Til hovedinnhold

Tradisjonell peruviansk kjøttrett: Lomo saltado

30 min

Lomo saltado er en enkel tradisjonell peruviansk kjøttrett som er er inspirert av det kinesiske kjøkkenet. Retten serveres som regel med både ris og potet, gjerne french fries.

Jeg synes retten passer best uten ris og potet til lunsj, men til middag serverer jeg den gjerne med kokt quinoa som også stammer fra Peru.  

Effektiv arbeidstid er omtrent 30 minutter, men kjøttet må marineres i 4 timer, eller gjerne natten over.

Lagret av 396 brukere
Tradisjonell peruviansk kjøttrett: Lomo saltado

Lomo saltado er en enkel tradisjonell peruviansk kjøttrett som er er inspirert av det kinesiske kjøkkenet. Retten serveres som regel med både ris og potet, gjerne french fries.

Jeg synes retten passer best uten ris og potet til lunsj, men til middag serverer jeg den gjerne med kokt quinoa som også stammer fra Peru.  

Effektiv arbeidstid er omtrent 30 minutter, men kjøttet må marineres i 4 timer, eller gjerne natten over.

Lagret av 396 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g mørbrad
  • 1 stk rødløk
  • 2 stykker bifftomat
  • 1 stk chilifrukt, gul, grønn eller rød
  • 2 ts hvitvinseddik, eller brennevinet Pisco!
  • 1 kvast koriander
  • 1 kvast bladpersille
  • 1 stk granateple
  • 2 ss olje
  • 1.5 dl søt soyasaus

marinade

  • 4 stykker hvitløksfedd
  • 1 ss honning, eller sukker
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 ts worcestershiresaus
  • 1 ts oregano
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts hel sort pepper, nykvernet!

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g mørbrad
  • 1 stk rødløk
  • 2 stykker bifftomat
  • 1 stk chilifrukt, gul, grønn eller rød
  • 2 ts hvitvinseddik, eller brennevinet Pisco!
  • 1 kvast koriander
  • 1 kvast bladpersille
  • 1 stk granateple
  • 2 ss olje
  • 1.5 dl søt soyasaus

marinade

  • 4 stykker hvitløksfedd
  • 1 ss honning, eller sukker
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 ts worcestershiresaus
  • 1 ts oregano
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts hel sort pepper, nykvernet!
Start med å lage marinaden til kjøttet. Finhakk hvitløk og bland det sammen med soyasaus, honning eller sukker, rødvinseddik, worcestershiresaus, oregano, spisskummen og pepper.
Kutt kjøttet i terninger eller tynne skiver. Legg det i marinaden og dekk til med plast. La kjøttet marineres i minst 4 timer, men gjerne lenger.
Kutt kjøttet i terninger eller tynne skiver. Legg det i marinaden og dekk til med plast. La kjøttet marineres i minst 4 timer, men gjerne lenger.
Del tomat og løk i 8 deler. Finhakk chilien. Tradisjonelt brukes gul amarillo chili, men dette er ikke så lett å få tak i her i Norge. Benytt vanlig gul, grønn eller rød chili i steden for. Finhakk persille og koriander og sett dette til side.
Del tomat og løk i 8 deler. Finhakk chilien. Tradisjonelt brukes gul amarillo chili, men dette er ikke så lett å få tak i her i Norge. Benytt vanlig gul, grønn eller rød chili i steden for. Finhakk persille og koriander og sett dette til side.
Når kjøttet er ferdig marinert skal det wokkes kjapt. Bruk gjerne en wokpanne eller en dyp stekepanne til dette. Fisk kjøttet ut av marinaden med en hullsleiv eller en gaffel. Spar på marinaden! Stek kjøttet på høy temperatur i 1-2 minutter eller til det har stekeskorpe på alle sider.
Når kjøttet er ferdig marinert skal det wokkes kjapt. Bruk gjerne en wokpanne eller en dyp stekepanne til dette. Fisk kjøttet ut av marinaden med en hullsleiv eller en gaffel. Spar på marinaden! Stek kjøttet på høy temperatur i 1-2 minutter eller til det har stekeskorpe på alle sider.
Tilsett tomat, løk og chili og bland det godt sammen. Stek i 1-2 minutter.
Tilsett tomat, løk og chili og bland det godt sammen. Stek i 1-2 minutter.
Tilsett resten av marinaden og la det putre videre i 5 minutter. Tilsett 2 ts pisco, et peruviansk og chilensk druebrennevin. Har du ikke pisco tilgjengelig går det an å bytte det ut med hvitvinseddik siden det er snakk om så små mengder.
Serveres tradisjonelt med både kokt ris og potet eller bare quinoa. Topp retten med finhakket persille, koriander og gjerne granateplefrø!
Serveres tradisjonelt med både kokt ris og potet eller bare quinoa. Topp retten med finhakket persille, koriander og gjerne granateplefrø!
woman cooking

Bon appetit!

Start med å lage marinaden til kjøttet. Finhakk hvitløk og bland det sammen med soyasaus, honning eller sukker, rødvinseddik, worcestershiresaus, oregano, spisskummen og pepper.
Kutt kjøttet i terninger eller tynne skiver. Legg det i marinaden og dekk til med plast. La kjøttet marineres i minst 4 timer, men gjerne lenger.
Kutt kjøttet i terninger eller tynne skiver. Legg det i marinaden og dekk til med plast. La kjøttet marineres i minst 4 timer, men gjerne lenger.
Del tomat og løk i 8 deler. Finhakk chilien. Tradisjonelt brukes gul amarillo chili, men dette er ikke så lett å få tak i her i Norge. Benytt vanlig gul, grønn eller rød chili i steden for. Finhakk persille og koriander og sett dette til side.
Del tomat og løk i 8 deler. Finhakk chilien. Tradisjonelt brukes gul amarillo chili, men dette er ikke så lett å få tak i her i Norge. Benytt vanlig gul, grønn eller rød chili i steden for. Finhakk persille og koriander og sett dette til side.
Når kjøttet er ferdig marinert skal det wokkes kjapt. Bruk gjerne en wokpanne eller en dyp stekepanne til dette. Fisk kjøttet ut av marinaden med en hullsleiv eller en gaffel. Spar på marinaden! Stek kjøttet på høy temperatur i 1-2 minutter eller til det har stekeskorpe på alle sider.
Når kjøttet er ferdig marinert skal det wokkes kjapt. Bruk gjerne en wokpanne eller en dyp stekepanne til dette. Fisk kjøttet ut av marinaden med en hullsleiv eller en gaffel. Spar på marinaden! Stek kjøttet på høy temperatur i 1-2 minutter eller til det har stekeskorpe på alle sider.
Tilsett tomat, løk og chili og bland det godt sammen. Stek i 1-2 minutter.
Tilsett tomat, løk og chili og bland det godt sammen. Stek i 1-2 minutter.
Tilsett resten av marinaden og la det putre videre i 5 minutter. Tilsett 2 ts pisco, et peruviansk og chilensk druebrennevin. Har du ikke pisco tilgjengelig går det an å bytte det ut med hvitvinseddik siden det er snakk om så små mengder.
Serveres tradisjonelt med både kokt ris og potet eller bare quinoa. Topp retten med finhakket persille, koriander og gjerne granateplefrø!
Serveres tradisjonelt med både kokt ris og potet eller bare quinoa. Topp retten med finhakket persille, koriander og gjerne granateplefrø!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?