600 g lammekjøttdeig, eller 4-8 ferdige lammekebab
Bulgursalat
2 dl bulgurgryn
0.5 stk granateple, kjernene
1 stk aubergine, grillet i skivet
0.5 stk squash, grillet i skiver
2 stk spisspaprika, grillet hel og flådd
2 ss olivenolje
salt og kvernet pepper
Myntedressing
2 dl gresk yoghurt, eller tyrkisk
3 ss mynte, finhakket
1 ts sitronsaft
1 fedd hvitløk, presset
1 ts sukker
salt og kvernet pepper
Aprikoschutney
250 g aprikos, delt i terninger
80 g tørket aprikos, delt i terninger
2 ss ingefær, revet
1 fedd hvitløk, finhakket
40 g brunt sukker
2 dl vann
0.5 dl eddik 7%
1 ss mynte, hakket
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
600 g lammekjøttdeig, eller 4-8 ferdige lammekebab
Bulgursalat
2 dl bulgurgryn
0.5 stk granateple, kjernene
1 stk aubergine, grillet i skivet
0.5 stk squash, grillet i skiver
2 stk spisspaprika, grillet hel og flådd
2 ss olivenolje
salt og kvernet pepper
Myntedressing
2 dl gresk yoghurt, eller tyrkisk
3 ss mynte, finhakket
1 ts sitronsaft
1 fedd hvitløk, presset
1 ts sukker
salt og kvernet pepper
Aprikoschutney
250 g aprikos, delt i terninger
80 g tørket aprikos, delt i terninger
2 ss ingefær, revet
1 fedd hvitløk, finhakket
40 g brunt sukker
2 dl vann
0.5 dl eddik 7%
1 ss mynte, hakket
Lammekebab grilles på spyd på direkte varme. Grill kebabene til de er gjennomstekte og gylne.
Grill skiver av aubergine og squash til de er myke. Ha dem i en skål og dryss over litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
Paprika grilles til skallet er sort. Ta av grillen og riv av det svidde skallet. Fjern kjernehus og skjær kjøttet i strimler eller stykker.
Kok bulgur som anvist på pakken. Legg på et fat. Strø over granateplekjerner og legg på aubergineskiver, squash og paprika. Pynt med mynteblader.
Bland sammen ingrediensene i yoghurtdressingen.
Aprikoschutney: Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La småkoke i cirka 20 minutter til chutneyen har fått en klissete konsistens. Juster med mer sukker hvis chutneyen er for syrlig.
Bon appetit!
Lammekebab grilles på spyd på direkte varme. Grill kebabene til de er gjennomstekte og gylne.
Grill skiver av aubergine og squash til de er myke. Ha dem i en skål og dryss over litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
Paprika grilles til skallet er sort. Ta av grillen og riv av det svidde skallet. Fjern kjernehus og skjær kjøttet i strimler eller stykker.
Kok bulgur som anvist på pakken. Legg på et fat. Strø over granateplekjerner og legg på aubergineskiver, squash og paprika. Pynt med mynteblader.
Bland sammen ingrediensene i yoghurtdressingen.
Aprikoschutney: Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La småkoke i cirka 20 minutter til chutneyen har fått en klissete konsistens. Juster med mer sukker hvis chutneyen er for syrlig.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto