Braisert lammeskank med øl
Lammeskanken trenger riktig stell og lang tid, men saftigere og mer smaksrikt kjøtt skal du jammen lete lenge etter. Disse lammeskankene kokt i øl er en skikkelig koserett med smelt i munnen-garanti som dufter og smaker av både øl og anis.
En rotmos er det perfekte tilbehøret, gjerne rik på både fløte og smør. Har du i tillegg noe god sopp tilgjengelig er det også helt supert til denne retten. Ha stekt sopp rett i sausen eller server det ved siden av.
Lammeskanken trenger riktig stell og lang tid, men saftigere og mer smaksrikt kjøtt skal du jammen lete lenge etter. Disse lammeskankene kokt i øl er en skikkelig koserett med smelt i munnen-garanti som dufter og smaker av både øl og anis.
En rotmos er det perfekte tilbehøret, gjerne rik på både fløte og smør. Har du i tillegg noe god sopp tilgjengelig er det også helt supert til denne retten. Ha stekt sopp rett i sausen eller server det ved siden av.
- 4 stk lammeskank, lubne
- hvetemel
- 4 dl oksekraft
- 2 stykker gulrøtter, mellomstore, skåret i små biter
- 1 stk løk, stor, grovhakket
- 4 fedd hvitløk, skrelt og delt
- 2 kvaster timian, eller rosmarin
- 0.5 l mørkt øl
- 2 stykker stjerneanis
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ss brunt sukker
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
- 2 ss smør
- bladpersille, til pynt
- mynteblader, til pynt
Rotmos
- 1 kg rotfrukt, sellerirot, pastinakk og jordskokk
- 1 dl fløte, matfløte eller crème fraîche
- 2 - 3 ss smør
- salt og kvernet pepper
- 4 stk lammeskank, lubne
- hvetemel
- 4 dl oksekraft
- 2 stykker gulrøtter, mellomstore, skåret i små biter
- 1 stk løk, stor, grovhakket
- 4 fedd hvitløk, skrelt og delt
- 2 kvaster timian, eller rosmarin
- 0.5 l mørkt øl
- 2 stykker stjerneanis
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ss brunt sukker
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
- 2 ss smør
- bladpersille, til pynt
- mynteblader, til pynt
Rotmos
- 1 kg rotfrukt, sellerirot, pastinakk og jordskokk
- 1 dl fløte, matfløte eller crème fraîche
- 2 - 3 ss smør
- salt og kvernet pepper
Rotmos
