Å lage roastbiff er mye enklere enn du tror. Hjemmelaget roastbiff er perfekt på koldtbordet og du vil garantert bli hyllet for din innsats til fellesskapet. En god remulade topper mesterverket. Hjemmelaget remulade rører du sammen på 1-2-3 - bare sjekk oppskriften under.
Roastbiffen kan med fordel lages en dag i forveien før servering.
Å lage roastbiff er mye enklere enn du tror. Hjemmelaget roastbiff er perfekt på koldtbordet og du vil garantert bli hyllet for din innsats til fellesskapet. En god remulade topper mesterverket. Hjemmelaget remulade rører du sammen på 1-2-3 - bare sjekk oppskriften under.
Roastbiffen kan med fordel lages en dag i forveien før servering.
pepper, grovmalt, en blanding av sort, hvit og rose
salt
olje, til steking
1 dl friske urter, hakkede, som persille, gressløk, basilikum
salt
pepper
Hjemmelaget remulade
3 dl majones
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts dijonsennep
1 ts worcestershiresaus
4 ss kapers, hakket
5 ss sylteagurk
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 kg flatbiff
pepper, grovmalt, en blanding av sort, hvit og rose
salt
olje, til steking
1 dl friske urter, hakkede, som persille, gressløk, basilikum
salt
pepper
Hjemmelaget remulade
3 dl majones
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts dijonsennep
1 ts worcestershiresaus
4 ss kapers, hakket
5 ss sylteagurk
Bind opp kjøttet med hyssing for en jevnere fasong på roastbiffen (må ikke hvis du ikke vil). Gni kjøttet godt inn med salt og pepper.
Brun kjøttet ordentlig godt på alle sider i en varm stekepanne med litt olje. Legg kjøttet over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek roastbiffen videre i ovn ved 80-120 grader til kjernetemperaturen er 54-55 grader (ja den skal være blodig, gå opp til 58 grader hvis du ønsker rosa kjøtt). Steketiden er avhengig av steketemperaturen, men beregne god tid uansett.
La roastbiffen bli helt avkjølt før du skjærer den i så tynne skiver som mulig. Roastbiffen
Hjemmelaget remulade
Rør sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og kvernet pepper.
Bon appetit!
Bind opp kjøttet med hyssing for en jevnere fasong på roastbiffen (må ikke hvis du ikke vil). Gni kjøttet godt inn med salt og pepper.
Brun kjøttet ordentlig godt på alle sider i en varm stekepanne med litt olje. Legg kjøttet over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek roastbiffen videre i ovn ved 80-120 grader til kjernetemperaturen er 54-55 grader (ja den skal være blodig, gå opp til 58 grader hvis du ønsker rosa kjøtt). Steketiden er avhengig av steketemperaturen, men beregne god tid uansett.
La roastbiffen bli helt avkjølt før du skjærer den i så tynne skiver som mulig. Roastbiffen
Hjemmelaget remulade
Rør sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og kvernet pepper.