Klassisk lammelår
Lag påskens klassiske festmåltid med denne oppskriften på lammelår med hvitløk og rosmarin. Server gjerne helstekt lammelår med tilbehør som fløtegratinerte poteter, ovnsbakte rotgrønnsaker og saus til lammelåret.
Her stekes lammelåret ved 120 grader, men det kan gjerne stekes på enda lavere varme også - helt ned til 60 grader. Det tar selvsagt lengre tid.
Kjernetemperaturen er en annen diskusjon, hvor personlige preferanser spiller inn. Noen liker det ved 65 grader, men selv er jeg nede i 58 grader og lar kjøttet hvile seg opp en grad eller to, til det er saftig og rosa.
Lag påskens klassiske festmåltid med denne oppskriften på lammelår med hvitløk og rosmarin. Server gjerne helstekt lammelår med tilbehør som fløtegratinerte poteter, ovnsbakte rotgrønnsaker og saus til lammelåret.
Her stekes lammelåret ved 120 grader, men det kan gjerne stekes på enda lavere varme også - helt ned til 60 grader. Det tar selvsagt lengre tid.
Kjernetemperaturen er en annen diskusjon, hvor personlige preferanser spiller inn. Noen liker det ved 65 grader, men selv er jeg nede i 58 grader og lar kjøttet hvile seg opp en grad eller to, til det er saftig og rosa.
Ingredienser
- 1 stk lammelår, cirka 2,5 kilo
- rosmarin, frisk
- 1 stk hvitløk
- 2 ss smør, eventuelt litt mer
- olje, til steking
- salt
- pepper
Slik gjør du:
- 1 stk lammelår, cirka 2,5 kilo
- rosmarin, frisk
- 1 stk hvitløk
- 2 ss smør, eventuelt litt mer
- olje, til steking
- salt
- pepper
