Til hovedinnhold

Osso buco

1 h
10 varer
55
Osso buco

Osso buco er en virkelig klassisk favoritt, som gjør seg like godt i de mest eksklusive vennelag som på hyttetur.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.5 kg kalvekjøtt, skank
  • salt og kvernet pepper
  • 12 sjalottløk
  • olivenolje
  • 2 kvaster rosmarin
  • 4 hvitløksfedd
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 3 dl rødvin
  • 1 dl marsala
  • chorizopølse

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg kalvekjøtt, skank
  • salt og kvernet pepper
  • 12 sjalottløk
  • olivenolje
  • 2 kvaster rosmarin
  • 4 hvitløksfedd
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 3 dl rødvin
  • 1 dl marsala
  • chorizopølse
Sett stekeovnen på 160 grader.
Gni skankene godt inn med salt og pepper.
Brun dem i olivenolje i en jerngryte.
Rens og skjær løken i biter.
Ta skankene ut av gryten mens løken surres myk i olje sammen med grovhakket hvitløk og rosmarin.
Legg tilbake skankene, oppå løken, tilsett de øvrige ingrediensene pluss godt med salt og pepper (igjen).
Sett gryta i stekeovnen på 160 grader og stek i cirka tre timer – til kjøttet slipper beina.
Om sjyen blir for grøtete, tilsett vann i løpet av stekingen.
Serveres glovarm sammen med din egen potetstappe – ev. stekte/kokte poteter eller pasta.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 160 grader.
Gni skankene godt inn med salt og pepper.
Brun dem i olivenolje i en jerngryte.
Rens og skjær løken i biter.
Ta skankene ut av gryten mens løken surres myk i olje sammen med grovhakket hvitløk og rosmarin.
Legg tilbake skankene, oppå løken, tilsett de øvrige ingrediensene pluss godt med salt og pepper (igjen).
Sett gryta i stekeovnen på 160 grader og stek i cirka tre timer – til kjøttet slipper beina.
Om sjyen blir for grøtete, tilsett vann i løpet av stekingen.
Serveres glovarm sammen med din egen potetstappe – ev. stekte/kokte poteter eller pasta.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?