Tournedos med madeira- og trøffelsaus
Denne oppskriften er en del av 17. mai-menyen som er inspirert av Kong Olavs favorittretter.
Oksekjøtt, og da spesielt Tournedos, var en skikkelig kongefavoritt hver 17.mai. Her har jeg servert den med en Madeira- og trøffelsaus som seg hør og bør. Og har man først en kongelig kjøkkenhage ser jeg ikke bort ifra at der kan man på våren plukke majestetiske grønne asparges. Nydelig som tilbehør til de saftige små «biffene» skåret av indrefiletens midtstykke der den begynner å smalne.
Denne oppskriften er en del av 17. mai-menyen som er inspirert av Kong Olavs favorittretter.
Oksekjøtt, og da spesielt Tournedos, var en skikkelig kongefavoritt hver 17.mai. Her har jeg servert den med en Madeira- og trøffelsaus som seg hør og bør. Og har man først en kongelig kjøkkenhage ser jeg ikke bort ifra at der kan man på våren plukke majestetiske grønne asparges. Nydelig som tilbehør til de saftige små «biffene» skåret av indrefiletens midtstykke der den begynner å smalne.
- 700 g indrefilet, midtstykket på fileten
- smør, og olje til steking
- salt, og kvernet pepper
- 5 stk poteter, store
- 50 g smør, smeltet
- 1 bunt asparges, grønne
- gulrot, og andre grønnsaker, som nepe
Madeira- og trøffelsaus
- 2 ss smør
- 2 stk sjalottløk
- 0.5 stk gulrot, liten
- 1 stk sellerirot, liten bit, kan sløyfes
- 1 ts tomatpuré
- 2 stk persille, stilk, og/eller 2 stilker frisk timian
- 1 dl Madeira, halvtørr
- 5 dl oksekraft, eller kalvekraft, god og fyldig
- 1 ss trøffel, hakket
- salt, og kvernet pepper
- 700 g indrefilet, midtstykket på fileten
- smør, og olje til steking
- salt, og kvernet pepper
- 5 stk poteter, store
- 50 g smør, smeltet
- 1 bunt asparges, grønne
- gulrot, og andre grønnsaker, som nepe
Madeira- og trøffelsaus
- 2 ss smør
- 2 stk sjalottløk
- 0.5 stk gulrot, liten
- 1 stk sellerirot, liten bit, kan sløyfes
- 1 ts tomatpuré
- 2 stk persille, stilk, og/eller 2 stilker frisk timian
- 1 dl Madeira, halvtørr
- 5 dl oksekraft, eller kalvekraft, god og fyldig
- 1 ss trøffel, hakket
- salt, og kvernet pepper
