Til hovedinnhold

Shawarma med oksekjøtt

1 h 30 min

Enten det er kveldskos eller dagen derpå: få ting danker ut hjemmelaget kebab. Shawarma, godt krydret kjøtt med grønnsaker og dressing rullet i myke lefser. Retten er like god varm som kald.

Lagret av 254 brukere
Shawarma med oksekjøtt

Enten det er kveldskos eller dagen derpå: få ting danker ut hjemmelaget kebab. Shawarma, godt krydret kjøtt med grønnsaker og dressing rullet i myke lefser. Retten er like god varm som kald.

Lagret av 254 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 550 g oksekjøtt, gjerne ytrefilet eller entrecôte
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.2 ts tørket chili, knust
  • 23 ss olje, til steking og smøring av kjøtt
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 ts pepper, knust
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts korianderfrø

Dressing

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 fedd hvitløk
  • sukker
  • salt
  • pepper

Til servering

  • lefse, eller pitabrød
  • cherrytomater
  • hjertesalat
  • agurk
  • koriander
  • rød chili, fersk eller syltet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 550 g oksekjøtt, gjerne ytrefilet eller entrecôte
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.2 ts tørket chili, knust
  • 23 ss olje, til steking og smøring av kjøtt
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 ts pepper, knust
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts korianderfrø

Dressing

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 fedd hvitløk
  • sukker
  • salt
  • pepper

Til servering

  • lefse, eller pitabrød
  • cherrytomater
  • hjertesalat
  • agurk
  • koriander
  • rød chili, fersk eller syltet
Rist koriander, spisskummen, fennikel og sort pepper i en varm tørr liten stekepanne til det dufter aromatisk.
Knus krydderiene i en morte og bland det med finrevet/knust hvitløk, tørket chili og paprika.
Skjær kjøttet i strimler og løken i tynne skiver. Bland alt sammen med krydderblandingen og olje. La det kjøttet marinere i minst 1 time.
Bland sammen crème fraiche og finrevet/knust hvitløk. Smak dressingen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker.
Bruk en stor stekepanne og stek kjøttet (med løken og marinaden) over høy varme i ca 3 minutter.
Fyll ferske lefser eller pitabrød med kjøtt og grønnsaker. Topp med dressing og litt chilisaus.
woman cooking

Bon appetit!

Rist koriander, spisskummen, fennikel og sort pepper i en varm tørr liten stekepanne til det dufter aromatisk.
Knus krydderiene i en morte og bland det med finrevet/knust hvitløk, tørket chili og paprika.
Skjær kjøttet i strimler og løken i tynne skiver. Bland alt sammen med krydderblandingen og olje. La det kjøttet marinere i minst 1 time.
Bland sammen crème fraiche og finrevet/knust hvitløk. Smak dressingen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker.
Bruk en stor stekepanne og stek kjøttet (med løken og marinaden) over høy varme i ca 3 minutter.
Fyll ferske lefser eller pitabrød med kjøtt og grønnsaker. Topp med dressing og litt chilisaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?