Til hovedinnhold

Enkel lammefrikassé

3 h

Denne enkle lammefrikasséen er Olaug Bollestad sin oppskrift på det hun mener er den perfekte søndagsmiddagen. Tradisjonelt sett serveres grønnsakene og kjøttet i sausen, men Bollestad velger å ha denne ved siden av slik at de som ikke tåler gluten eller av andre grunner ikke ønsker saus, kan velge den bort.

Lagret av 231 brukere
Enkel lammefrikassé
Foto: Krister Sørbø/VG

Denne enkle lammefrikasséen er Olaug Bollestad sin oppskrift på det hun mener er den perfekte søndagsmiddagen. Tradisjonelt sett serveres grønnsakene og kjøttet i sausen, men Bollestad velger å ha denne ved siden av slik at de som ikke tåler gluten eller av andre grunner ikke ønsker saus, kan velge den bort.

Lagret av 231 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.2 kg lammekjøtt
  • 2 ts salt
  • gulrøtter
  • kålrot
  • poteter
  • persille

Saus

  • 4 ss hvetemel
  • 6 øse(r) kraft, fra kokingen av kjøttet
  • salt og kvernet pepper
  • 4 dl vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.2 kg lammekjøtt
  • 2 ts salt
  • gulrøtter
  • kålrot
  • poteter
  • persille

Saus

  • 4 ss hvetemel
  • 6 øse(r) kraft, fra kokingen av kjøttet
  • salt og kvernet pepper
  • 4 dl vann
Kok opp kjøttet og la det trekke i 3-4 timer. Dette kan gjerne gjøres kvelden i forveien.
Lag saus. Mengdene her avhenger litt av hvor mange personer du skal ha til middag, men ta 6-7 store øser med kraft fra kjøttet i en egen gryte.
Rist 4-5 toppede spiseskjeer mel og 4-5 dl kaldt vann sammen, og sil dette oppi den kokende kraften mens du rører slik at du ikke får klumper. Smak til med salt og pepper.
Kok gulrøtter og kålrot i en gryte og poteter i en annen. Server kjøtt, grønnsaker og saus på en tallerken og pynt med persille.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp kjøttet og la det trekke i 3-4 timer. Dette kan gjerne gjøres kvelden i forveien.
Lag saus. Mengdene her avhenger litt av hvor mange personer du skal ha til middag, men ta 6-7 store øser med kraft fra kjøttet i en egen gryte.
Rist 4-5 toppede spiseskjeer mel og 4-5 dl kaldt vann sammen, og sil dette oppi den kokende kraften mens du rører slik at du ikke får klumper. Smak til med salt og pepper.
Kok gulrøtter og kålrot i en gryte og poteter i en annen. Server kjøtt, grønnsaker og saus på en tallerken og pynt med persille.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?