Rullekebab med krydret lammekjøtt
For tilberedning på tur kan du ta med det marinerte kjøttet i en brødpose - for så å steke det i panne over bål eller primus. Lag salatmiksen (agurk, tomat rødløk, urter og granateplekjerner) på forhånd og ha den med i en matboks. Stek (eller varm) brødene og topp med kjøtt, dressing og grønnsaker før du ruller det hele sammen.
Grønnsakene kan selvfølgelig varieres etter eget ønske.
For tilberedning på tur kan du ta med det marinerte kjøttet i en brødpose - for så å steke det i panne over bål eller primus. Lag salatmiksen (agurk, tomat rødløk, urter og granateplekjerner) på forhånd og ha den med i en matboks. Stek (eller varm) brødene og topp med kjøtt, dressing og grønnsaker før du ruller det hele sammen.
Grønnsakene kan selvfølgelig varieres etter eget ønske.
- 500 g lammekjøtt, eller oksekjøtt
- 1 stk løk, stor
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts spisskummen
- 0.5 ts kanel
- 0.25 ts nellik
- 0.5 ts sort pepper
- 0.5 ts kardemomme
- 0.25 ts tørket chili, knust
- 1 ts salt
- 2 ts sitronsaft
- 2 ss olje, + ekstra til steking
Til servering
- yoghurtdressing, eller rømme
- lefse, eller pitabrød, pannebrød
- agurk, i terninger
- tomat, i terninger
- rødløk, finsnittet eller syltet
- koriander, hakket
- chilisaus
- granateplekjerner
- 500 g lammekjøtt, eller oksekjøtt
- 1 stk løk, stor
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts spisskummen
- 0.5 ts kanel
- 0.25 ts nellik
- 0.5 ts sort pepper
- 0.5 ts kardemomme
- 0.25 ts tørket chili, knust
- 1 ts salt
- 2 ts sitronsaft
- 2 ss olje, + ekstra til steking
Til servering
- yoghurtdressing, eller rømme
- lefse, eller pitabrød, pannebrød
- agurk, i terninger
- tomat, i terninger
- rødløk, finsnittet eller syltet
- koriander, hakket
- chilisaus
- granateplekjerner
