Langtidsstekt lam: Pulled lammebog på grillen

8 timer

Ras el hanout er en nordafrikansk krydderblanding som består av en rekke krydderier, ofte 12 ulike.
Får du ikke tak i det kan du bruke en klype muskatnøtt, kardemomme, kanel, allehånde, gurkemeie, sort pepper, hvit pepper, ingefær, nellik, chilipulver, muskatblomme og paprika, eller velg deg en favoritt.
Harissa er en sterk og tykk chilisaus (tykk som tomatpuré) med tomat og hvitløk. Kan byttes ut med en annen sterk og tykk chilisaus.
Hvis du heller vil tilberede lammet i stekeovnen kan du gjøre det. Legg bogen i en passende ildfast form og hell i et par desiliter vann eller fruktsaft (frisk eplesaft er bra).  Stek/bak bogen ved 150 grader i cirka 4, 5 timer. Snu litt på det underveis og pensle over væsken med jevne mellomrom. Skru opp varmen mot slutten sånn at lammet får en fin og gyllen stekeskorpe.
Kjøttet kan også serveres på litt mer «tradisjonelt» vis i burgerbrød med coleslaw.

921 har lagret denne
Langtidsstekt lam: Pulled lammebog på grillen

Ras el hanout er en nordafrikansk krydderblanding som består av en rekke krydderier, ofte 12 ulike.
Får du ikke tak i det kan du bruke en klype muskatnøtt, kardemomme, kanel, allehånde, gurkemeie, sort pepper, hvit pepper, ingefær, nellik, chilipulver, muskatblomme og paprika, eller velg deg en favoritt.
Harissa er en sterk og tykk chilisaus (tykk som tomatpuré) med tomat og hvitløk. Kan byttes ut med en annen sterk og tykk chilisaus.
Hvis du heller vil tilberede lammet i stekeovnen kan du gjøre det. Legg bogen i en passende ildfast form og hell i et par desiliter vann eller fruktsaft (frisk eplesaft er bra).  Stek/bak bogen ved 150 grader i cirka 4, 5 timer. Snu litt på det underveis og pensle over væsken med jevne mellomrom. Skru opp varmen mot slutten sånn at lammet får en fin og gyllen stekeskorpe.
Kjøttet kan også serveres på litt mer «tradisjonelt» vis i burgerbrød med coleslaw.

921 har lagret denne
6
porsjoner
  • 1 stk lammebog, cirka 2 kilo
  • 4 fedd hvitløk, store
  • 1.5 ts spisskummen
  • 1.5 ts korianderfrø
  • 1.5 ts ras el hanout
  • 1 ss flaksalt
  • 1 ss harissapaste, evt. 2 ss
  • 2 ss olivenolje
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk lammebog, cirka 2 kilo
  • 4 fedd hvitløk, store
  • 1.5 ts spisskummen
  • 1.5 ts korianderfrø
  • 1.5 ts ras el hanout
  • 1 ss flaksalt
  • 1 ss harissapaste, evt. 2 ss
  • 2 ss olivenolje
Grovhakk hvitløken og knus den i en morter. Tilsett spisskummen, korianderfrø, ras el hanout og salt, og knus alt godt sammen. Bland til slutt inn harissa og olivenolje.
Grovhakk hvitløken og knus den i en morter. Tilsett spisskummen, korianderfrø, ras el hanout og salt, og knus alt godt sammen. Bland til slutt inn harissa og olivenolje.
Lag noen dype snitt i kjøttet, som smakene kan «trenge» inn i, og gni bogen godt inn med krydderblandingen. La bogen få marinere natten over i kjøleskap.
Lag noen dype snitt i kjøttet, som smakene kan «trenge» inn i, og gni bogen godt inn med krydderblandingen. La bogen få marinere natten over i kjøleskap.
Fyr opp grillen. Brun bogen på alle sider. Få kontroll på varmen og grill lammet over indirekte varme i 4-5 timer. Temperaturen i grillen skal ligge på mellom 120-140/150 grader. Pakk bogen løst inn i aluminiumsfolie etter cirka 2 timer. Ha litt vann eller en blanding av vann og fruktsaft som frisk eple- eller granateplesaft, og dusj kjøttet med jevne mellomrom. Pass på at folien er tett slik at den fanger opp eventuell kjøttsaft fra lammet (som du igjen kan pensle kjøttet med). Grilltiden vil variere noe ettersom temperatur også vil variere.
Lammet er klart når det faller av benet. La kjøttet få hvile et lunt sted i 20-30 minutter før servering. Dra kjøttet fra hverandre med to gafler, og hell over stekesjyen.
Lammet er klart når det faller av benet. La kjøttet få hvile et lunt sted i 20-30 minutter før servering. Dra kjøttet fra hverandre med to gafler, og hell over stekesjyen.
woman cooking

Bon appetit!

Grovhakk hvitløken og knus den i en morter. Tilsett spisskummen, korianderfrø, ras el hanout og salt, og knus alt godt sammen. Bland til slutt inn harissa og olivenolje.
Grovhakk hvitløken og knus den i en morter. Tilsett spisskummen, korianderfrø, ras el hanout og salt, og knus alt godt sammen. Bland til slutt inn harissa og olivenolje.
Lag noen dype snitt i kjøttet, som smakene kan «trenge» inn i, og gni bogen godt inn med krydderblandingen. La bogen få marinere natten over i kjøleskap.
Lag noen dype snitt i kjøttet, som smakene kan «trenge» inn i, og gni bogen godt inn med krydderblandingen. La bogen få marinere natten over i kjøleskap.
Fyr opp grillen. Brun bogen på alle sider. Få kontroll på varmen og grill lammet over indirekte varme i 4-5 timer. Temperaturen i grillen skal ligge på mellom 120-140/150 grader. Pakk bogen løst inn i aluminiumsfolie etter cirka 2 timer. Ha litt vann eller en blanding av vann og fruktsaft som frisk eple- eller granateplesaft, og dusj kjøttet med jevne mellomrom. Pass på at folien er tett slik at den fanger opp eventuell kjøttsaft fra lammet (som du igjen kan pensle kjøttet med). Grilltiden vil variere noe ettersom temperatur også vil variere.
Lammet er klart når det faller av benet. La kjøttet få hvile et lunt sted i 20-30 minutter før servering. Dra kjøttet fra hverandre med to gafler, og hell over stekesjyen.
Lammet er klart når det faller av benet. La kjøttet få hvile et lunt sted i 20-30 minutter før servering. Dra kjøttet fra hverandre med to gafler, og hell over stekesjyen.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?