Kvernet lammedeig gir mange muligheter. Krydret med blant annet spisskummen, kanel, kardemomme og chili blir denne kebab-variant med pitabrød, tahinidressing og granateplekjerner en eksotisk opplevelse som levere maksimalt på smak. Dryss over litt persille eller koriander og gled deg over noe av det beste høsten har å by på.
Kvernet lammedeig gir mange muligheter. Krydret med blant annet spisskummen, kanel, kardemomme og chili blir denne kebab-variant med pitabrød, tahinidressing og granateplekjerner en eksotisk opplevelse som levere maksimalt på smak. Dryss over litt persille eller koriander og gled deg over noe av det beste høsten har å by på.
Finhakk løk og hvitløk til kebaben og bland alle ingrediensene i en bolle. Kna deigen godt sammen til en jevn farse. Bruk fuktige hender og form farsen til cirka åtte avlange kjøttboller eller små tykke pølser. Dette kan du gjøre god tid i forveien for så å oppbevare «kjøttbollene» i kjøleskapet frem til steking og servering.
Varm en stekepanne med litt olje og stek kjøttbollene over høy varme til kjøttet er gjennomstekt, cirka 8 – 10 minutter. Eventuelt kan du pensle bollene med litt olje og grille dem over høy varme.
Serveres straks med varme pitabrød, tahinidressing og ønsket tilbehør.
Tahinidressing
Visp sammen tahini, sitronsaft, hvitløk og en god klype salt. Visp inn iskaldt vann litt etter litt. Først blir blandingen tykk og klumpete, men fortsett å vispe inn vann så blir dippen glatt og fin igjen. Juster vannmengden etter hvor du tykk du ønsker dippen.
Bon appetit!
Finhakk løk og hvitløk til kebaben og bland alle ingrediensene i en bolle. Kna deigen godt sammen til en jevn farse. Bruk fuktige hender og form farsen til cirka åtte avlange kjøttboller eller små tykke pølser. Dette kan du gjøre god tid i forveien for så å oppbevare «kjøttbollene» i kjøleskapet frem til steking og servering.
Varm en stekepanne med litt olje og stek kjøttbollene over høy varme til kjøttet er gjennomstekt, cirka 8 – 10 minutter. Eventuelt kan du pensle bollene med litt olje og grille dem over høy varme.
Serveres straks med varme pitabrød, tahinidressing og ønsket tilbehør.
Tahinidressing
Visp sammen tahini, sitronsaft, hvitløk og en god klype salt. Visp inn iskaldt vann litt etter litt. Først blir blandingen tykk og klumpete, men fortsett å vispe inn vann så blir dippen glatt og fin igjen. Juster vannmengden etter hvor du tykk du ønsker dippen.