Til hovedinnhold

Italiensk ossobucco: Langtidskokt kalveskank med gremolata

2 h 30 min

Kos deg med en klassisk italiener. Osso bucco - på norsk «bein med hull». Det er nettopp de langtidskokte margbeina som gir den kraftfulle smaken.

Tips: Ønsker du en gul ris, men mangler safran kan du tilsette 2 ts gurkemeie i kokevannet.

Lagret av 363 brukere
Italiensk ossobucco: Langtidskokt kalveskank med gremolata

Kos deg med en klassisk italiener. Osso bucco - på norsk «bein med hull». Det er nettopp de langtidskokte margbeina som gir den kraftfulle smaken.

Tips: Ønsker du en gul ris, men mangler safran kan du tilsette 2 ts gurkemeie i kokevannet.

Lagret av 363 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 - 2 kg kalvekjøtt, skank
  • 4 ss hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 3 stk stangselleri, stilker
  • 3 stk gulrøtter
  • 2 stk løk
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 1.5 dl hvitvin
  • 1.5 dl kjøttbuljong
  • 400 g hermetiske tomater
  • 0.5 ts timian, tørket
  • 0.5 ts oregano, tørket
  • 2 - 3 stk laurbærblad

Gremolata

  • 1 bunt persille
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk sitron, revet skall

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 - 2 kg kalvekjøtt, skank
  • 4 ss hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 3 stk stangselleri, stilker
  • 3 stk gulrøtter
  • 2 stk løk
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 1.5 dl hvitvin
  • 1.5 dl kjøttbuljong
  • 400 g hermetiske tomater
  • 0.5 ts timian, tørket
  • 0.5 ts oregano, tørket
  • 2 - 3 stk laurbærblad

Gremolata

  • 1 bunt persille
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk sitron, revet skall
Dryss salt og pepper over kalveskankene og vend stykkene i mel.
Dryss salt og pepper over kalveskankene og vend stykkene i mel.
Rist av overflødig mel før de legges i glovarm stekepanne og brunes godt på begge sider i olje.
Rist av overflødig mel før de legges i glovarm stekepanne og brunes godt på begge sider i olje.
Del opp løken, gulrøttene og selleristilkene i små terninger. Fres grønnsakene myke med smør i en vid gryte før hvitvin og kjøttbuljong haes i sammen med tørkede urter.
Del opp løken, gulrøttene og selleristilkene i små terninger. Fres grønnsakene myke med smør i en vid gryte før hvitvin og kjøttbuljong haes i sammen med tørkede urter.
Legg i kalveskankene og tøm over hermetiske tomater. Kok opp og la kjøttet syde under lokk på svak varme et par timer til kjøttet er mørt.
Legg i kalveskankene og tøm over hermetiske tomater. Kok opp og la kjøttet syde under lokk på svak varme et par timer til kjøttet er mørt.
Gremolata: Riv det gule ytterste skallet på en godt vasket sitron med rivjern. Bruk helst økologiske sitroner. Bland dette med finhakket hvitløk og persille. Server kalveskankene med gremolata og safrankokt ris.
Gremolata: Riv det gule ytterste skallet på en godt vasket sitron med rivjern. Bruk helst økologiske sitroner. Bland dette med finhakket hvitløk og persille. Server kalveskankene med gremolata og safrankokt ris.
woman cooking

Bon appetit!

Dryss salt og pepper over kalveskankene og vend stykkene i mel.
Dryss salt og pepper over kalveskankene og vend stykkene i mel.
Rist av overflødig mel før de legges i glovarm stekepanne og brunes godt på begge sider i olje.
Rist av overflødig mel før de legges i glovarm stekepanne og brunes godt på begge sider i olje.
Del opp løken, gulrøttene og selleristilkene i små terninger. Fres grønnsakene myke med smør i en vid gryte før hvitvin og kjøttbuljong haes i sammen med tørkede urter.
Del opp løken, gulrøttene og selleristilkene i små terninger. Fres grønnsakene myke med smør i en vid gryte før hvitvin og kjøttbuljong haes i sammen med tørkede urter.
Legg i kalveskankene og tøm over hermetiske tomater. Kok opp og la kjøttet syde under lokk på svak varme et par timer til kjøttet er mørt.
Legg i kalveskankene og tøm over hermetiske tomater. Kok opp og la kjøttet syde under lokk på svak varme et par timer til kjøttet er mørt.
Gremolata: Riv det gule ytterste skallet på en godt vasket sitron med rivjern. Bruk helst økologiske sitroner. Bland dette med finhakket hvitløk og persille. Server kalveskankene med gremolata og safrankokt ris.
Gremolata: Riv det gule ytterste skallet på en godt vasket sitron med rivjern. Bruk helst økologiske sitroner. Bland dette med finhakket hvitløk og persille. Server kalveskankene med gremolata og safrankokt ris.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?