Osso buco
60 min
Osso buco er en virkelig klassisk favoritt, som gjør seg like godt i de mest eksklusive vennelag som på hyttetur.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes
77 har lagret denne
Osso buco er en virkelig klassisk favoritt, som gjør seg like godt i de mest eksklusive vennelag som på hyttetur.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes
77 har lagret denne
8
porsjoner
- 1.5 kg kalvekjøtt, skank
- salt og kvernet pepper
- 12 sjalottløk
- olivenolje
- 2 kvaster rosmarin
- 4 hvitløksfedd
- 2 bokser hermetiske tomater
- 3 dl rødvin
- 1 dl marsala
- chorizopølse
Unngå at skjermen går i dvale
- 1.5 kg kalvekjøtt, skank
- salt og kvernet pepper
- 12 sjalottløk
- olivenolje
- 2 kvaster rosmarin
- 4 hvitløksfedd
- 2 bokser hermetiske tomater
- 3 dl rødvin
- 1 dl marsala
- chorizopølse
Sett stekeovnen på 160 grader.
Gni skankene godt inn med salt og pepper.
Brun dem i olivenolje i en jerngryte.
Rens og skjær løken i biter.
Ta skankene ut av gryten mens løken surres myk i olje sammen med grovhakket hvitløk og rosmarin.
Legg tilbake skankene, oppå løken, tilsett de øvrige ingrediensene pluss godt med salt og pepper (igjen).
Sett gryta i stekeovnen på 160 grader og stek i cirka tre timer – til kjøttet slipper beina.
Om sjyen blir for grøtete, tilsett vann i løpet av stekingen.
Serveres glovarm sammen med din egen potetstappe – ev. stekte/kokte poteter eller pasta.
Oppskrift på potetstappe:
https://www.godt.no/oppskrift/4579/mandelpotetmos
https://www.godt.no/oppskrift/4579/mandelpotetmos

Bon appetit!
Sett stekeovnen på 160 grader.
Gni skankene godt inn med salt og pepper.
Brun dem i olivenolje i en jerngryte.
Rens og skjær løken i biter.
Ta skankene ut av gryten mens løken surres myk i olje sammen med grovhakket hvitløk og rosmarin.
Legg tilbake skankene, oppå løken, tilsett de øvrige ingrediensene pluss godt med salt og pepper (igjen).
Sett gryta i stekeovnen på 160 grader og stek i cirka tre timer – til kjøttet slipper beina.
Om sjyen blir for grøtete, tilsett vann i løpet av stekingen.
Serveres glovarm sammen med din egen potetstappe – ev. stekte/kokte poteter eller pasta.
Oppskrift på potetstappe:
https://www.godt.no/oppskrift/4579/mandelpotetmos
https://www.godt.no/oppskrift/4579/mandelpotetmos