Tradisjonell peruviansk kjøttrett: Lomo saltado
Lomo saltado er en enkel tradisjonell peruviansk kjøttrett som er er inspirert av det kinesiske kjøkkenet. Retten serveres som regel med både ris og potet, gjerne french fries.
Jeg synes retten passer best uten ris og potet til lunsj, men til middag serverer jeg den gjerne med kokt quinoa som også stammer fra Peru.
Effektiv arbeidstid er omtrent 30 minutter, men kjøttet må marineres i 4 timer, eller gjerne natten over.
Lomo saltado er en enkel tradisjonell peruviansk kjøttrett som er er inspirert av det kinesiske kjøkkenet. Retten serveres som regel med både ris og potet, gjerne french fries.
Jeg synes retten passer best uten ris og potet til lunsj, men til middag serverer jeg den gjerne med kokt quinoa som også stammer fra Peru.
Effektiv arbeidstid er omtrent 30 minutter, men kjøttet må marineres i 4 timer, eller gjerne natten over.
Ingredienser
- 600 g mørbrad
- 1 stk rødløk
- 2 stykker bifftomat
- 1 stk chilifrukt, gul, grønn eller rød
- 2 ts hvitvinseddik, eller brennevinet Pisco!
- 1 kvast koriander
- 1 kvast bladpersille
- 1 stk granateple
- 2 ss olje
- 1.5 dl søt soyasaus
marinade
- 4 stykker hvitløksfedd
- 1 ss honning, eller sukker
- 2 ss rødvinseddik
- 2 ts worcestershiresaus
- 1 ts oregano
- 1 ts spisskummen
- 0.5 ts hel sort pepper, nykvernet!
Slik gjør du:
- 600 g mørbrad
- 1 stk rødløk
- 2 stykker bifftomat
- 1 stk chilifrukt, gul, grønn eller rød
- 2 ts hvitvinseddik, eller brennevinet Pisco!
- 1 kvast koriander
- 1 kvast bladpersille
- 1 stk granateple
- 2 ss olje
- 1.5 dl søt soyasaus
marinade
- 4 stykker hvitløksfedd
- 1 ss honning, eller sukker
- 2 ss rødvinseddik
- 2 ts worcestershiresaus
- 1 ts oregano
- 1 ts spisskummen
- 0.5 ts hel sort pepper, nykvernet!
