Det er ikke vanskelig å steke en hel indrefilet. Resultatet blir et deilig saftig måltid. Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen
Det er ikke vanskelig å steke en hel indrefilet. Resultatet blir et deilig saftig måltid. Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen
Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker.
Krydre med salt og pepper rett før steking.
Brun fileten raskt i panna.
Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 °C.
Fileten er rød på 55-60 °C og rosa når steketermometeret viser 60-65 °C.
La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.
Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt.
Bon appetit!
Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker.
Krydre med salt og pepper rett før steking.
Brun fileten raskt i panna.
Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 °C.
Fileten er rød på 55-60 °C og rosa når steketermometeret viser 60-65 °C.
La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.
Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt.