Osso buco

1 h
Lagret av 63 brukere
Nærbilde av osso buco
Lagret av 63 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.5 kg kalvekjøtt, skank
  • salt og kvernet pepper
  • 12 sjalottløk
  • olivenolje
  • 2 kvaster rosmarin
  • 4 hvitløksfedd
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 3 dl rødvin
  • 1 dl marsala
  • chorizopølse

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg kalvekjøtt, skank
  • salt og kvernet pepper
  • 12 sjalottløk
  • olivenolje
  • 2 kvaster rosmarin
  • 4 hvitløksfedd
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 3 dl rødvin
  • 1 dl marsala
  • chorizopølse
Sett stekeovnen på 160 grader.
Gni skankene godt inn med salt og pepper.
Brun dem i olivenolje i en jerngryte.
Rens og skjær løken i biter.
Ta skankene ut av gryten mens løken surres myk i olje sammen med grovhakket hvitløk og rosmarin.
Legg tilbake skankene, oppå løken, tilsett de øvrige ingrediensene pluss godt med salt og pepper (igjen).
Sett gryta i stekeovnen på 160 grader og stek i cirka tre timer – til kjøttet slipper beina.
Om sjyen blir for grøtete, tilsett vann i løpet av stekingen.
Serveres glovarm sammen med din egen potetstappe – ev. stekte/kokte poteter eller pasta.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 160 grader.
Gni skankene godt inn med salt og pepper.
Brun dem i olivenolje i en jerngryte.
Rens og skjær løken i biter.
Ta skankene ut av gryten mens løken surres myk i olje sammen med grovhakket hvitløk og rosmarin.
Legg tilbake skankene, oppå løken, tilsett de øvrige ingrediensene pluss godt med salt og pepper (igjen).
Sett gryta i stekeovnen på 160 grader og stek i cirka tre timer – til kjøttet slipper beina.
Om sjyen blir for grøtete, tilsett vann i løpet av stekingen.
Serveres glovarm sammen med din egen potetstappe – ev. stekte/kokte poteter eller pasta.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?