Enkel lammefrikassé

3 timer

Denne enkle lammefrikasséen er Olaug Bollestad sin oppskrift på det hun mener er den perfekte søndagsmiddagen. Tradisjonelt sett serveres grønnsakene og kjøttet i sausen, men Bollestad velger å ha denne ved siden av slik at de som ikke tåler gluten eller av andre grunner ikke ønsker saus, kan velge den bort.

263 har lagret denne
Enkel lammefrikassé
Foto: Krister Sørbø/VG

Denne enkle lammefrikasséen er Olaug Bollestad sin oppskrift på det hun mener er den perfekte søndagsmiddagen. Tradisjonelt sett serveres grønnsakene og kjøttet i sausen, men Bollestad velger å ha denne ved siden av slik at de som ikke tåler gluten eller av andre grunner ikke ønsker saus, kan velge den bort.

263 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1.2 kg lammekjøtt
  • 2 ts salt
  • gulrøtter
  • kålrot
  • poteter
  • persille

Saus

  • 4 ss hvetemel
  • 6 øse(r) kraft, fra kokingen av kjøttet
  • salt og kvernet pepper
  • 4 dl vann
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.2 kg lammekjøtt
  • 2 ts salt
  • gulrøtter
  • kålrot
  • poteter
  • persille

Saus

  • 4 ss hvetemel
  • 6 øse(r) kraft, fra kokingen av kjøttet
  • salt og kvernet pepper
  • 4 dl vann
Kok opp kjøttet og la det trekke i 3-4 timer. Dette kan gjerne gjøres kvelden i forveien.
Lag saus. Mengdene her avhenger litt av hvor mange personer du skal ha til middag, men ta 6-7 store øser med kraft fra kjøttet i en egen gryte.
Rist 4-5 toppede spiseskjeer mel og 4-5 dl kaldt vann sammen, og sil dette oppi den kokende kraften mens du rører slik at du ikke får klumper. Smak til med salt og pepper.
Kok gulrøtter og kålrot i en gryte og poteter i en annen. Server kjøtt, grønnsaker og saus på en tallerken og pynt med persille.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp kjøttet og la det trekke i 3-4 timer. Dette kan gjerne gjøres kvelden i forveien.
Lag saus. Mengdene her avhenger litt av hvor mange personer du skal ha til middag, men ta 6-7 store øser med kraft fra kjøttet i en egen gryte.
Rist 4-5 toppede spiseskjeer mel og 4-5 dl kaldt vann sammen, og sil dette oppi den kokende kraften mens du rører slik at du ikke får klumper. Smak til med salt og pepper.
Kok gulrøtter og kålrot i en gryte og poteter i en annen. Server kjøtt, grønnsaker og saus på en tallerken og pynt med persille.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?