inn og sausen er tykk og deilig. Smak til med salt og eventuelt mere pepper hvis nødvendig. Rør inn hakkede urter og server sausen med det samme. Hvis bearnaisen sprekker fordi den er blitt litt for varm, kan du redde den ved å piske sammen en eggeplomme og litt vann i en bolle og spe forsiktig med den skilte sausen. Har den derimot kokt må du nok begynne på nytt...

T-bone steak

T-bone steak: Gni kjøttet godt inn med salt og kvernet pepper, ev også litt olje. Varm en grillpanne og stek/grill kjøttet over høy varme i 3-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på kjøttstykket. Husk at en t-bone steak skal ha en rød kjerne (i hvert fall hvis du spør meg). La kjøttet hvile i 10-15 minutter før servering.
T-bone steak: Gni kjøttet godt inn med salt og kvernet pepper, ev også litt olje. Varm en grillpanne og stek/grill kjøttet over høy varme i 3-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på kjøttstykket. Husk at en t-bone steak skal ha en rød kjerne (i hvert fall hvis du spør meg). La kjøttet hvile i 10-15 minutter før servering.
Slik steker du biffen:

MATTIPSET: Biff-guide på 60 sekunder

Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?