Rullekebab med krydret lammekjøtt

1 t 30 min
305 har lagret denne
Rullekebab med krydret lammekjøtt
305 har lagret denne
4
porsjoner
  • 500 g lammekjøtt, eller oksekjøtt
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts kanel
  • 0.25 ts nellik
  • 0.5 ts sort pepper
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.25 ts tørket chili, knust
  • 1 ts salt
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ss olje, + ekstra til steking

Til servering

  • yoghurtdressing, eller rømme
  • lefse, eller pitabrød, pannebrød
  • agurk, i terninger
  • tomat, i terninger
  • rødløk, finsnittet eller syltet
  • koriander, hakket
  • chilisaus
  • granateplekjerner
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g lammekjøtt, eller oksekjøtt
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts kanel
  • 0.25 ts nellik
  • 0.5 ts sort pepper
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.25 ts tørket chili, knust
  • 1 ts salt
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ss olje, + ekstra til steking

Til servering

  • yoghurtdressing, eller rømme
  • lefse, eller pitabrød, pannebrød
  • agurk, i terninger
  • tomat, i terninger
  • rødløk, finsnittet eller syltet
  • koriander, hakket
  • chilisaus
  • granateplekjerner
Skjær kjøttet i strimler og løken i tynne skiver. Bland alt sammen med krydder, sitron og olje. La kjøttet marinere i minst 1 time.
Bruk en stor stekepanne og stek kjøttet med løken og marinaden over høy varme i cirka 3 minutter. Har du ikke en veldig stor panne bør du gjøre det i to omganger. Rør ofte så det ikke brenner seg.
Fyll ferske lefser, pitabrød eller «pannebrød» med kjøttblandingen og topp med dressing, grønnsaker, urter, granateplekjerner og litt chilisaus. Rull sammen og pakk rullen inn i aluminiumsfolie.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i strimler og løken i tynne skiver. Bland alt sammen med krydder, sitron og olje. La kjøttet marinere i minst 1 time.
Bruk en stor stekepanne og stek kjøttet med løken og marinaden over høy varme i cirka 3 minutter. Har du ikke en veldig stor panne bør du gjøre det i to omganger. Rør ofte så det ikke brenner seg.
Fyll ferske lefser, pitabrød eller «pannebrød» med kjøttblandingen og topp med dressing, grønnsaker, urter, granateplekjerner og litt chilisaus. Rull sammen og pakk rullen inn i aluminiumsfolie.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?