T-bein steik med Café de Paris-smør
60 min
Etter at T-bein steiken et lite tiår er blitt oppfattet som småvulgær i snobbenes øyne, er det på tide med full rehabilitering. Ytrefilet på den ene siden, indrefilet på den andre – og så selve T-beinet som bidrar til masse smak og saftighet. T-bein er fest, det er ikke så mye mer å si enn det.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes
80 har lagret denne
Etter at T-bein steiken et lite tiår er blitt oppfattet som småvulgær i snobbenes øyne, er det på tide med full rehabilitering. Ytrefilet på den ene siden, indrefilet på den andre – og så selve T-beinet som bidrar til masse smak og saftighet. T-bein er fest, det er ikke så mye mer å si enn det.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes
80 har lagret denne
8
porsjoner
- 900 g T-benstek
- salt og kvernet pepper
- smør
- 2 hvitløksfedd
- 1 kvast rosmarin
- 12 mandelpotet
- 1 pakke cherrytomater
- maldonsalt
- olje
Smør
- 250 g meierismør
- 2 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 2 ts timian
- 2 ts bladpersille
- 2 ts rosmarin
- 1 ss worchestershiresaus
- 1 ts dijonsennep
- 0.25 sitron
- 1 ss hvitvinseddik
- salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
- 900 g T-benstek
- salt og kvernet pepper
- smør
- 2 hvitløksfedd
- 1 kvast rosmarin
- 12 mandelpotet
- 1 pakke cherrytomater
- maldonsalt
- olje
Smør
- 250 g meierismør
- 2 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 2 ts timian
- 2 ts bladpersille
- 2 ts rosmarin
- 1 ss worchestershiresaus
- 1 ts dijonsennep
- 0.25 sitron
- 1 ss hvitvinseddik
- salt og kvernet pepper
Sett steikeovnen på 160 grader.
Skrell potetene, del de i to og forkok dem i underkant av ti minutter, litt avhengig av tykkelse. De skal være «al dente», ikke ferdigkokt
Krydre biffen godt med salt og pepper.
Sett stekepannen på varmen og legg i kjøttet med et par ss smør og litt olje – to fedd hvitløk og en kvast rosmarin.
Brun på sterk varme, et par minutter på begge sider. Når du har snudd stykket, kan du gjerne dynke det litt med stekesjyen, bruk en skje.
Legg tomatene i ildfast form, dryss over havsalt og skvett litt olivenolje på.
Sett både tomatene og kjøttet i forvarmet ovn på 160 grader.
La biffen stå til den når kjernetemperatur på 58 grader (om du har steketermometer) – drøyt ti minutter.
Ta ut biffen og skjær biter av smøret på toppen så det smelter oppå det varme kjøttet.
La tomatene være til biffen har hvilt seg ti minutters tid.
Stek potetene kjapt i wok eller varm stekepanne i litt olje.
Skjær kjøttet i biter – og server.
Tips: En god salat passer fint til.
Smør
Lag Café de Paris-smør ved å hakke løk, hvitløk og urter og surr blankt i litt olivenolje i stekepannen.
Rasp det gule av sitronskallet og bland med sitronsaften, løkblandingen og resten av ingrediensene i en bolle.
Kjør med stavmikser.
Form til en pølse i plastfilm og legg i kjøleskap til bruk. Det tåler å ligge der i mange dager, ja uker.

Bon appetit!
Sett steikeovnen på 160 grader.
Skrell potetene, del de i to og forkok dem i underkant av ti minutter, litt avhengig av tykkelse. De skal være «al dente», ikke ferdigkokt
Krydre biffen godt med salt og pepper.
Sett stekepannen på varmen og legg i kjøttet med et par ss smør og litt olje – to fedd hvitløk og en kvast rosmarin.
Brun på sterk varme, et par minutter på begge sider. Når du har snudd stykket, kan du gjerne dynke det litt med stekesjyen, bruk en skje.
Legg tomatene i ildfast form, dryss over havsalt og skvett litt olivenolje på.
Sett både tomatene og kjøttet i forvarmet ovn på 160 grader.
La biffen stå til den når kjernetemperatur på 58 grader (om du har steketermometer) – drøyt ti minutter.
Ta ut biffen og skjær biter av smøret på toppen så det smelter oppå det varme kjøttet.
La tomatene være til biffen har hvilt seg ti minutters tid.
Stek potetene kjapt i wok eller varm stekepanne i litt olje.
Skjær kjøttet i biter – og server.
Tips: En god salat passer fint til.
Smør
Lag Café de Paris-smør ved å hakke løk, hvitløk og urter og surr blankt i litt olivenolje i stekepannen.
Rasp det gule av sitronskallet og bland med sitronsaften, løkblandingen og resten av ingrediensene i en bolle.
Kjør med stavmikser.
Form til en pølse i plastfilm og legg i kjøleskap til bruk. Det tåler å ligge der i mange dager, ja uker.