Grillede lammespyd

45 min

Friske urter kan erstattes med tørkede (1 ss friske = cirka 1 ts tørkede).
Grill sitronen for en ekstra karamellisert friskhet til å press over lammekjøttet. Del sitronene i to og gni litt olje på snittflaten. Legg sitronene med snittflaten ned på en varm grill og grill i 3-4 minutter. Snu sitronene og la dem ligge et par minutter til.
Marinering er ikke medberegnet i tidsbruken. 

197 har lagret denne
Grillede lammespyd

Friske urter kan erstattes med tørkede (1 ss friske = cirka 1 ts tørkede).
Grill sitronen for en ekstra karamellisert friskhet til å press over lammekjøttet. Del sitronene i to og gni litt olje på snittflaten. Legg sitronene med snittflaten ned på en varm grill og grill i 3-4 minutter. Snu sitronene og la dem ligge et par minutter til.
Marinering er ikke medberegnet i tidsbruken. 

197 har lagret denne
4
porsjoner
  • 700 - 800 g lammekjøtt, mørt
  • 1 ss fennikelfrø, knuste
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 ss oregano, frisk og hakket
  • 1 ss timian, frisk og hakket
  • 1 ss rosmarin, frisk og hakket
  • 3 - 4 ss olivenolje
  • 1 stk sitron, + ekstra til servering
  • salt og kvernet pepper
  • persille, hakket, til pynt
  • tørket chili, knust, til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 - 800 g lammekjøtt, mørt
  • 1 ss fennikelfrø, knuste
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 ss oregano, frisk og hakket
  • 1 ss timian, frisk og hakket
  • 1 ss rosmarin, frisk og hakket
  • 3 - 4 ss olivenolje
  • 1 stk sitron, + ekstra til servering
  • salt og kvernet pepper
  • persille, hakket, til pynt
  • tørket chili, knust, til pynt
Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger.
Bland kjøtt, knust/finhakket hvitløk, fennikelfrø, hakkede urter, sitronsaft og olje.
Dekk til og la kjøttet få marinere et par timer, eller natten over i kjøleskap.
Tre kjøttet på spydene. Krydre med salt og pepper og grill spydene over høy varme i cirka 10 minutter. Snu dem flere ganger underveis slik at kjøttet blir jevnt grillet.
Serveres med litt ekstra sitron til å presse over (gjerne grillet sitron).
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger.
Bland kjøtt, knust/finhakket hvitløk, fennikelfrø, hakkede urter, sitronsaft og olje.
Dekk til og la kjøttet få marinere et par timer, eller natten over i kjøleskap.
Tre kjøttet på spydene. Krydre med salt og pepper og grill spydene over høy varme i cirka 10 minutter. Snu dem flere ganger underveis slik at kjøttet blir jevnt grillet.
Serveres med litt ekstra sitron til å presse over (gjerne grillet sitron).
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?