Til hovedinnhold

Chili- og spisskummenmarinerte grillspyd

30 min
9 varer
802
Chili- og spisskummenmarinerte grillspyd

Marinerte grillspyd hører med enhver grillfest. Disse grillspydene er marinert med spisskummen og chili, og har derfor et herlig sting.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g lammekjøtt, eller oksekjøtt
  • 2 stk rød chili
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummen, toppet
  • 2 ss sherryeddik
  • 0.5 ts oregano, tørket
  • 1 ts harissa
  • 1 ts salt
  • 0.75 dl solsikkeolje, eller mild olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g lammekjøtt, eller oksekjøtt
  • 2 stk rød chili
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummen, toppet
  • 2 ss sherryeddik
  • 0.5 ts oregano, tørket
  • 1 ts harissa
  • 1 ts salt
  • 0.75 dl solsikkeolje, eller mild olivenolje
Skjær kjøttet i store jevne biter.
Rens chilien for frø. Hakk chili og hvitløk. Rist spisskummen raskt i en tørr varm panne til det dufter aromatisk (men for all del ikke brent). Kjør chili, hvitløk, eddik, spisskummen, oregano, harissa, salt og olje sammen i en hurtigmikser eller stavmikser til en jevn puré. Bland kjøttet med halvparten av marinaden. Har du tid er det flott hvis kjøttet får marinere et par timer eller mer.
Træ kjøttbitene på spydene, krydre lett med salt og kvernet pepper og grill over høy varme i cirka 8-10 minutter. Snu spydene ofte slik at kjøttet blir jevnt stekt. Pensle over mer marinade og la kjøttet få hvile i 5-10 minutter før servering.
Grill gjerne noen asparges også når du er i gang. Skjær vekk den nederste trevlete delen og skrell aspargesen fra midten og ned. Gni aspargesen inn med litt olje og grill dem over høy varme til aspargesen er knapt mør. Eventuelt kan du træ store aspargesbiter på grillspyd og pensle dem med litt av marinaden før grilling.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i store jevne biter.
Rens chilien for frø. Hakk chili og hvitløk. Rist spisskummen raskt i en tørr varm panne til det dufter aromatisk (men for all del ikke brent). Kjør chili, hvitløk, eddik, spisskummen, oregano, harissa, salt og olje sammen i en hurtigmikser eller stavmikser til en jevn puré. Bland kjøttet med halvparten av marinaden. Har du tid er det flott hvis kjøttet får marinere et par timer eller mer.
Træ kjøttbitene på spydene, krydre lett med salt og kvernet pepper og grill over høy varme i cirka 8-10 minutter. Snu spydene ofte slik at kjøttet blir jevnt stekt. Pensle over mer marinade og la kjøttet få hvile i 5-10 minutter før servering.
Grill gjerne noen asparges også når du er i gang. Skjær vekk den nederste trevlete delen og skrell aspargesen fra midten og ned. Gni aspargesen inn med litt olje og grill dem over høy varme til aspargesen er knapt mør. Eventuelt kan du træ store aspargesbiter på grillspyd og pensle dem med litt av marinaden før grilling.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?