Hvem elsker vel ikke kebab? Her har Lise Finckenhagen laget den perfekte rullekebaben, eller shawarma-kebaben. Stappfull av spennende smaker og friske råvarer.
Hvem elsker vel ikke kebab? Her har Lise Finckenhagen laget den perfekte rullekebaben, eller shawarma-kebaben. Stappfull av spennende smaker og friske råvarer.
500 g oksekjøtt, mørbrad, entrecôte, eller ytrefilet
1 stk løk
olje, til steking
Dressing
2 dl rømme, evt. yoghurt naturell
1 fedd hvitløk
sukker
salt
pepper
Til servering
lefse, evt. runde, flate pitabrød
agurk, i skiver eller lange bånd
koriander, frisk
chilisaus, sterk, f.eks. sriracha
granateple, kjerner, kan sløyfes
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
2 dl yoghurt, tykk
0.5 stk sitron, saften
2 fedd hvitløk
0.5 ts kanel
0.5 ts nellik
1 ts korianderfrø
1 ts spisskummen
0.5 ts pepper, sort, kvernet
0.5 ts kardemomme
0.25 ts tørket chili, knust, chiliflak
1 ts salt
2 ss olje
500 g oksekjøtt, mørbrad, entrecôte, eller ytrefilet
1 stk løk
olje, til steking
Dressing
2 dl rømme, evt. yoghurt naturell
1 fedd hvitløk
sukker
salt
pepper
Til servering
lefse, evt. runde, flate pitabrød
agurk, i skiver eller lange bånd
koriander, frisk
chilisaus, sterk, f.eks. sriracha
granateple, kjerner, kan sløyfes
Bland sammen yoghurt, sitronsaft, finhakket hvitløk og alle de tørre krydderiene. Skjær kjøttet i strimler og løken i tynne skiver. Bland alt sammen med krydderblandingen og olje. La kjøttet marinere i minst 1 time og gjerne natten over.
Bland sammen rømme og finrevet/knust hvitløk. Smak dressingen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker.
Bruk en stor stekepanne og stek kjøttet (med løken og marinaden) over høy varme i ca 3 minutter. Har du ikke en veldig stor panne, bør du gjøre det i to omganger. Rør ofte, så det ikke brenner seg.
Fyll ferske lefser eller pitabrød med kjøttblandingen og topp med dressing, agurk, koriander, granateplekjerner og litt chilisaus. Rull sammen og pakk rullen inn i aluminiumsfolie.
Bon appetit!
Bland sammen yoghurt, sitronsaft, finhakket hvitløk og alle de tørre krydderiene. Skjær kjøttet i strimler og løken i tynne skiver. Bland alt sammen med krydderblandingen og olje. La kjøttet marinere i minst 1 time og gjerne natten over.
Bland sammen rømme og finrevet/knust hvitløk. Smak dressingen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker.
Bruk en stor stekepanne og stek kjøttet (med løken og marinaden) over høy varme i ca 3 minutter. Har du ikke en veldig stor panne, bør du gjøre det i to omganger. Rør ofte, så det ikke brenner seg.
Fyll ferske lefser eller pitabrød med kjøttblandingen og topp med dressing, agurk, koriander, granateplekjerner og litt chilisaus. Rull sammen og pakk rullen inn i aluminiumsfolie.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto