Helstekt filet av storfe

60 min

Det er ikke vanskelig å steke en hel indrefilet. Resultatet blir et deilig saftig måltid.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen

83 har lagret denne
Helstekt filet av storfe

Det er ikke vanskelig å steke en hel indrefilet. Resultatet blir et deilig saftig måltid.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen

83 har lagret denne
8
porsjoner
  • 1.5 kg indrefilet, av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 ss smør
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg indrefilet, av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 ss smør
Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker.
Krydre med salt og pepper rett før steking.
Brun fileten raskt i panna.
Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 °C.
Fileten er rød på 55-60 °C og rosa når steketermometeret viser 60-65 °C.
La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.
Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt.
woman cooking

Bon appetit!

Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker.
Krydre med salt og pepper rett før steking.
Brun fileten raskt i panna.
Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 °C.
Fileten er rød på 55-60 °C og rosa når steketermometeret viser 60-65 °C.
La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.
Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?