Denne enkle lammefrikasséen er Olaug Bollestad sin oppskrift på det hun mener er den perfekte søndagsmiddagen. Tradisjonelt sett serveres grønnsakene og kjøttet i sausen, men Bollestad velger å ha denne ved siden av slik at de som ikke tåler gluten eller av andre grunner ikke ønsker saus, kan velge den bort.
Denne enkle lammefrikasséen er Olaug Bollestad sin oppskrift på det hun mener er den perfekte søndagsmiddagen. Tradisjonelt sett serveres grønnsakene og kjøttet i sausen, men Bollestad velger å ha denne ved siden av slik at de som ikke tåler gluten eller av andre grunner ikke ønsker saus, kan velge den bort.
Kok opp kjøttet og la det trekke i 3-4 timer. Dette kan gjerne gjøres kvelden i forveien.
Lag saus. Mengdene her avhenger litt av hvor mange personer du skal ha til middag, men ta 6-7 store øser med kraft fra kjøttet i en egen gryte.
Rist 4-5 toppede spiseskjeer mel og 4-5 dl kaldt vann sammen, og sil dette oppi den kokende kraften mens du rører slik at du ikke får klumper. Smak til med salt og pepper.
Kok gulrøtter og kålrot i en gryte og poteter i en annen. Server kjøtt, grønnsaker og saus på en tallerken og pynt med persille.
Bon appetit!
Kok opp kjøttet og la det trekke i 3-4 timer. Dette kan gjerne gjøres kvelden i forveien.
Lag saus. Mengdene her avhenger litt av hvor mange personer du skal ha til middag, men ta 6-7 store øser med kraft fra kjøttet i en egen gryte.
Rist 4-5 toppede spiseskjeer mel og 4-5 dl kaldt vann sammen, og sil dette oppi den kokende kraften mens du rører slik at du ikke får klumper. Smak til med salt og pepper.
Kok gulrøtter og kålrot i en gryte og poteter i en annen. Server kjøtt, grønnsaker og saus på en tallerken og pynt med persille.