Hjemmelaget kebab: Shawarma rullekebab

2 timer

Hvem elsker vel ikke kebab? Her har Lise Finckenhagen laget den perfekte rullekebaben, eller shawarma-kebaben. Stappfull av spennende smaker og friske råvarer.

1751 har lagret denne
Hjemmelaget kebab med storfekjøtt i sølvfolie

Hvem elsker vel ikke kebab? Her har Lise Finckenhagen laget den perfekte rullekebaben, eller shawarma-kebaben. Stappfull av spennende smaker og friske råvarer.

1751 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 dl yoghurt, tykk
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts pepper, sort, kvernet
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.25 ts tørket chili, knust, chiliflak
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 500 g oksekjøtt, mørbrad, entrecôte, eller ytrefilet
  • 1 stk løk
  • olje, til steking

Dressing

  • 2 dl rømme, evt. yoghurt naturell
  • 1 fedd hvitløk
  • sukker
  • salt
  • pepper

Til servering

  • lefse, evt. runde, flate pitabrød
  • agurk, i skiver eller lange bånd
  • koriander, frisk
  • chilisaus, sterk, f.eks. sriracha
  • granateple, kjerner, kan sløyfes
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl yoghurt, tykk
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts pepper, sort, kvernet
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.25 ts tørket chili, knust, chiliflak
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 500 g oksekjøtt, mørbrad, entrecôte, eller ytrefilet
  • 1 stk løk
  • olje, til steking

Dressing

  • 2 dl rømme, evt. yoghurt naturell
  • 1 fedd hvitløk
  • sukker
  • salt
  • pepper

Til servering

  • lefse, evt. runde, flate pitabrød
  • agurk, i skiver eller lange bånd
  • koriander, frisk
  • chilisaus, sterk, f.eks. sriracha
  • granateple, kjerner, kan sløyfes
Bland sammen yoghurt, sitronsaft, finhakket hvitløk og alle de tørre krydderiene. Skjær kjøttet i strimler og løken i tynne skiver. Bland alt sammen med krydderblandingen og olje. La kjøttet marinere i minst 1 time og gjerne natten over.
Bland sammen rømme og finrevet/knust hvitløk. Smak dressingen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker.
Bruk en stor stekepanne og stek kjøttet (med løken og marinaden) over høy varme i ca 3 minutter. Har du ikke en veldig stor panne, bør du gjøre det i to omganger. Rør ofte, så det ikke brenner seg.
Fyll ferske lefser eller pitabrød med kjøttblandingen og topp med dressing, agurk, koriander, granateplekjerner og litt chilisaus. Rull sammen og pakk rullen inn i aluminiumsfolie.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen yoghurt, sitronsaft, finhakket hvitløk og alle de tørre krydderiene. Skjær kjøttet i strimler og løken i tynne skiver. Bland alt sammen med krydderblandingen og olje. La kjøttet marinere i minst 1 time og gjerne natten over.
Bland sammen rømme og finrevet/knust hvitløk. Smak dressingen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker.
Bruk en stor stekepanne og stek kjøttet (med løken og marinaden) over høy varme i ca 3 minutter. Har du ikke en veldig stor panne, bør du gjøre det i to omganger. Rør ofte, så det ikke brenner seg.
Fyll ferske lefser eller pitabrød med kjøttblandingen og topp med dressing, agurk, koriander, granateplekjerner og litt chilisaus. Rull sammen og pakk rullen inn i aluminiumsfolie.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?