rask
Biffsandwich med karamellisert løk og gorgonzola
30 min
Lag en fantastisk biffsandwich med gorgonzola! Hjemmelaget karamellisert løk er prikken over i-en i denne lekre sandwichen.
Lagret av 395 brukere
Lag en fantastisk biffsandwich med gorgonzola! Hjemmelaget karamellisert løk er prikken over i-en i denne lekre sandwichen.
Lagret av 395 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 2 stykker biff, à 200-250 gram, ytrefilet eller mørbrad
- 3 stykker løk
- 40 g ruccolasalat
- 80 g gorgonzola, dulce eller mild blåmuggost
- 2 ss crème fraîche, evt. rømme eller kesam
- sukker, salt, og kvernet pepper
- olje, og smør til steking
- sennep, sterk, til servering
- chilisaus, til servering
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 stykker biff, à 200-250 gram, ytrefilet eller mørbrad
- 3 stykker løk
- 40 g ruccolasalat
- 80 g gorgonzola, dulce eller mild blåmuggost
- 2 ss crème fraîche, evt. rømme eller kesam
- sukker, salt, og kvernet pepper
- olje, og smør til steking
- sennep, sterk, til servering
- chilisaus, til servering
Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Varm litt olje i en stekepanne og stek biffene over høy varme i 2-3 minutter på hver side.
Legg biffene over på en tallerken.
Skjær løken i 1-2 cm tykke ringer. Bruk gjerne samme panne som du stekte biffene i og stek løken i en god klatt smør over middels lav varme.
Rør litt underveis og stek løken til den er helt bløt og karamellisert. Tilsett en klype sukker underveis og en smørklatt til om nødvendig.
Mos osten med en gaffel og rør inn creme fraiche.
Skjær baguettene i fire jevne deler og del dem nesten gjennom. Skjær biffene i tynne skiver.
Smør den ene langsiden med gorgonzolakrem og fyll på med ruccolasalat, biffstrimler og løk.
Topp med en stripe sennep eller chilisaus hvis ønskelig.

Bon appetit!
Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Varm litt olje i en stekepanne og stek biffene over høy varme i 2-3 minutter på hver side.
Legg biffene over på en tallerken.
Skjær løken i 1-2 cm tykke ringer. Bruk gjerne samme panne som du stekte biffene i og stek løken i en god klatt smør over middels lav varme.
Rør litt underveis og stek løken til den er helt bløt og karamellisert. Tilsett en klype sukker underveis og en smørklatt til om nødvendig.
Mos osten med en gaffel og rør inn creme fraiche.
Skjær baguettene i fire jevne deler og del dem nesten gjennom. Skjær biffene i tynne skiver.
Smør den ene langsiden med gorgonzolakrem og fyll på med ruccolasalat, biffstrimler og løk.
Topp med en stripe sennep eller chilisaus hvis ønskelig.