«Marokkanske» lammeboller
Som navnet tilsier er disse kjøttbollene basert på lammedeig, men får du ikke tak i det kan vanlig kjøttdeig være et godt alternativ (og vips så ble lammeboller til kjøttboller). Spisskummen, kanel, appelsin og mynte gir bollene et varmt aromatisk preg, og en god skje harissa (en tykk og krydret chilisaus) setter fart på tomatsausen. Et raust dryss med granateplekjerner, ristede pinjekjerner, smuldret fetaost, mynte, persille og hummus gjør dette til en helt vidunderlig kjøttbolleopplevelse, og couscous eller bulgur er strålende som ekstra følge.
Tips: Blir sausen veldig tykk kan du tynne den ut med en klunk vann.
Couscous, bulgur eller ris passer bra som ekstra tilbehør.
Som navnet tilsier er disse kjøttbollene basert på lammedeig, men får du ikke tak i det kan vanlig kjøttdeig være et godt alternativ (og vips så ble lammeboller til kjøttboller). Spisskummen, kanel, appelsin og mynte gir bollene et varmt aromatisk preg, og en god skje harissa (en tykk og krydret chilisaus) setter fart på tomatsausen. Et raust dryss med granateplekjerner, ristede pinjekjerner, smuldret fetaost, mynte, persille og hummus gjør dette til en helt vidunderlig kjøttbolleopplevelse, og couscous eller bulgur er strålende som ekstra følge.
Tips: Blir sausen veldig tykk kan du tynne den ut med en klunk vann.
Couscous, bulgur eller ris passer bra som ekstra tilbehør.
Lammeboller
- 500 g lammekjøttdeig
- 1 dl loffsmuler
- 1 stk egg
- 0.5 stk rødløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket/revet
- 0.5 ts spisskummen, malt
- 0.25 ts kanel, malt
- 0.25 ts chilipulver
- 0.25 ts pepper, kvernet
- 1 ts salt
- 1 ss appelsinskall, finrevet
- 2 ss mynte, finhakket
- 2 ss persille, finhakket
- olje, og smør, til steking
Saus
- 1 stk rødløk, liten, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 0.5 ts spisskummen, knust
- 1 bit kanelstang, liten
- 1 ss harissa
- 1 boks tomater, knuste
- 1 stk appelsin, saften
- sukker
- salt og kvernet pepper
Til servering
- hummus
- rødløk, finsnittet
- pinjekjerner, ristede
- granateplekjerner
- fetaost
- bladpersille
- mynteblader
- pitabrød
Lammeboller
- 500 g lammekjøttdeig
- 1 dl loffsmuler
- 1 stk egg
- 0.5 stk rødløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket/revet
- 0.5 ts spisskummen, malt
- 0.25 ts kanel, malt
- 0.25 ts chilipulver
- 0.25 ts pepper, kvernet
- 1 ts salt
- 1 ss appelsinskall, finrevet
- 2 ss mynte, finhakket
- 2 ss persille, finhakket
- olje, og smør, til steking
Saus
- 1 stk rødløk, liten, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 0.5 ts spisskummen, knust
- 1 bit kanelstang, liten
- 1 ss harissa
- 1 boks tomater, knuste
- 1 stk appelsin, saften
- sukker
- salt og kvernet pepper
Til servering
- hummus
- rødløk, finsnittet
- pinjekjerner, ristede
- granateplekjerner
- fetaost
- bladpersille
- mynteblader
- pitabrød
