Til hovedinnhold

«Marokkanske» lammeboller

45 min

Som navnet tilsier er disse kjøttbollene basert på lammedeig, men får du ikke tak i det kan vanlig kjøttdeig være et godt alternativ (og vips så ble lammeboller til kjøttboller). Spisskummen, kanel, appelsin og mynte gir bollene et varmt aromatisk preg, og en god skje harissa (en tykk og krydret chilisaus) setter fart på tomatsausen. Et raust dryss med granateplekjerner, ristede pinjekjerner, smuldret fetaost, mynte, persille og hummus gjør dette til en helt vidunderlig kjøttbolleopplevelse, og couscous eller bulgur er strålende som ekstra følge.
Tips: Blir sausen veldig tykk kan du tynne den ut med en klunk vann.
Couscous, bulgur eller ris passer bra som ekstra tilbehør.

Lagret av 751 brukere
«Marokkanske» lammeboller

Som navnet tilsier er disse kjøttbollene basert på lammedeig, men får du ikke tak i det kan vanlig kjøttdeig være et godt alternativ (og vips så ble lammeboller til kjøttboller). Spisskummen, kanel, appelsin og mynte gir bollene et varmt aromatisk preg, og en god skje harissa (en tykk og krydret chilisaus) setter fart på tomatsausen. Et raust dryss med granateplekjerner, ristede pinjekjerner, smuldret fetaost, mynte, persille og hummus gjør dette til en helt vidunderlig kjøttbolleopplevelse, og couscous eller bulgur er strålende som ekstra følge.
Tips: Blir sausen veldig tykk kan du tynne den ut med en klunk vann.
Couscous, bulgur eller ris passer bra som ekstra tilbehør.

Lagret av 751 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Lammeboller

  • 500 g lammekjøttdeig
  • 1 dl loffsmuler
  • 1 stk egg
  • 0.5 stk rødløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket/revet
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 0.25 ts kanel, malt
  • 0.25 ts chilipulver
  • 0.25 ts pepper, kvernet
  • 1 ts salt
  • 1 ss appelsinskall, finrevet
  • 2 ss mynte, finhakket
  • 2 ss persille, finhakket
  • olje, og smør, til steking

Saus

  • 1 stk rødløk, liten, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 0.5 ts spisskummen, knust
  • 1 bit kanelstang, liten
  • 1 ss harissa
  • 1 boks tomater, knuste
  • 1 stk appelsin, saften
  • sukker
  • salt og kvernet pepper

Til servering

  • hummus
  • rødløk, finsnittet
  • pinjekjerner, ristede
  • granateplekjerner
  • fetaost
  • bladpersille
  • mynteblader
  • pitabrød

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Lammeboller

  • 500 g lammekjøttdeig
  • 1 dl loffsmuler
  • 1 stk egg
  • 0.5 stk rødløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket/revet
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 0.25 ts kanel, malt
  • 0.25 ts chilipulver
  • 0.25 ts pepper, kvernet
  • 1 ts salt
  • 1 ss appelsinskall, finrevet
  • 2 ss mynte, finhakket
  • 2 ss persille, finhakket
  • olje, og smør, til steking

Saus

  • 1 stk rødløk, liten, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 0.5 ts spisskummen, knust
  • 1 bit kanelstang, liten
  • 1 ss harissa
  • 1 boks tomater, knuste
  • 1 stk appelsin, saften
  • sukker
  • salt og kvernet pepper

Til servering

  • hummus
  • rødløk, finsnittet
  • pinjekjerner, ristede
  • granateplekjerner
  • fetaost
  • bladpersille
  • mynteblader
  • pitabrød
Bland sammen alle ingrediensene til lammebollene. Form farsen til valnøttstore boller med fuktige hender. Brun bollene i en stor stekepanne. Løft de brunede bollene ut av pannen så lenge. Ikke vask pannen, men slå eventuelt ut litt av stekefettet.
Fres løk og hvitløk i pannen. La det frese til løken blir myk og gyllen. Tilsett spisskummen, kanel, harissa, knuste tomater og appelsinsaft. La sausen småputre i 5-10 minutter. Legg lammebollene over i sausen og la det putre i ytterligere 5 minutter.
Server bollene med hummus og pitabrød. Dryss over finsnittet rødløk, smuldret fetaost, granateplekjerner, pinjekjerner og hakkede urter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle ingrediensene til lammebollene. Form farsen til valnøttstore boller med fuktige hender. Brun bollene i en stor stekepanne. Løft de brunede bollene ut av pannen så lenge. Ikke vask pannen, men slå eventuelt ut litt av stekefettet.
Fres løk og hvitløk i pannen. La det frese til løken blir myk og gyllen. Tilsett spisskummen, kanel, harissa, knuste tomater og appelsinsaft. La sausen småputre i 5-10 minutter. Legg lammebollene over i sausen og la det putre i ytterligere 5 minutter.
Server bollene med hummus og pitabrød. Dryss over finsnittet rødløk, smuldret fetaost, granateplekjerner, pinjekjerner og hakkede urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?