Indiske lammeboller med marinert rødløk

1 h 30 min
Lagret av 1000 brukere
Indiske lammeboller med marinert rødløk
Lagret av 1000 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • smør, eller olje til steking

Lammeboller

  • 800 g lammekjøttdeig
  • 1.5 ss ingefær, frisk, finrevet
  • 3 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1.5 ts spisskummen, malt
  • 1.5 ts korianderfrø, knuste
  • 1 dl koriander, frisk, hakket
  • 0.5 dl bladpersille, hakket
  • 1 stk egg, stort
  • 1 ss potetmel
  • 1 ts salt
  • kvernet pepper

Currysaus

  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn chili
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts korianderfrø, knust
  • 1 klype kajennepepper
  • 2 - 3 ts garam masala
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste, gode
  • 2.5 dl matfløte
  • 40 g cashewnøtter, finmalte
  • salt
  • koriander, frisk
  • olje, til steking

Marinert rødløk

  • 1 stk rødløk, Stor
  • 2 ss limesaft
  • 1 ss sukker
  • 0.5 ts salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • smør, eller olje til steking

Lammeboller

  • 800 g lammekjøttdeig
  • 1.5 ss ingefær, frisk, finrevet
  • 3 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1.5 ts spisskummen, malt
  • 1.5 ts korianderfrø, knuste
  • 1 dl koriander, frisk, hakket
  • 0.5 dl bladpersille, hakket
  • 1 stk egg, stort
  • 1 ss potetmel
  • 1 ts salt
  • kvernet pepper

Currysaus

  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn chili
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts korianderfrø, knust
  • 1 klype kajennepepper
  • 2 - 3 ts garam masala
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste, gode
  • 2.5 dl matfløte
  • 40 g cashewnøtter, finmalte
  • salt
  • koriander, frisk
  • olje, til steking

Marinert rødløk

  • 1 stk rødløk, Stor
  • 2 ss limesaft
  • 1 ss sukker
  • 0.5 ts salt
Bland sammen alle ingrediensene til lammebollene. Stek en liten prøve og juster smaken etter behov. Form farsen til valnøtt-store boller og brun bollene i en stor stekepanne. Ta bollene ut av pannen så lenge.

Currysaus

Finhakk løk, hvitløk og chili til sausen (fjern frø og hinner for en mildere smak på sausen). Kjør gjerne alt til en løkmos med en stavmikser eller i en hurtigmikser.
Varm 2 ss olje i en stekepanne og fres/stek løkblandingen sammen med ingefæren. Stek blandingen over middels varme i ca. 10 minutter til løken blir gyllen (ikke stekt) og all væsken har fordampet. Rør ofte slik at det ikke fester seg i pannen.
Tilsett spisskummen, gurkemeie, korianderfrø, kajennepepper, garam masala og en god klype salt. Fres det videre i et minutt og tilsett tomatene. La sausen småputre i 10 minutter. Tilsett fløte og la sausen småputre i 5 minutter.
Legg lammebollene over i sausen og la de trekke i sausen i ca. 10 minutter, eller til bollene er gjennomkokte. Dryss over malte cashewnøtter og grovhakket koriander før servering.
Server med marinert rødløk, ris og nanbrød.

Marinert rødløk

Rens og skjær rødløken i tynne skiver. Bland løk, limesaft, sukker og salt. La løken marinere en halvtimes tid, eller i minst 5 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle ingrediensene til lammebollene. Stek en liten prøve og juster smaken etter behov. Form farsen til valnøtt-store boller og brun bollene i en stor stekepanne. Ta bollene ut av pannen så lenge.

Currysaus

Finhakk løk, hvitløk og chili til sausen (fjern frø og hinner for en mildere smak på sausen). Kjør gjerne alt til en løkmos med en stavmikser eller i en hurtigmikser.
Varm 2 ss olje i en stekepanne og fres/stek løkblandingen sammen med ingefæren. Stek blandingen over middels varme i ca. 10 minutter til løken blir gyllen (ikke stekt) og all væsken har fordampet. Rør ofte slik at det ikke fester seg i pannen.
Tilsett spisskummen, gurkemeie, korianderfrø, kajennepepper, garam masala og en god klype salt. Fres det videre i et minutt og tilsett tomatene. La sausen småputre i 10 minutter. Tilsett fløte og la sausen småputre i 5 minutter.
Legg lammebollene over i sausen og la de trekke i sausen i ca. 10 minutter, eller til bollene er gjennomkokte. Dryss over malte cashewnøtter og grovhakket koriander før servering.
Server med marinert rødløk, ris og nanbrød.

Marinert rødløk

Rens og skjær rødløken i tynne skiver. Bland løk, limesaft, sukker og salt. La løken marinere en halvtimes tid, eller i minst 5 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?