Til hovedinnhold

Hjemmelaget kebab: Shawarma rullekebab

2 h

Hvem elsker vel ikke kebab? Her har Lise Finckenhagen laget den perfekte rullekebaben, eller shawarma-kebaben. Stappfull av spennende smaker og friske råvarer.

Lagret av 1095 brukere
Hjemmelaget kebab: Shawarma rullekebab

Hvem elsker vel ikke kebab? Her har Lise Finckenhagen laget den perfekte rullekebaben, eller shawarma-kebaben. Stappfull av spennende smaker og friske råvarer.

Lagret av 1095 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 dl yoghurt, tykk
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts pepper, sort, kvernet
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.25 ts tørket chili, knust, chiliflak
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 500 g oksekjøtt, mørbrad, entrecôte, eller ytrefilet
  • 1 stk løk
  • olje, til steking

Dressing

  • 2 dl rømme, evt. yoghurt naturell
  • 1 fedd hvitløk
  • sukker
  • salt
  • pepper

Til servering

  • lefse, evt. runde, flate pitabrød
  • agurk, i skiver eller lange bånd
  • koriander, frisk
  • chilisaus, sterk, f.eks. sriracha
  • granateple, kjerner, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl yoghurt, tykk
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts pepper, sort, kvernet
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.25 ts tørket chili, knust, chiliflak
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 500 g oksekjøtt, mørbrad, entrecôte, eller ytrefilet
  • 1 stk løk
  • olje, til steking

Dressing

  • 2 dl rømme, evt. yoghurt naturell
  • 1 fedd hvitløk
  • sukker
  • salt
  • pepper

Til servering

  • lefse, evt. runde, flate pitabrød
  • agurk, i skiver eller lange bånd
  • koriander, frisk
  • chilisaus, sterk, f.eks. sriracha
  • granateple, kjerner, kan sløyfes
Bland sammen yoghurt, sitronsaft, finhakket hvitløk og alle de tørre krydderiene. Skjær kjøttet i strimler og løken i tynne skiver. Bland alt sammen med krydderblandingen og olje. La kjøttet marinere i minst 1 time og gjerne natten over.
Bland sammen rømme og finrevet/knust hvitløk. Smak dressingen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker.
Bruk en stor stekepanne og stek kjøttet (med løken og marinaden) over høy varme i ca 3 minutter. Har du ikke en veldig stor panne, bør du gjøre det i to omganger. Rør ofte, så det ikke brenner seg.
Fyll ferske lefser eller pitabrød med kjøttblandingen og topp med dressing, agurk, koriander, granateplekjerner og litt chilisaus. Rull sammen og pakk rullen inn i aluminiumsfolie.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen yoghurt, sitronsaft, finhakket hvitløk og alle de tørre krydderiene. Skjær kjøttet i strimler og løken i tynne skiver. Bland alt sammen med krydderblandingen og olje. La kjøttet marinere i minst 1 time og gjerne natten over.
Bland sammen rømme og finrevet/knust hvitløk. Smak dressingen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker.
Bruk en stor stekepanne og stek kjøttet (med løken og marinaden) over høy varme i ca 3 minutter. Har du ikke en veldig stor panne, bør du gjøre det i to omganger. Rør ofte, så det ikke brenner seg.
Fyll ferske lefser eller pitabrød med kjøttblandingen og topp med dressing, agurk, koriander, granateplekjerner og litt chilisaus. Rull sammen og pakk rullen inn i aluminiumsfolie.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?