Nicolai Ellitsgaard Pedersens lammelår
Dette er en oppskrift som kokk Nicolai Ellitsgaard Pedersen har fått av sin danske mormor, og som er et kjært barndomsminne.
- Du kan bruke lammelår, men sau vil også funke bra, kanskje enda bedre, sier Ellitsgaard Pedersen.
- Alt av middelhavsurter går fint i kryddermiksen, det er ingen fasit her på hva som er rett eller galt. Jeg pleier å blande rosmarin, salvie, timian, merian, fennikelfrø, persille, basilikum og sar eller bønneurt.
Selv pleier han å plukke inn urtene fra hagen når sesongen er på hell, for å tørke dem så han kan bruke dem gjennom vinteren.
Ellitsgaard Pedersen pleier å servere retten med en god grønn salat med fetaost, og noen småskåler med tomater og oliven - gjerne kalamata - ved siden av.
- Jeg liker også å ha litt godt brød, og gjerne også litt myntegelé.
Dette er en oppskrift som kokk Nicolai Ellitsgaard Pedersen har fått av sin danske mormor, og som er et kjært barndomsminne.
- Du kan bruke lammelår, men sau vil også funke bra, kanskje enda bedre, sier Ellitsgaard Pedersen.
- Alt av middelhavsurter går fint i kryddermiksen, det er ingen fasit her på hva som er rett eller galt. Jeg pleier å blande rosmarin, salvie, timian, merian, fennikelfrø, persille, basilikum og sar eller bønneurt.
Selv pleier han å plukke inn urtene fra hagen når sesongen er på hell, for å tørke dem så han kan bruke dem gjennom vinteren.
Ellitsgaard Pedersen pleier å servere retten med en god grønn salat med fetaost, og noen småskåler med tomater og oliven - gjerne kalamata - ved siden av.
- Jeg liker også å ha litt godt brød, og gjerne også litt myntegelé.
- 1 stk lammelår
- 800 g poteter, kokefaste
- 1 stk kepaløk
- 6 fedd hvitløk
- provencekrydder
- 1 l kyllingkraft
- sorte pepperkorn
- laurbærblad
- salt
- olivenolje
- 1 stk lammelår
- 800 g poteter, kokefaste
- 1 stk kepaløk
- 6 fedd hvitløk
- provencekrydder
- 1 l kyllingkraft
- sorte pepperkorn
- laurbærblad
- salt
- olivenolje
