Shawarma med oksekjøtt
1 h 30 min
Enten det er kveldskos eller dagen derpå: få ting danker ut hjemmelaget kebab. Shawarma, godt krydret kjøtt med grønnsaker og dressing rullet i myke lefser. Retten er like god varm som kald.
Lagret av 254 brukere
Enten det er kveldskos eller dagen derpå: få ting danker ut hjemmelaget kebab. Shawarma, godt krydret kjøtt med grønnsaker og dressing rullet i myke lefser. Retten er like god varm som kald.
Lagret av 254 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 550 g oksekjøtt, gjerne ytrefilet eller entrecôte
- 1 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 0.2 ts tørket chili, knust
- 23 ss olje, til steking og smøring av kjøtt
- 1 ts paprikapulver
- 0.5 ts pepper, knust
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ts spisskummen
- 1 ts korianderfrø
Dressing
- 2 dl crème fraîche
- 1 fedd hvitløk
- sukker
- salt
- pepper
Til servering
- lefse, eller pitabrød
- cherrytomater
- hjertesalat
- agurk
- koriander
- rød chili, fersk eller syltet
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 550 g oksekjøtt, gjerne ytrefilet eller entrecôte
- 1 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 0.2 ts tørket chili, knust
- 23 ss olje, til steking og smøring av kjøtt
- 1 ts paprikapulver
- 0.5 ts pepper, knust
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ts spisskummen
- 1 ts korianderfrø
Dressing
- 2 dl crème fraîche
- 1 fedd hvitløk
- sukker
- salt
- pepper
Til servering
- lefse, eller pitabrød
- cherrytomater
- hjertesalat
- agurk
- koriander
- rød chili, fersk eller syltet
Rist koriander, spisskummen, fennikel og sort pepper i en varm tørr liten stekepanne til det dufter aromatisk.
Knus krydderiene i en morte og bland det med finrevet/knust hvitløk, tørket chili og paprika.
Skjær kjøttet i strimler og løken i tynne skiver. Bland alt sammen med krydderblandingen og olje. La det kjøttet marinere i minst 1 time.
Bland sammen crème fraiche og finrevet/knust hvitløk. Smak dressingen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker.
Bruk en stor stekepanne og stek kjøttet (med løken og marinaden) over høy varme i ca 3 minutter.
Fyll ferske lefser eller pitabrød med kjøtt og grønnsaker. Topp med dressing og litt chilisaus.

Bon appetit!
Rist koriander, spisskummen, fennikel og sort pepper i en varm tørr liten stekepanne til det dufter aromatisk.
Knus krydderiene i en morte og bland det med finrevet/knust hvitløk, tørket chili og paprika.
Skjær kjøttet i strimler og løken i tynne skiver. Bland alt sammen med krydderblandingen og olje. La det kjøttet marinere i minst 1 time.
Bland sammen crème fraiche og finrevet/knust hvitløk. Smak dressingen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker.
Bruk en stor stekepanne og stek kjøttet (med løken og marinaden) over høy varme i ca 3 minutter.
Fyll ferske lefser eller pitabrød med kjøtt og grønnsaker. Topp med dressing og litt chilisaus.