Porterhouse steak med rødvinssaus

60 min

En dobbel T-benstek, så røslig at den bør vises frem hel ved bordet og så skjæres i skiver du setter sammen til en hel stek igjen. Be slakteren - for det er bare hos ham du får dette - om å skjære til en skikkelig bælfeit monstersteik av T-benet. Da får du en såkalt porterhouse, med så mye kjøtt på beinet at den må skjæres i skiver før servering.
Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid

43 har lagret denne
Porterhouse steak med rødvinssaus

En dobbel T-benstek, så røslig at den bør vises frem hel ved bordet og så skjæres i skiver du setter sammen til en hel stek igjen. Be slakteren - for det er bare hos ham du får dette - om å skjære til en skikkelig bælfeit monstersteik av T-benet. Da får du en såkalt porterhouse, med så mye kjøtt på beinet at den må skjæres i skiver før servering.
Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid

43 har lagret denne
8
porsjoner
  • 1.2 kg T-benstek
  • salt og kvernet pepper
  • 200 g aspargesbønner
  • 5 sjalottløk
  • 2 dl rødvin
  • 1 l kjøttkraft
  • 1 ss smør, kaldt
  • 1 ts sitronsaft, presset
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.2 kg T-benstek
  • salt og kvernet pepper
  • 200 g aspargesbønner
  • 5 sjalottløk
  • 2 dl rødvin
  • 1 l kjøttkraft
  • 1 ss smør, kaldt
  • 1 ts sitronsaft, presset
Sett steikeovnen på 200 grader.
Skrell og finhakk to sjalottløk og ha løken i en kjele sammen med rødvin. La det koke inn til det er under halvparten igjen.
Hell på kraften og la det koke videre til sausen tykner noe.
Sil av løken og la den eventuelt koke inn litt til, før du pisker inn det kalde smøret og smaker til med pepper.
Gni hele kjøttstykket, som må være romtemperert, godt inn med salt og pepper.
Ha litt stekeolje i en jernpanne på høy varme og stek kjøttet hardt på begge sider.
Ha det deretter i stekeovn på 200 grader i fem minutter, la det hvile i fem minutter og gi det så fem minutter til i ovnen.
La det hvile og gi det en ny omgang i ovnen.
Fortsett med denne intervallstekingen til steketermometeret viser 60 grader.
La kjøttet hvile lunt.
Skjær vekk begge endene av aspargesbønnene og fosskok dem i godt saltet vann i fire minutter.
Server dem med den resterende sjalottløken, hakket eller i skiver.
woman cooking

Bon appetit!

Sett steikeovnen på 200 grader.
Skrell og finhakk to sjalottløk og ha løken i en kjele sammen med rødvin. La det koke inn til det er under halvparten igjen.
Hell på kraften og la det koke videre til sausen tykner noe.
Sil av løken og la den eventuelt koke inn litt til, før du pisker inn det kalde smøret og smaker til med pepper.
Gni hele kjøttstykket, som må være romtemperert, godt inn med salt og pepper.
Ha litt stekeolje i en jernpanne på høy varme og stek kjøttet hardt på begge sider.
Ha det deretter i stekeovn på 200 grader i fem minutter, la det hvile i fem minutter og gi det så fem minutter til i ovnen.
La det hvile og gi det en ny omgang i ovnen.
Fortsett med denne intervallstekingen til steketermometeret viser 60 grader.
La kjøttet hvile lunt.
Skjær vekk begge endene av aspargesbønnene og fosskok dem i godt saltet vann i fire minutter.
Server dem med den resterende sjalottløken, hakket eller i skiver.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?