Porterhouse steak med rødvinssaus
En dobbel T-benstek, så røslig at den bør vises frem hel ved bordet og så skjæres i skiver du setter sammen til en hel stek igjen. Be slakteren - for det er bare hos ham du får dette - om å skjære til en skikkelig bælfeit monstersteik av T-benet. Da får du en såkalt porterhouse, med så mye kjøtt på beinet at den må skjæres i skiver før servering.
Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid
En dobbel T-benstek, så røslig at den bør vises frem hel ved bordet og så skjæres i skiver du setter sammen til en hel stek igjen. Be slakteren - for det er bare hos ham du får dette - om å skjære til en skikkelig bælfeit monstersteik av T-benet. Da får du en såkalt porterhouse, med så mye kjøtt på beinet at den må skjæres i skiver før servering.
Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid
- 1.2 kg T-benstek
- salt og kvernet pepper
- 200 g aspargesbønner
- 5 sjalottløk
- 2 dl rødvin
- 1 l kjøttkraft
- 1 ss smør, kaldt
- 1 ts sitronsaft, presset
- 1.2 kg T-benstek
- salt og kvernet pepper
- 200 g aspargesbønner
- 5 sjalottløk
- 2 dl rødvin
- 1 l kjøttkraft
- 1 ss smør, kaldt
- 1 ts sitronsaft, presset
Hell på kraften og la det koke videre til sausen tykner noe.

Bon appetit!
Hell på kraften og la det koke videre til sausen tykner noe.